Bowers & Wilkins P7 wireless

[IFA 2016] Bowers & Wilkins P7 wordt draadloos en Sony hoort stemmen

De Bowers & Wilkins P7 is vanaf nu draadloos als Bluetooth-versie te koop. Bovendien heeft Sony nieuwe ruisonderdrukkende hoofdtelefoons die stemmen doorlaten.

Bowers & Wilkins P7 wireless

Er zijn merken die bij Apple-gebruikers een streepje voor hebben, omdat ze net zoveel aandacht hebben voor design en afwerking hebben als Apple zelf. Bowers & Wilkins hoort zeker in dat rijtje. In afwachting van een iPhone 7 zonder jack heeft het Britse merk alvast een draadloze versie van de populaire P7 hoofdtelefoon uitgebracht. De iets betaalbaardere P5 was al langer draadloos. Ook Sony en Libratone kondigden oordopjes en hoofdtelefoons aan.


B&W P7 Wireless

Bowers & Wilkins P7

Geen 3,5mm-jack is geen probleem, want de P7 maakt via Bluetooth verbinding met je iPhone, ongeacht of het nu een iPhone 7 of een eerder model is. De P7 is het over-the-ear model, waarbij je oren dus helemaal worden afgesloten van de buitenwereld. De P5 ligt op je oor. De prijs van dit nieuwe draadloze P7-model is $400, terwijl het model met kabeltje nu in prijs is verlaagd naar $350. Je hebt nog steeds de mogelijkheid om een kabel erin te steken. Verder heeft B&W de prijs van de P5 wireless verlaagd naar $300.

B&W P7 hoofdtelefoons

B&W P7 hoofdtelefoon op een tas

Ook nieuwe hoofdtelefoons van Sony

Sony kondigde op de IFA ook nieuwe hoofdtelefoons aan, die een speciale functie hebben. Ze blokkere omgevingsgeluid en ruis, maar niet stemmen van mensen. Zo kun je nog steeds horen als iemand in het verkeer “Kijk uit je doppen, hufter!” naar je roept, maar je hoort niet het storende geluid van de drilboor als je buurman weer aan het klussen is.

Sony noise cancelling headphones

De Sony MDR-1000X lost dat probleem op met selectieve ruisonderdrukking, waarbij je kunt kiezen om zoveel mogelijk geluid te filteren of om stemmen en plotselinge geluiden door te laten. Je wilt bijvoorbeeld wel horen als de hond een vaas omgooit, maar niet het gezoem van een grasmaaier. Ook handig is dat je met je handen kunt aangeven dat je luistert. Doe je je hand over de rechter oorschelp, dan zal de muziek dimmen zodat je beter hoort wat mensen zeggen. Ook deze hoofdtelefoon gaat $400 kosten. Jij mag kiezen.

Sony MDR 1000X

Libratone Q Adapt met ruisonderdrukking

Hou je meer van in-ears, dan heeft Libratone iets voor je, notabene met Lightning-aansluiting. De Deense audiofabrikant heeft de oordopjesserie Q Adapt aangekondigd, die voorzien zijn van ruisonderdrukking. Er zijn twee modellen: de Q Adapt In-Ear met actieve ruisonderdrukking en Lightning-aansluiting en de Q Adapt On-Ear, die via Bluetooth werken.

Libratone Q Adapt oordopjes

De nieuwe oordopjes gaan €179 kosten en liggen vanaf oktober in de winkel. Op dat moment weten we ook al of het zin heeft om oordopjes met Lightning-aansluiting te kopen, want rond die tijd is de iPhone 7 al verkrijgbaar in Nederland. De kabels van de Q Adapt zijn gemaakt van een speciaal soort textiel, dat minder snel slijt. Ook zitten er vier knopjes op de kabel en kun je met Siri spraakopdrachten geven.

Libratone Q Adapt oordopjes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.