Vanavond vanaf 19:00 uur: Apple’s media-event, nieuwe iPhone verwacht

Vanavond vanaf 19:00 uur worden de eerste aankondigingen verwacht van Apple's media-event. We verwachten een iPhone 5, diverse iPods en misschien zelfs een iPad mini.

apple banner icoontjes
Vanavond vanaf 19:00 uur vind je op iPhoneclub de eerste aankondigingen van Apple’s media-event, dat vanavond plaatsvindt in San Francisco. We verwachten dat Apple de iPhone 5, diverse iPods en misschien zelfs een iPad mini aankondigt.
Lees ook: Apple-evenement op 12 september: veelgestelde vragen (FAQ) voor info over onze verslaggeving en eventuele livestreams.

De afgelopen zijn we overspoeld door geruchten, meningen van analisten en gelekte foto’s. Wat kunnen we verwachten? Omdat Apple op sommige punten erg geheimzinnig is en op andere punten tamelijk voorspelbaar is, kunnen we al redelijk goed inschatten hoe de avond eruit gaat zien. Om 19:00 uur bestijgt Apple CEO Tim Cook het podium om te vertellen over aantallen verkochte apps, verkochte iOS-apparaten en het succes van de Apple Stores wereldwijd. Wellicht volgt daarna nog een filmpje of ander intermezzo om te laten zien welke impact iOS-apparaten hebben op het leven van gebruikers.

Maar de situatie in onderstaand filmpje kan natuurlijk ook:

Wat er daarna gebeurt is nog een grote verrassing, maar we kunnen erop rekenen dat iOS softwarebaas Scott Forstall (zie foto hieronder) een nadere toelichting op iOS 6 gaat geven. Afgelopen juni presenteerde Forstall al tien belangrijke vernieuwingen in iOS 6, zoals de nieuwe Siri-functies. In onze serie iOS 6 Uitgelicht kun je de belangrijkste functies van iOS 6 nog eens nalezen. Ook hebben we een dossier iOS 6, die de vernieuwingen opsomt.

scott forstall

Apple nodigt vaak ontwikkelaars uit die de nieuwe mogelijkheden laten zien. Dit jaar zou TomTom een geschikte partij zijn, om de navigatiemogelijkheden in Apple’s eigen kaartenapp te demonstreren. Wellicht komt ook iemand van Facebook langs, om te vertellen over de nieuwe Facebook-integratie. Of we krijgen filmpjes te zien van ouders die dankzij Begeleide Toegang hun kinderen ongestoord met de iPhone kunnen laten spelen. De meeste andere wijzigingen, zoals tabblad-synchronisatie in Safari en de nieuwe privacy-instellingen zijn wat minder spannend om te demonstreren.

Er zullen vanavond ongetwijfeld ook nog wat verrassingen rondom iOS 6 worden aangekondigd: functies die nog niet eerder zijn gedemonstreerd, partners die nog niet eerder zijn aangekondigd. Denk daarbij bijvoorbeeld aan luchtvaartmaatschappijen die hun instapkaarten al hebben aangepast voor Apple’s Passbook. Of wellicht krijgen we meer informatie over mobiele betalingen die Apple met Passbook heeft gepland.

jonathan iveHet onthullen van een nieuwe iPhone is traditiegetrouw een klus voor Phil Schiller. Hij zal de iPhone 5 hoogstwaarschijnlijk aankondigen. Vanmiddag bleek de zoekpagina van Apple.com al verwijzingen te bevatten naar een iPhone 5, iPhone LTE en iTunes 11.

Apple toont meestal de fysieke eigenschappen van het nieuwe apparaat (hoe dun, welke materialen zijn gebruikt), gevolgd door een filmpje waar personen als Jonathan Ive (zie foto), Bob Mansfield en Greg Jozwiak vertellen hoe groot de uitdaging was om dit juweeltje van moderne techniek te produceren. We krijgen te horen hoeveel langer de batterij meegaat en hoeveel sneller de processor is geworden. Specificaties geeft Apple meestal niet. Wel zijn er demonstraties, bijvoorbeeld van de verbeterde camera of nieuwe communicatiemogelijkheden.

phil schillerPhil Schiller (zie foto) is ook de man om nieuwe iPods aan te kondigen. Volgens geruchten komt er een compleet nieuwe iPod line-up waarbij de iPod touch, iPod nano en iPod shuffle worden vernieuwd. De iPod is een zorgenkindje van Apple. Elk kwartaal worden er minder iPods verkocht, waarbij alleen de iPod touch de cijfers nog wat omhoog weet te stuwen. Er zijn geruchten over een nieuwe iPod touch met 4-inch scherm, hetzelfde formaat als de nieuwe iPhone. Bij de iPod nano en iPod shuffle worden nieuwe kleuren verwacht.

De one more thing wordt meestal bewaard voor heel bijzondere aankondigingen, bijvoorbeeld een Apple-televisie of een iPad mini, maar de kans dat die twee worden aangekondigd is inmiddels nihil. Omdat september/oktober traditioneel een muziekevenement is, kunnen we nog wel aankondigingen rondom iTunes verwachten.

eddy cueEddy Cue (zie foto) is daarbij de meest waarschijnlijke Apple-topman, die wat cijfers over verkochte muzieknummers geeft en wellicht wat nieuwe functies demonstreert. Cue is ook verantwoordelijk voor nieuwe functies in iCloud, waarvoor al een nieuwe webinterface voor notities en herinneringen is aangekondigd. Wellicht worden die op het podium gedemonstreerd.

Lees ook: Apple-evenement op 12 september: veelgestelde vragen (FAQ) voor info over onze verslaggeving en eventuele livestreams.

In de tussentijd kun je kijken naar de aankondiging van de eerste iPhone:

https://www.youtube.com/watch?v=6uW-E496FXg&feature=player_embedded

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2012, 18:44
Categorieën Apple, Round-up
Onderwerpen aankondiging, apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.