Apple-event in cijfers: meer dan 400 miljoen iOS-apparaten verkocht

Apple heeft bekend gemaakt dat er inmiddels meer dan 400 miljoen iOS-apparaten zijn verkocht. Dat vertelde Apple-directeur Tim Cook zojuist op de Apple-conferentie omtrent de iPhone 5.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Tim Cook presenteert iPhone en iPad cijfersApple heeft in totaal meer dan 400 miljoen iOS-apparaten verkocht. Dat maakte directeur Tim Cook zonet bekend op de Apple-conferentie. De verkoop van iPhones en iPod touch-toestellen bedraagt in totaal 316 miljoen apparaten. Het totaalaantal verkochte iPads bedraagt inmiddels 84 miljoen. In het afgelopen kwartaal tussen april en juni zijn er 17 miljoen iPads verkocht. Daarmee bereikte Apple in het vorige kwartaal 68 procent marktaandeel op het gebied van tablets, een stijging van het marktaandeel volgens Tim Cook.


De gemiddelde bezitter van een iPhone of iPad heeft meer dan 100 apps gedownload. Negentig procent van de apps wordt elke maand gedownload, aldus de CEO. Er zijn in totaal inmiddels meer dan 700.000 apps te downloaden in de App Store. Daarvan zijn er 250.000 beschikbaar voor de iPad. Overigens is in totaal 91 procent van het internetverkeer op tablets afkomstig van de iPad.

In totaal ontving Apple 83 miljoen bezoekers in de Apple Stores het afgelopen jaar. Deze vrijdag wordt in het dertiende land wereldwijd een Apple Store geopend, maar op het podium werd niet verteld welk land het betrof.

OS X Mountain Lion is inmiddels 7 miljoen keer gedownload. De MacBook Pro en de MacBook Air bij elkaar opgeteld zorgen er samen voor dat Apple de afgelopen drie maanden de marktleiderspositie had in de Verenigde Staten als het aankomt op laptops.

Op de keynote in maart dit jaar, waarop de nieuwe iPad uit de doeken werd gedaan, maakte Apple bekend dat er in 2011 in totaal 315 miljoen iOS-apparaten werden verkocht. In totaal tekenden de iPhone, iPod touch en iPad voor 76 procent van Apples omzet. De App Store telde toen 585.000 apps en passeerde toen net de grens van 25 miljard downloads. iCloud, zo maakte Tim Cook bekend, genoot 100 miljoen gebruikers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2012, 20:14
Categorie Apple
Onderwerpen cijfers, ios 3, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.