iPad Air 2 2

‘iPad Air 2 dit jaar beperkt beschikbaar’

De iPad Air kampt nu al met productietekorten, die effect kunnen hebben op de beschikbaarheid later dit jaar.

iPad Air 2 2Volgens meerdere berichten zal Apple op 16 oktober de nieuwe iPad Air 2 aankondigen, maar wellicht is deze iPad vrij lastig verkrijgbaar. Volgens analist Ming-Chi Kuo zal de oplage van de iPad Air 2 dit jaar namelijk beperkt zijn. Fabrikanten kunnen er slechts tussen de 7 en 9 miljoen maken, terwijl er afgelopen jaar 12 miljoen iPad Airs werden geproduceerd.

In hoeverre de lage productie een effect heeft op de beschikbaarheid ontdekken we vermoedelijk op 24 oktober. Dan zal Apple volgens geruchten de verkoop van de iPad Air 2 starten. Afgelopen jaar waren er weinig klachten over iPad Air-tekorten, dus wellicht zal de lagere productie weinig effect hebben op de beschikbaarheid. De iPad mini Retina was toen echter wel beperkt te koop.

De iPad mini krijgt volgens Kuo geen significante update tijdens het evenement. Alle aandacht zou dit jaar gaan naar de iPad Air, die in 2013 een veel groter effect had op Apple’s omzet. Daarnaast benadrukt de analist dat Apple werkt aan een 12,9-inch iPad Pro, maar we moeten nog zien wanneer deze op de markt verschijnt. Dat sluit aardig aan op onze verwachtingen voor het iPad-event.

Volgens Kuo zal er in ieder geval nog één Apple-product worden gepresenteerd tijdens het evenement: een iMac met een 27-inch retinascherm. Deze iMac zal voor het einde van 2014 door Apple worden verkocht. In de tweede helft van 2015 zal er pas een 21-inch-model van de Retina iMac volgen. Het zou moeilijk zijn om gelijktijdig twee retina-apparaten met verschillende schermgroottes te maken.

We besteden doorgaans weinig aandacht aan analisten op iCulture, maar Kuo heeft zich in het verleden vaak bewezen. De analist wist bijvoorbeeld als eerste dat de iPhone 5s een Touch ID-scanner kreeg. Dat betekent echter niet dat Kuo altijd gelijk heeft: de analist voorspelde bijvoorbeeld ook dat de iPad Air 2 al in september zou worden aangekondigd, maar dit gebeurde niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2014, 7:47
Categorie Geruchten
Onderwerpen imac, ipad air 2

iMac

De iMac is Apple's alles-in-één desktopcomputer. De iMac bestaat uit een scherm met een voet waarin de computer ingebouwd zit. De iMac is ideaal om thuis of op kantoor te gebruiken. Er zijn twee versies: 21,5-inch en 27-inch. De 27-inch iMac is vernieuwd in augustus 2020 en heeft een Intel Core i5- of i7-processor van de 10e generatie. Er zit standaard SSD opslag in. De 21,5-inch iMac heeft 7e of 8e generatie Intel-processor. Alles over de iMac, een Mac-desktop kopen en desktop Macs vergelijken lees je hier.

iMac

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.