EFi-X USB-dongle maakt van je pc een Mac

EFi-X heeft een usb-dongle gemaakt waarmee je van een gewone pc een Mac maakt. Dat was al langer mogelijk, maar dankzij de usb-dongle hoeft er niets gepatcht en gehackt te worden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

HackintoshDankzij de iPhone zijn veel mensen op het idee gekomen om een Mac te kopen. Goed idee, maar wat als je nog een prima Windows-pc hebt staan, twijfelt of het wel zal bevallen, of gewoon geen geld hebt voor een nieuwe Mac? Het is al een tijdlang mogelijk om Mac OS X op een gewone pc te installeren, met als resultaat een zogenaamde Hackintosh. EFi-X heeft nu een oplossing bedacht die nog makkelijker lijkt: een usb-dongle die al het werk voor z’n rekening neemt.

Mac OS X installeren op een Windows-pc is goed te doen, waarbij Tiger iets minder hoofdbrekens oplevert dan Leopard. Als je op een Mac wilt overstappen vanwege het mooie design zit er niets anders op dan door te sparen voor een Mac (eventueel tweedehands). Heb je meer praktische redenen om Mac OS X te installeren, dan kun je met een bestaande Windows-pc aan de slag. Bijvoorbeeld omdat sommige desktopsoftware voor de iPhone alleen voor de Mac beschikbaar is, of omdat je met de iPhone SDK wilt gaan ontwikkelen.

EFi-X heeft een USB-dongle gemaakt die van je pc een Hackintosh maakt, dus een pc waarop Mac OS X draait. Stop de dongle in een vrije usb-poort en je kunt Mac OS X meteen vanaf de dvd installeren. Geen gedoe met patches, geen noodzaak om bestanden te vervangen, alles werkt vanzelf. Volgens de ontwikkelaars heeft de ontwikkeling van EFi-X heel wat tijd in beslag genomen en kwamen er heel wat problemen bij kijken. Het product bevindt zich nu in de laatste testfase en dat loopt beter dan verwacht. Vanaf 23 juni kun je de EFi-X usb-stick kopen.

Meer info: EFi-X

Update: Mogelijk is er bij dit product sprake van een scam. Een (nogal verontwoaardige) anonieme tipgever wees ons op dit artikel op Tom’s Hardware. Die verscheen pas 3 maanden nadat wij erover geschreven hebben, dus we nemen maar aan dat er sprake is van voortschrijdend inzicht in de Hackintosh-community.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 december 2009, 21:19
Categorie Apple
Onderwerpen hackintosh, sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.