Vacatures wijzen op Apple Store in Hilversum (update)

Een vacature op de website IT-banen wijst op een Apple Store in Hilversum. Apple zoekt kandidaten voor de functie Genius en Creative in de eigen winkels.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

apple-store-garantieTwee vacatures in de IT-database van Tweakers wekken de indruk dat Apple van plan is om een Apple Store in Hilversum te openen. Apple is op zoek naar kandidaten voor de functie Genius en Creative (beide voor 36-40 uur per week). Curieus is dat er als vestigingsadres een woonwijk in Hilversum is aangegeven. Maar als je doorklikt op de knop ‘Solliciteer’ word je doorgestuurd naar de website van Apple. Daar zijn dezelfde vacatures ook terug te vinden onder de kopjes NLD-Genius en NLD-Creative, maar met als algemene standplaats Nederland.

Update: inmiddels is de vestigingsplaats gewijzigd naar Den Haag. Wegens overlast door Apple-fantoerisme hebben we het adres en de foto van het woonhuis verwijderd.

Nader onderzoek naar het aangegeven adres leidde ons naar een woonwijk in Hilversum en een blik op Google Street View maakt duidelijk dat dit geen logische locatie voor de Apple Store is. Het is daardoor vrijwel zeker dat dit niet de locatie voor de nieuwe Apple Store is, maar dat er gewoon een foutje is gemaakt met het adres. We vermoeden dat het woonadres van bijvoorbeeld een HR-medewerker is gebruikt voor het opgeven van de advertentie. De Apple-medewerker die in de vacature als contactpersoon wordt genoemd (Tim Laan) woont overigens rond Amsterdam, aldus informatie op Linkedin.
Dat iemand voor de grap een vacature heeft geplaatst is trouwens ook niet erg realistisch; om een vacature op itbanen.nl te plaatsen betaal je €249.

De functieomschrijving voor Genius en Creative bevatten de bekende teksten die Apple altijd gebruikt voor vacatures. Een opleiding op HBO-niveau is vereist. Verder gelden er geen harde eisen qua diploma’s of werkervaring.

In Hilversum zit al een vestiging van iCentre. Ook zijn er enkele Apple-specialisten, zoals Mac4Sure, Yormac en HighTech. Dat Hilversum vlakbij Amsterdam is gevestigd hoeft op zich geen belemmering te zijn. Apple heeft op de vacaturewebsite al bevestigd dat er een Apple Store in Haarlem komt, ook vlakbij Amsterdam.

Dit is een gezamenlijk artikel van Gonny van der Zwaag en Bas Vroegop. Tipgever: Paul.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2013, 12:40
Categorie Apple
Onderwerp apple store

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.