Zwijsen Tafeltrainer: tafels oefenen op de iPad

Zwijsen Tafeltrainer is een app voor kinderen, waarmee ze de tafels van vermenigvuldiging kunnen oefenen. De app bevat diverse spelletjes en helpt kinderen vanaf groep 4. De app is ontwikkeld in

zwijsen-tafeltrainer-ipadHoe maak je het oefenen van de tafels van vermenigvuldiging leuker? De Nederlandse uitgeverij Zwijsen heeft er iets op bedacht: een app waarmee je aan de hand van spelletjes leert vermenigvuldigen en delen. Eén van de aanwezige spelletjes zie je hiernaast: het cijfer 45 moet worden gevormd door twee genummerde eieren met elkaar te vermenigvuldigen. Wie binnen de gegeven tijd 9 en 5 aantikt, is geslaagd voor de test. Ook is er een spelletje waarbij je in een cijferwolk moet aangeven welke getallen niet in de tafel van 5 voorkomen.

Met je vinger sleep je de ongewenste cijfers uit het plaatje. Uiteraard oefen je met deze app ook alle andere tafels van vermenigvuldiging. De app is geschikt voor kinderen vanaf groep 4 (leerjaar 2) en is zowel op de iPhone als de iPad te gebruiken. De uitgeverij werkte samen met de makers van de reken-wiskundemethode Wizwijs. Zwijsen bracht eerder de iPad-apps Leesleeuw en Sam Schoffel uit.

Downloaden: Zwijsen Tafeltrainer (€2,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2011, 17:19
Categorieën Kinderen, Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerpen hackintosh, rekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.