Videoland heeft een nieuw design.

Videoland is vernieuwd: nieuw uiterlijk op iPhone en iPad

De app van de Nederlandse videodienst Videoland is vernieuwd. De app is voorzien van nieuw uiterlijk en bevat meer laat op de detailpagina's nu beter zien waar de film of serie over gaat.

Videoland-icoon.De Nederlandse streamingdienst en platform voor huurfilms Videoland is voorzien van een nieuwe lik verf. Het nieuwe design moet zorgen voor betere navigatie en de detailpagina’s bevatten nu meer beeldmateriaal. Zowel de websites als de mobiele apps zijn in het nieuw gestoken.

Nieuwe vormgeving met meer beeldmateriaal
Wat meteen opvalt als je de Videoland-app opstart op bijvoorbeeld je iPhone of iPad, is dat de menuknoppen verplaatst zijn. Op de iPad vind je deze nu aan de rechterkant van het scherm, verticaal gegroepeerd. In het begin is dat even zoeken, omdat ze over de artwork van de films geplaatst zijn. Vanuit hier kun je kiezen voor series, films of wisselen naar de kinderafdeling. Op de iPhone zijn de menuknoppen duidelijker te herkennen, onderaan het beeld.

Videoland heeft een nieuw design.

De detailpagina’s van de films en series zijn opgefleurd met meer afbeeldingen en geven nu beter weer waar de desbetreffende film of serie over gaat. Op de iPad wordt de linkerkant van het scherm volledig ingenomen door de film- of serieposter, terwijl je aan de rechterkant de nodige informatie en (in het geval van tv-series) afleveringen kunt vinden. Wil je verder kijken met een film of serie op het punt waar je gebleven was? Videoland onthoudt dat nu beter.

Videoland heeft een nieuw design.Ook zou de zoekfunctie verder geoptimaliseerd moeten zijn, maar wij stuitten hierbij op enkele problemen. Toets je Daniel Craig in omdat je op zoek bent naar alle James Bond-films met hem in de hoofdrol, dan vind je helaas geen resultaten. De enige manier om wel resultaten te krijgen, is door alleen Daniel in te tikken. Vervolgens kun je Daniel Craig selecteren uit een lijst van acteurs die verstopt zit achter het toetsenbord. Handig is anders. Wat ook niet praktisch is, is dat de zoekresultaten in een horizontale scrolbare lijst weergeven worden, terwijl meer dan de helft van het scherm leeg blijft (zie afbeelding). Een ander nadeel is dat het nog steeds niet mogelijk is om gebruik te maken van AirPlay. De enige manier om een film door te sturen naar de Apple TV, is door het gehele beeld te mirroren. Chromecast wordt wel ondersteund.

Tot slot is de website van Videoland vernieuwd. Het is nu alleen nog maar mogelijk om in te loggen als je een abonnement hebt. Ook vind je films die je alleen tegen extra betaling kunt huren terug onder het kopje Huurfilms. Gehuurde films kun je ook terugkijken op je iPhone of iPad, maar direct vanaf je iOS-apparaat een huurfilm bestellen is niet mogelijk.

Videoland heeft een nieuw design.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2015, 17:30
Categorie Apps
Onderwerp video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.