Universiteit van Illinois geeft iPad aan eerstejaars studenten

De Universiteit van Illionois gaat iPads uitdelen aan eerstejaars studenten. Ze gaan ook een iPad-applicatie ontwikkelen met nieuws en evenementen, waarmee ze push-notificaties kunnen sturen bij problemen.

ipad educationTerwijl de universiteit van Princeton de iPad het liefst van de campus ziet verdwijnen, kiest het Illinois Institute of Technology juist wel voor de tablet van Apple. Alle eerstejaars studenten krijgen een iPad. De universiteit heeft bijna 3.000 undergraduate studenten en is van plan om toepassingen zoals Blackboard Mobile Learn, iTunes U en digitale boeken te gebruiken. Het zal de leerervaring van de studenten verrijken en het stimuleert innovatie binnen de faculteit en bij studenten, zo denkt het universiteitsbestuur. Er zullen nieuwe applicaties worden ontwikkeld om de interactiviteit en samenwerking in de collegezaal te verbeteren.

De universiteit bood al vroeg cursussen over het ontwikkelen van mobiele applicaties aan. Ook openden ze de Idea Shop, waar studenten van alle disciplines samenwerken om problemen uit de echte wereld op te lossen. Daaruit kunnen ook bedrijfjes ontstaan. Volgens universiteitsmedewerker Alan Cramb ziet de universitaire wereld er in vergelijking met tien jaar geleden totaal anders uit en moeten de studenten van vandaag ook andere tools krijgen aangereikt:

University education is much different today as compared to even ten years ago. Students live in a world where technology is seamlessly integrated into virtually every aspect of their lives, where information and collaboration are available anywhere, anytime. IIT is committed to providing students with the tools and support to thrive in a constantly evolving technological landscape.

Naast het uitdelen van iPads voor educatieve doelen gaat IIT een applicatie uitbrengen waarin je nieuws, evenementen, kaarten, cursusschema’s en andere onderwerpen kunt terugvinden. Ook kan de universiteit straks vanuit de app push-berichten naar iPhones en iPad sturen, bijvoorbeeld bij een evacuatie of een ongeval. Tot nu toe maakten ze daarbij gebruik van sms, e-mail en telefoon.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2010, 12:17
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple, belasting, educatief, financieel, firmware, ipad, kwartaalcijfers, omzet, sdk, universiteit, unlock, winst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.