Apple Kaarten Nederland vernieuwd met Scheveningen

Reacties voor: Vernieuwde Apple Kaarten vanaf nu in Nederland en België: zie hier het verschil!

De vernieuwde Apple Kaarten wordt nu voor iedereen in Nederland en België uitgerold. Na een test van ongeveer een maand én de belofte dat wij nog dit najaar aan de beurt zouden zijn, kan nu iedereen de vernieuwde Apple Kaarten in Nederland en België bekijken. De kaarten geven veel meer detail, maar er zijn ook allerlei andere voordelen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 67 reacties

  1. Eindelijk. Steeds meer redenen om google maps niet meer te gebruiken

  2. Ter aanvulling. Momenteel worden de vernieuwde kaarten voor Frankrijk en Nieuw-Zeeland getest. Dit duurt gemiddeld een 45 dagen. Dus over een maand of twee zouden deze live gaan. Daarna wordt waarschijnlijk de Benelux getest, wederom een 45 dagen voordat deze overal beschikbaar komen. Dus een 4 tal maanden waarschijnlijk. Half september/begin oktober schat ik zo in.

    Info te vinden via Justin O’Beirne.

  3. Pas was ik in Duitsland. Het verschil is echt gigantisch. Ik moet wel zeggen dat de max snelheid in Duitsland niet altijd klopt

  4. Mooi! Eindelijk.
    Maar over Nederlandse fietsroutes is er amper gesproken. Weet iemand daar iets over? Of we na release van nieuwe kaarten eindelijk per fiets kunnen navigeren zonder te moeten overstappen op Maps?

  5. @iSan: Nieuwe kaarten betekent niet direct ook ondersteuning voor fietsroutes. Kan ook tijdens een latere update namelijk…

  6. YESS!! Super blij met dit nieuws!! Nu nog een snelheidsmeter erin en Flitsmeister functies ala Waze!!! Dan is t perfect!

  7. @iSan: Dit staat ook vermeld in het artikel dat je zojuist gelezen hebt 😉.

  8. @Benjamin Kuijten | iCulture.nl: dank. Overheen gelezen terwijl ik de rest wel 2x las 🫣

  9. Ben ook erg benieuwd heb nu google maps & waze er nog op, hopelijk kunnen deze er dan vanaf.
    Niet dat ik tegen google ben ofzo, maar scheelt toch weer 2 apps extra.

  10. Wanneer komen de fietsroutes?

  11. Erg goed nieuws, kan eindelijk Google maps de deur uit.
    Heb overigens nooit begrepen waarom Apple TomTom niet heeft overgenomen. Had je gelijk alles in huis. Dit allemaal zelf doen is tijdrovend en duur

  12. Dat ze nog geen motoren inzetten. Zou een mooie tussen oplossing zijn tussen de auto en fiets.
    Heb nog wel wat plek in mijn koffers voor apparatuur 😉

  13. Ben hier ook wel aan toe. Kan eindelijk Google Maps van m’n iPhone af. Gebruik deze nu nog voor fietsen, maar heb liever alleen de kaarten app.

  14. Ik gebruik geen Google maps, alleen de kaarten app. En wat ik niet weet kan ik ook niet missen. Mooi die toevoegingen die er nu aan komen. Ik kijk uit naar de Look out functie. Destijds bij de aankondiging maakte die wel indruk.

  15. Haha, ik was destijds op een zeer illegale manier spullen aan het vervoeren op een kar. (Veelste hoog en breed afgeladen) en kwam een apple maps car tegen. Ben dan ook zèèr benieuwd naar look around. Hehe.

  16. Nieuwe kaarten va. Frankrijk, Monaco en Nieuw-Zeeland zijn gisteren gereleased. Nu de Benelux? 🤞🏽

    Ben benieuwd wanneer de beta hiervan gaat draaien. Sommigen zien dit al maanden eerder voordat ze officieel online komen. (Server afhankelijk helaas)

    Laat maar komen 👍🏽

  17. heb hem zien rijden in Hilversum reed langs mij stond al op google streetview dus nu binnenkort ook op de streetview van apple gezicht wordt wel onherkenbaar gelukkig want had die dag een rot dag maar herken mij zelf uit duizenden

  18. (Red.) Artikel bijgewerkt met actuele status van vernieuwde Apple Kaarten in Nederland en België.

