Artikulator: muziek tekenen op de iPad

Artikulator is ontstaan tijdens Music Hackday. Met Artikulator kun je muziek maken door lijnen op het iPad-scherm te tekenen. Hoe dikker de lijn, hoe harder het geluid.

artikulatorArtikulator is een iPad-applicatie waarbij je muziek maakt door je vingers over het scherm van de iPad te laten glijden. Volgens de makers is het intuïtiever dan het aflezen van notenbalken en is het kinderspel om te bedienen. Ideaal voor mensen die wel muzikale ambities hebben, maar geen noot kunnen lezen of gewoon geen instrument in huis hebben. Bij Artikulator betekent een opgaande lijn een hogere toon.

Hoe breder de lijn, hoe harder het geluid. Momenteel zitten er nog weinig tonen in, waardoor onderstaande demo volgens de bedenkers nog wat teveel aan kattengejammer doet denken:

Later komen er nieuwe geluiden en toonsoorten bij. Ontwikkelaars Mike Rotondo en Luke Iannini maakten de applicatie in 24 uur tijdens Music Hackday, een evenement waarbij kunst en technologie op een verrassende wijze worden gecombineerd. Artikulator is nog niet in de App Store verkrijgbaar, maar de ontwikkelaars zijn wel van plan om de app bij Apple in te dienen. De eerste versie is gratis en er komt ook een iPhone-variant.

Eigenlijk lijkt het idee van Artikulator wel wat op Magic Piano van Smule (€0,79), waarbij je ook met je vingers op een zwart vlak muziek kan maken. Het heeft misschien een wat minder artistieke insteek dan Artikulator, maar het klinkt een stuk beter dan in het filmpje hierboven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2010, 13:08
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.