Ultrasn0w unlockt iPhone 3G en 3GS op iOS 4.2.1 (jailbreak/unlock)

Het iPhone Dev Team heeft zojuist een vernieuwde ultrasn0w uitgebracht die geschikt is voor gebruik op iOS 4.2.1 als je de baseband (modemfirmware) update naar 06.15.00. Deze baseband die wordt geleverd bij iOS 3.2.2 op de iPad bevat dezelfde kwetsbaarheid als waarvan eerder gebruik werd gemaakt.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Unlock iPhone 3G en iPhone 3GSHet iPhone Dev Team heeft ultrasn0w 1.2 uitgebracht die geschikt is voor gebruik op iOS 4.2.1 als je de baseband (modemfirmware) update naar 06.15.00. Deze baseband die wordt geleverd bij iOS 3.2.2 op de iPad bevat dezelfde kwetsbaarheid als waarvan eerder gebruik werd gemaakt. Gebruikers met een iPhone 3G kunnen hun toestel voorzien van de 06.15.00 baseband en unlocken door eerst gebruik te maken van PwnageTool 4.1.3 Unlock Edition en vervolgens ultrasn0w te installeren. Voor gebruikers met een iPhone 3GS zal een vernieuwde versie van redsn0w volgen. Aan de methode zijn verschillende nadelen verbonden en deze wordt daarom ook afgeraden, tenzij je van de unlock afhankelijk bent en nu baseband 05.14.01, 05.14.02 of 05.15.04 hebt.

Unlocken via PwnageTool en ultrasn0w

In PwnageTool 4.1.3 Unlock Edition (Mac OS X) is een optie verschenen om te gebruik te maken van de 06.15.00 baseband van de iPad. Om deze optie te kunnen gebruiken, zul je moeten beschikken over de officiële iOS 3.2.2 firmware voor de iPad die momenteel nog op de site van Apple te downloaden is. Met behulp van PwnageTool kun je een custom firmware maken, waarmee je kunt herstellen in iTunes door de Shift-toets (Windows) of Command-toets (Mac OS X) ingedrukt te houden terwijl je op Herstellen drukt. Als de firmware eenmaal op je toestel staat, kun je gebruik maken van ultrasn0w 1.2 om de 06.15.00 baseband te unlocken. Ultrasn0w is met behulp van Cydia te installeren via de repository van het iPhone Dev Team die te vinden is op http://repo666.ultrasn0w.com.

Voor gebruikers van Windows en/of een iPhone 3GS heeft het iPhone Dev Team inmiddels ook een nieuwe versie van redsn0w uitgebracht, die ook de optie bevat om te updaten met de 06.15.00 baseband.

Nadelen van de unlockmethode

WaarschuwingEr zijn duidelijke nadelen verbonden aan deze unlockmethode. Het updaten van de baseband naar 06.15.00 is onomkeerbaar. Doordat het simpel is om te achterhalen welke versie van de baseband is geïnstalleerd, is het mogelijk dat Apple dit zal gebruiken als argument om je geen gebruik te laten maken van de fabrieksgarantie. Verder zal het niet mogelijk zijn om te updaten naar toekomstige versies van de baseband, tenzij deze een hoger versienummer zouden hebben dan 06.15.00. Dit betekent ook dat je problemen kunt verwachten als je zou proberen om te updaten naar officiële firmwareversies vanaf iOS 4.2.1.

Unlocken van de iPhone 3GS met de nieuwe bootrom en de iPhone 4

Unlocken van de iPhone 3GSOm de unlock te kunnen installeren heb je een jailbreak nodig. Aangezien de iPhone 3GS met de nieuwe bootrom voorlopig alleen tethered te jailbreaken is, wordt het op dit moment afgeraden om te updaten naar iOS 4.2.1 als je gebruik maakt van dit toestel en wilt jailbreaken en/of unlocken. Bij een tethered jailbreak zul je telkens de Just boot tethered right now-optie in redsn0w moeten gebruiken om op te starten. Je kunt controleren of je de oude of de nieuwe bootrom op je iPhone 3GS hebt staan met behulp van deze handleiding.

Unlocken van de iPhone 4De iPhone 4 is op dit moment ook alleen nog maar tethered te jailbreaken op iOS 4.2.1. Daarnaast is de ultrasn0w unlock ook nog niet geschikt voor gebruik op de iPhone 4. De unlock van de iPhone 4 wordt bemoeilijkt doordat Apple gebruikt maakt van een nieuwe baseband-chip ten opzichte van de iPhone 3G en iPhone 3GS. Op de nieuwe chip draait daarnaast in plaats van het vertrouwde Nucleus OS een operating systeem genaamd ThreadX. Hoewel er kwetsbaarheden zijn gevonden waar een unlock van de iPhone 4 op gebaseerd zou kunnen worden, is het daarom nog onbekend op welke termijn deze unlock zal volgen.

Meer informatie is te vinden op de blog van het iPhone Dev Team. Voor vragen over en hulp bij het gebruik van deze unlockmethode kun je terecht op het forum.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2010, 9:24
Categorie Jailbreak
Onderwerpen iPhone 3G, jailbreak, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.