Delen naar Google+ vanuit andere iPhone-apps makkelijker gemaakt

Google gaat in de Google+ iOS SDK functies inbouwen om delen naar Google+ in iPhone apps van derden makkelijker te maken.

google-plus-delen-vanuit-appsApple heeft in iOS ondersteuning voor Twitter, Facebook, Flickr en Weibo ingebouwd en binnenkort komt wellicht ook Linkedin erbij. Maar Google’s sociale netwerk Google+ ontbreekt. Met opzet waarschijnlijk, want Google’s sociale netwerk is (terecht of onterecht) al vaak betiteld als een ghosttown. Google probeert allerlei manieren te vinden om gewone Gmail-gebruikers toch als actieve Google+ gebruikers te kunnen meetellen. Om het gebruik van Google+ door iPhone-apps van derden te stimuleren heeft Google nu een oplossing bedacht: met de Google+ iOS SDK is het makkelijker dan ooit om delen naar Google+ in te bouwen in een bestaande app.

De nieuwe functie maakt het delen met Google+ net zo makkelijk als het tweeten of op Facebook plaatsen van een leuk artikel of een statusupdate. Nu moet je voor het delen van een foto op Google+ nog meerdere stappen ondernemen: een foto maken met de Camera-app, de Google+ app opstarten en aangeven dat je de foto wilt uploaden. “Now your users can share with their Google+ circles, directly from your iOS app!”

Meer info: Google+ Developers Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2013, 11:29
Categorieën Apple, Apps
Onderwerp google plus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.