Uitlevering iPhone 5 via Apple Store Nederland België begonnen (overzicht)

Apple is deze week begonnen met de uitlevering van iPhone 5's die op of kort na 28 september zijn besteld. Uit een inventarisatie van iPhoneclub blijkt dat de uitlevering volgens schema verloopt.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Uitlevering iPhone 5 verloopt volgens schemaDe uitlevering van iPhone 5-bestellingen via de online Apple Store in Nederland en België komt op gang. Vandaag is Apple begonnen met de uitlevering van het grootste gedeelte van de orders, die naar verwachting vrijdag bezorgd zullen worden. Dit blijkt uit meldingen van verschillende tipgevers en een inventarisatie van iPhoneclub. Sinds vrijdag 28 september kan de iPhone 5 besteld worden in de online Apple Store met een levertijd van 3 tot 4 weken. Ook voor nieuwe bestellingen geldt nog steeds dezelfde levertijd. Bij telecomproviders kan de levertijd inmiddels oplopen tot acht weken.


In een speciaal topic op het iCulture-forum wisselen mensen die bij Apple besteld hebben hun ervaringen uit. Ook laten mensen daar weten wanneer de status van een bestelling verandert. Het topic telt inmiddels ruim 1.600 reacties en is zo’n 86.000 keer bekeken. Om enig overzicht in al deze ontwikkelingen te krijgen houdt iPhoneclub sinds deze week een online spreadsheet bij, waarin alle bestellingen die gemeld worden zijn opgenomen. Via een reactie in het topic of in een privé bericht (aan gebruiker mlusthof) kunnen toevoegingen/wijzigingen worden doorgegeven.

Overzicht met iPhone 5-bestellingen via de Apple Store

Overzicht met iPhone 5-bestellingen via de Apple Store

Het overzicht geeft de redactie van iPhoneclub een aantal interessante inzichten. Zo blijkt bijvoorbeeld dat mensen die met creditcard hebben betaald eerder aan de beurt zijn dan de mensen die handmatig een bankoverschrijving hebben gedaan. Daarvoor is dan ook een simpele verklaring: Apple plaatst klanten pas op de wachtlijst als de betaling binnen is. In tegenstelling tot een creditcardbetaling, duurt dat bij een bankoverschrijving enkele werkdagen. Ook blijkt dat de uitlevering van bestellingen die op, of kort na, 28 september zijn gedaan in twee groepen plaatsvinden: de groep met een verwachte levertijd van 23 tot 29 oktober die veelal morgen bezorgd zullen worden, en de groep 24 tot 30 oktober waarvan de status nog niet is gewijzigd.

Uit het topic blijkt bovendien dat de toestellen vanuit Nederland via verschillende koeriersdiensten naar klanten worden verstuurd en niet rechtstreeks uit China komen zoals bij veel internationale bestellingen wel het geval is. Koeriersdienst TNT Express heeft zelfs een aparte pagina voor Apple-klanten op haar website. Daarop informeert de koeriersdienst haar klanten onder andere dat bezorgingen plaatsvinden van maandag tot vrijdag tussen 9 en 17 uur.

Meer info: online spreadsheet met leveringsinfo
Meepraten: via iCulture-forum

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.