  19. Eindhoven (Centrum) heeft wel erg oude kaarten. Ik denk zo 5-6 jaar geleden. Beetje jammer dit Apple…

  20. Ik vind Kaarten voor wandelen in de stad nog steeds uitgesproken slecht. In Milaan werd ik langs een park geleid ipv er gewoon doorheen. Wat Google maps wel gewoon aangeeft. En ook bij ‘vermijd drukke wegen’ wat ik standaard aanzet zijn het heel vaak minder drukke wegen vanuit auto geredeneerd. Wat echt iets heel anders is.

  21. Origineel geplaatst door Joop
    Ik vind Kaarten voor wandelen in de stad nog steeds uitgesproken slecht. In Milaan werd ik langs een park geleid ipv er gewoon doorheen. Wat Google maps wel gewoon aangeeft. En ook bij ‘vermijd drukke wegen’ wat ik standaard aanzet zijn het heel vaak minder drukke wegen vanuit auto geredeneerd. Wat echt iets heel anders is.

    Toch wel apart dat Apple dit niet op orde krijgt tov Google Maps.

  22. Die 3d gebouwen bij eindhoven centraal staan er al zeker een paar jaar in de app…

  23. Ik zie sinds gisteren in heel Nederland veel meer detail 🙂 In verschillende steden zie ik nu ook gedetailleerde 3D modellen, zoals Paleis op de Dam, het Internationaal Gerechtshof in Den Haag en veel voetbalstations. Zelfde geldt voor andere landen in EU zoals België.

  24. Ik heb sinds gisteren de nieuwe kaart op mijn iPhone. Soms doet de snelheids limiet het wel maar in de meeste gevallen niet. Ziet er echt wel beter uit. Ik heb overigens wel een public bete profiel.

  25. Nieuwe kaarten zijn echt wel een grote vooruitgang. Heb ze getest in Spanje en Frankrijk. Ook fijn dat Siri dan zegt: “linksaf aan het stopbord” of “aan de lichten”…

    Een groot probleem echter: aanduiding maximale snelheid is meestal fout. Echt beschamend hoe vaak Mals de bal missloeg.

  26. Tjongejonge, mocht weer ff duren bij Apple.
    Jammer dat er nog steeds zo veel functies zijn die niet in Nederland te gebruiken zijn.

  27. @iSan: daar ben ik ook heel benieuwd naar!!

  28. @Jason: Je bent niet verplicht om Apple producten te kopen of gebruiken..
    Ondanks dat het lang duurt, kijk ik er zelf wel naar uit.

  29. In mij woonplaats zijn nu ook 3D gebouwen te zien.

  30. Voor de fietsers is de nieuwe kaarten app nog steeds abominabel slecht te noemen. En dat voor een bedrijf dat zich erg groen noemt. Ik ben echt helemaal fan van de meeste Apple producten maar zie ook sommige dingen erg achter lopen.

  31. Origineel geplaatst door Nick Seamore
    Voor de fietsers is de nieuwe kaarten app nog steeds abominabel slecht te noemen. En dat voor een bedrijf dat zich erg groen noemt. Ik ben echt helemaal fan van de meeste Apple producten maar zie ook sommige dingen erg achter lopen.

    Fietsnavigatie zit niet automatisch bij het nieuwe kaartmateriaal.

  32. Ik zie het nieuwe kaartenmateriaal nu op mijn MacBook Pro (met de publieke versie van macOS Ventura).

  33. Hier ook binnen de bebouwde kom snelheidslimiet in beeld (op snelwegen niet) de gebouwen soort van 3D. Waar stoplichten staan is een icoon van een stoplicht.

  34. (Red.) Artikel volledig geactualiseerd en voorzien van de nieuwste informatie en screenshots na de start van de uitrol van de vernieuwde Apple Kaarten in Nederland en België.

  35. Ik zie nog geen nieuwe kaarten maar zit wel op iOS 16,2? Hoe kan dat? Gefaseerde uitrol?

  36. @Jordi: Zie de blauwe disclaimer aan het begin van het artikel en het kopje hoe je de nieuwe kaarten krijgt.

    Eerst lezen, dan vragen 😉

  37. Ik ga Kaarten maar weer eens proberen; er zaten tot voor kort nog wel domme fouten in. Zo stond ik met mijn auto ineens voor een weg met paaltjes (alleen voor fietsers) en in de screenshots staat bij Scheveningen Noordelijke Atlantische Oceaan i.p.v. Noordzee.

