Apple Maps verbeterde kaarten

De uitrol van verbeterde Apple Maps in kaart gebracht: dit is de status

Apple is bezig met het vernieuwen van Apple Kaarten: meer detail en meer informatie, als inhaalslag op Google Maps. Voor wie benieuwd is naar de status: inmiddels is 27,5% van de VS in kaart gebracht en wordt bijna de helft van de bevolking (47,2%) afgedekt.

Status van de verbeterde Apple Kaarten

Eerder vandaag schreven we nog over alle vernieuwingen in Apple Kaarten in iOS 13. Een van de verbeteringen is een compleet nieuwe kaart. Apple verzamelt daarvoor eigen data, zodat er meer details te zien zijn. Het gaat onder meer om betere contouren van gebouwen, duidelijker weergave van grenzen en parken die voortaan gewoon groen zijn, zoals het hoort. Rond het einde van het jaar moet Apple hiermee klaar zijn in de VS. Schiet het een beetje op? Dat kun je zien bij Justin O’Beirne, die de voortgang van Apple nauwgezet in kaart heeft gebracht. Hij constateert dat Apple op schema ligt, maar dat het tempo de afgelopen maand wel weer wat afneemt. Van de andere kant: door het dichtbevolkte Noordoosten toe te voegen kan Apple meteen een enorme bevolkingsgroep bedienen.

Verbeterde Kaarten breiden zich langzaam uit

Het in kaart brengen van Manhattan is qua landoppervlakte maar een druppel op een gloeiende plaat. Maar qua mijlpaal is het een belangrijke. Er zijn nu eenmaal meer mensen die de kaart raadplegen dan in het ijzige Alaska. Ook in drukke stedelijke regio’s zoals Boston wonen veel mensen. Het enige andere drukbevolkte gebied in de VS is in het Zuidwesten rond Californië, maar dat heeft Apple al als eerste in kaart gebracht.

Bekijk ook

Alles moet anders: Apple Kaarten gaat op de schop

Alle het oude kaartmateriaal van Apple Maps kan de prullenbak in, want Apple is bezig om de kaartendienst compleet opnieuw te bouwen met eigen data. Dat vertelde topman Eddy Cue in een interview.

Hopelijk kiest Apple ook in Europa ervoor om in drukbevolkte gebieden aan de slag te gaan en dan maken Nederland en België meer kans dan bijvoorbeeld het dunbevolkte Noorwegen. Maar dan moeten de auto’s van Apple’s kaartenteam natuurlijk wel vaker gaan rondrijden en dat gebeurt nu nog niet. Volgens Apple’s webpagina rijden er nog maar in een paar Europese landen auto’s, waaronder Italië en Duitsland.

Verbeterde Apple Kaarten Albany

Justin O’Beirne heeft stats verzameld over de uitrol, die vorig jaar september begon. Je ziet voor verschillende plekken hoe de kaarten er nu uit zien, met meer parken, speelveldjes, rivieren en dergelijke. Ook is Apple’s Look Around-Functie (nieuw in iOS 13) nu beschikbaar in New York City en andere locaties in het noordoosten.

Apple Kaarten dekking

Apple heeft nu 9 van de 10 grootste Amerikaanse steden en 9 van de 10 dichtstbevolkte regio’s in kaart gebracht. Alleen Chicago ontbreekt nog. In steden zoals New York en Boston zijn de veranderingen het minst zichtbaar, omdat daar al veel gebouwen in kaart waren gebracht. Juist in kleinere steden zoals Albany zijn de verbeterde kaarten merkbaar.

Apple Maps verbeterde kaarten

Kijk je puur naar landoppervlak, dan is kaartupdate #5 wat kleiner en lijkt Apple’s voortgang af te nemen:

Apple Kaarten landoppervlak

Dichtbevolkte gebieden
Kijk je echter naar de bevolkingsdichtheid, dan valt het allemaal wel mee. Na Californië (update #2) is dit het gebied met de meeste inwoners. Het is in dergelijke drukbevolkte gebieden wat lastiger navigeren, ook omdat er heel veel straten zijn en er meer verkeer is, dan bijvoorbeeld bij de uitbreiding #4 in Texas, Louisiana en Mississippi.

Bevolkingsdichtheid Apple Kaarten

Het zijn allemaal mooie ontwikkelingen, maar het kan nog wel even duren voordat wij er iets van zien. Tijdens vakanties in de VS heb je er in ieder geval wel iets aan.

Tip: kijk eens naar het OV
Wil je meteen aan de slag met een functie waar je dagelijks plezier van hebt, dan raden we aan om eens naar de bus- en tramtijden in Apple Kaarten te kijken. Die krijg je namelijk realtime te zien in iOS 13:

Bekijk ook

Apple Kaarten laat in iOS 13 ook zien *waar* je bus, metro of trein is

Apple Kaarten heeft een handige nieuwe functie voor OV-reizigers. In iOS 13 kun je zien of je trein op tijd rijdt en waar hij is. Hierdoor komt de ov-functie veel beter van pas.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.