Doug-Bowman

Apple neemt virtual reality-expert Doug Bowman in dienst

Apple heeft haar positie op het gebied van virtual reality versterkt met het aannemen van Doug Bowman, een vooraanstaand figuur die onderzoek deed naar virtual reality en augmented reality.

Doug-Bowman

Apple is steeds meer geïnteresseerd in virtual reality. De nieuwste aanwinst is Doug Bowman, een vooraanstaande onderzoeker op het gebied van VR en augmented reality. De indiensttreding van Bowman is de zoveelste aanwijzing dat Apple met iets bezig is op het gebied van virtual- of augmented reality.

Financial Times ontdekte dat Bowman sinds kort aan de slag is bij Apple. Daarmee hebben ze een gerespecteerde figuur uit de industrie in dienst genomen. Bowman wordt gezien als een van de top-onderzoekers op het gebied van VR in de Verenigde Staten en won daar ook diverse prijzen voor.

Bowman is vooraanstaande VR-onderzoeker

Voorheen was Bowman hoogleraar informatica bij Virginia Tech, waar hij onderzoek deed naar de user interface in driedimensionale omgevingen. Ook onderzocht hij wat de voordelen zijn als de gebruiker wordt ondergedompeld in een virtuele wereld. Het gaat daarbij om zogenaamde fully immersive VR zoals je bij de Oculus Rift en HTC Vive ziet. Maar Bowman deed ook onderzoek naar augmented reality, een techniek die als het ware een extra laag over de werkelijkheid heen legt zoals Google Glass dat eerder al probeerde. Ook de Microsoft Hololens werkt op die manier.

Apple Virtual Reality patent

Het aannemen van de VR-topman gooit weer wat verse olie op het vuur dat Apple bezig is met virtual- of augmented reality. Tot nu toe hebben we nog weinig van Apple op dat gebied gezien, maar achter de schermen schijnt het te borrelen van de ideeën. In oktober vorig jaar werkte Apple samen met U2 om met de Oculus Rift een nieuwe videoclip te promoten.

Apple patent toont VR-bril

Wat is Apple van plan met virtual reality?

Door de jaren heen heeft Apple meerdere bedrijven overgenomen die gespecialiseerd zijn in VR en AR. Ook kaapte Apple onder meer een werknemer bij Microsoft weg voor een AR-project. In 2007 dook het eerste gerucht op, toen Apple een VR-headset patenteerde.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2016, 9:03
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen augmented reality, virtual reality

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.