  38. @Maarten: LOL.. juist in NL is de max snelheid nooit goed… de max snelheid ligt hier ALTIJD vele malen hoger dan de aangeven toegestane snelheid. Vooral daar waar je 30km/u dient te rijden, is de max snelheid vele malen hoger. Maar ja, de pakkans is ook zo goed als 0 dus lost het probleem nooit op. In Duitsland is de pakkans ook weer vele malen groter.

  39. Heb de nieuwe kaarten app nog niet maar ik hoop dat je de gebouwen in 3D ook uit kunt zetten. Bloed irritant dat je de wegen niet ziet liggen omdat er een grijs blokje voor staat dat vaak niet eens accuraat is vormgegeven (behalve enkele tientallen highlights voor Europa).
    Verder zie ik op de screenshots van ‘nieuw’ vooral onduidelijker contrast tussen weg en omgeving. Juist voor navigatie in de auto, waarbij je zo kort mogelijk op het scherm wilt kijken, moet het meteen duidelijk zijn waar de wegen liggen. Dat vond ik juist zo fijn aan de ‘oude’ kaarten.
    Kortom…ik ga wel even checken als het beschikbaar is, maar ik denk dat het hem voor mij niet gaat worden en ik de kaarten app juist minder vaak ga gebruiken.

  40. Ik gebruik de donkere modus op mijn iPhone, maar het is dus nog steeds niet mogelijk om de kaarten app in de andere (lichte) modus te gebruiken. de google maps app kan dit wel. Jammer want in donkere modus navigeren vind ik niet zo fijn.

  41. Origineel geplaatst door Jeroen
    Ik gebruik de donkere modus op mijn iPhone, maar het is dus nog steeds niet mogelijk om de kaarten app in de andere (lichte) modus te gebruiken. de google maps app kan dit wel. Jammer want in donkere modus navigeren vind ik niet zo fijn.

    Ja klopt, ik vind dit ook jammer. Ik ga Apple feedback geven om dit. Wie weet een nieuwe iOS update gaan ze het doen. Dus geef ook feedback 😃

  42. Heeft iemand al een manier gevonden om niet te hoeven wachten? Opnieuw opstarten heeft bij mij niet geholpen

  43. Origineel geplaatst door Jeroen
    Ik gebruik de donkere modus op mijn iPhone, maar het is dus nog steeds niet mogelijk om de kaarten app in de andere (lichte) modus te gebruiken. de google maps app kan dit wel. Jammer want in donkere modus navigeren vind ik niet zo fijn.

    Geen gekke gedachten. Apple heeft een paar uitzonderingen zoals de achtergrond van een mail of notitie. Die kun je een witte achtergrond geven, terwijl de app in dark mode zit.

    Ik gok dat Apple’s idee is dat je overdag de gewone modus gebruikt en in de avond dark mode activeert. Maar ik denk dat veel de dark mode continu geactiveerd hebben. Bij kaarten zou een lichte weergave dan enorm helpen.

  44. @Ro: Ik heb ondertussen gevonden hoe je ervoor zorgt dat je meteen kan genieten van de nieuwe kaarten.

    Start een route met de kaarten app en vervolgens zorg je ervoor dat je 4 keer achtereenvolgend de route niet correct volgt zoals deze berekend is. Als de kaarten app vier keer achtereenvolgend de route opnieuw heeft moeten berekenen dan wordt de nieuwe versie van de kaarten ingeladen.

  45. Origineel geplaatst door Jef
    Ik heb ondertussen gevonden hoe je ervoor zorgt dat je meteen kan genieten van de nieuwe kaarten.

    Start een route met de kaarten app en vervolgens zorg je ervoor dat je 4 keer achtereenvolgend de route niet correct volgt zoals deze berekend is. Als de kaarten app vier keer achtereenvolgend de route opnieuw heeft moeten berekenen dan wordt de nieuwe versie van de kaarten ingeladen.

    Haha goed advies, ga ik proberen 😜

  46. @Jef: Ik heb nog nooit zoveel onnodig foute rondjes gereden. Maar helaas nog geen nieuwe versie van de kaarten haha.
    Geduldig wachten zal dus echt de enige optie zijn. Of heeft iemand anders een andere handige tip?

  47. Bij mij nog niet beschikbaar helaas

  48. Voel mezelf wel beetje blij gemaakt met een dode mus. Nog steeds niks zichtbaar…

  49. App gesloten en geopend, iPhone uit en aan gezet, maar nog steeds geen 3D kaarten, etc. 😢

  50. Bij mij is de kaarten app zojuist ge-update, zonder de telefoon opnieuw op te starten of verkeerd te rijden tijdens navigatie

  51. In Apple Kaarten nu ook streetview! Klik op de verrekijker linksonder voor 360° beelden. Nog niet elke straat in mn dorrepie, maar het begin is er!

