U2 Bono

U2: ‘Sorry voor het gratis album’

U2 heeft excuses gemaakt voor het ongevraagd gedownloade album op veel iPhones en iPads.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

U2 BonoHet leek een mooi gebaar: aan het einde van Apple’s iPhone- en Apple Watch-event in september werd het nieuwe album van U2 gratis weggegeven. Dit deed Apple alleen door het album aan iedereens aankopenlijst toe te voegen, waardoor hij bij flink wat mensen ongevraagd werd gedownload. Dat schoot bij een hoop mensen in het verkeerde keelgat, en daar heeft U2 nu excuses voor aangeboden.

In een video op Facebook (vanaf 2:30) beantwoordt de band vragen van fans, en daarbij kwam het ongevraagde U2-album voorbij. Bono bood gelijk zijn excuses aan met een simpele “Oops, sorry about that”. Volgens de zanger was het een mooi idee, maar hebben ze zich iets teveel laten meeslepen. “We waren als de dood dat onze nummers anders niet door mensen werden gehoord”.

Dit is voor het eerst dat U2 in het openbaar reageert op het voorval met het album. Dat terwijl er al flink wat ophef rond de gratis muziek is geweest. Niet alleen waren gebruikers gefrustreerd door de automatische downloads, maar volgens een jurist was dit zelfs in strijd met de Europese cookiewet. Apple kwam al snel met een tool waarmee je het U2-album uit je aankopen kunt verwijderen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2014, 9:05
Categorie Diensten
Onderwerpen itunes, u2

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.