  52. Ja zichtbaar!

  53. Had niks op me iPhone, elke keer geforceerd afgesloten en opnieuw opgestart en deed niks.
    Nu net geprobeerd op de iPad en daar werkte het wel. Toen kaarten geopend op me iPhone en daar was het opeens ook gelijk zichtbaar.
    🙂

  54. @JB: leuk! Bij mij in t dorp ook al veel! Werkt overigens ook onder 16.2. Denk dat Apple dit kan updaten zonder iOS update.

  55. Vanochtend de melding van ‘kaarten’ dat de nieuwe kaarten beschikbaar zijn en het is ook zichtbaar. Ben heel benieuwd hoe het bevalt.

  56. Wel een beetje jammer dat de Look Around beelden al ruim 2 jaar oud zijn (bij mij in de buurt in ieder geval).
    Snap wel dat het tijd kost om foto’s te maken en verwerken, maar 2 jaar is best lang.
    Maar verder wel een flinke verbetering. Look Around werkt een stuk vloeiender dan Streetview

  57. Origineel geplaatst door Jeroen
    Vanochtend de melding van ‘kaarten’ dat de nieuwe kaarten beschikbaar zijn en het is ook zichtbaar. Ben heel benieuwd hoe het bevalt.

    Same here

  58. Apple’s versie van streetview is geweldig!

  59. Blij met de update echter is het inmiddels al verouderde kaart data. Veel gebouwen staan er niet op (die zeker al 2/3 jaar bestaan) en de ‘look around’ is ook gedateerd.

  60. Weet iemand hoe ik het geluid bij navigeren gewoon via de iPhone kan laten gaan? Bij Google Maps heb je de optie om spraak via de iPhone te laten gaan, en niet via Bluetooth in de auto. Als ik gewoon radio luister, dan hoor ik de spraak niet. Kan het nergens vinden om dit in te stellen… wie-o-wie?

  61. Vandaag de nieuwe versie getest. Ik blijf het nog geen vervanging voor de TomTom app vinden. Ik mis de (variabele) maximale snelheid, de weergave van hoe hard jezelf rijdt, ook vind ik de weergave en meldingen bij files en ‘gedoe’ op de weg fijner en duidelijker bij TomTom. En als laatste vind ik het stemvolume te zacht als je bijvoorbeeld Spotify op hebt.
    Ondanks deze punten merkte ik wel een mooie verbetering en zal het uiteindelijk vast een TomTom killer worden.

  62. Ik vind de navigatie nu heel slecht hij stuurt mij via een gigantische omweg naar de lokatie. Ik rij elke dag de zelfde routes “leerlingenvervoer” en gebruik de navigatie voor files etca nu kloppen mijn aankomsttijd niet vanwege die omweg die hij mij nu stuurt. Ik vervolg gewoon mijn bekende route. Voor de rest ziet het er mooi uit maar het navigeren moet terug naar de vorige versie

  63. De wegmarkeringen zijn nog steeds niet zichtbaar. Als je naar Nee York kijkt zie je gewoon ook de wegmarkeringen.

  64. Vandaag gereden met de nieuwe kaart en navigatie. Wat mij tegenvalt is dat bijna alle A en N wegen worden gesproken als D wegen. Dus de A4 het ineens D4. En bij de A27 hoor je D27 etc etc. Zal wel met een update weer goed komen.

  65. Gisteren van Apeldoorn naar een adres in Rijssen gereden
    Bij elke rotonde kreeg ik de melding ‘verlaat de rotonde’ zonder vermelding van (1e 2e etc) afslag
    De week daarvoor ging werken dat wel

  66. Layout is zeker een verbetering. Ook de “streetview” is zeker heel erg goed.
    Maar navigeren is een stap achteruit gegaan ten opzichte van de oude versie. Dit zal zeker opgepakt moeten worden om er een volwaardig navigatiesysteem van te maken. Nu iets teveel mitsen en maren.

  67. Het valt me op dat de letters van wegnummers in het Engels worden uit gesproken. Dus zo wordt de A50 opeens de E50.

    Ook wordt het woord stoplicht gebruikt. Dit moet verkeerslicht zijn.

    Inmiddels worden ook verschillende plaatsnamen met een Engelse klank uitgesproken. Ik denk dat er nog een update nodig is. 😅

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.