Haat-tweets

Twitter laat je pestwoorden, hashtags en emoji blokkeren in iOS-app

Twitter laat gebruikers voortaan hatelijke woorden, hashtags en emoji blokkeren. Daarmee verdwijnen tweets niet, maar krijg je ze vooral zelf niet meer te zien.

Twitter voert vanaf vandaag een filter waarmee je woorden en hashtags kunt blokkeren. Je kunt zelfs emoji blokkeren die je niet wilt zien in je mentions. Zet je een woord in de lijst, dan krijg je geen notificatie als iemand je een mention noemt en het betreffende woord gebruikt. Je stelt het in via de notificatie-instellingen.

Haat-tweets

Woorden blokkeren in de Twitter-app

Zo schakel je het in:

  1. Open de Twitter-app en ga naar het tabblad Meldingen.
  2. Druk linksboven op het tandrad om de instellingen voor meldingen te openen.
  3. Kun je de functie al gebruiken, dan zie je onder Kwaliteitsfilter een optie voor geblokkeerde woorden (dit is nog niet te zien in de afbeelding hieronder). De functie wordt vanaf vandaag gaandeweg uitgerold.
  4. Maak een lijst van de woorden, hashtags en emoji die je wilt blokkeren en druk op Gereed.

Twitter: hatelijke woorden blokkeren

De functie lijkt op een soortgelijk woordenfilter voor Instagram. Je kunt op deze manier jezelf beschermen tegen scheldwoorden die vaak tegen jouw worden gebruikt. De betreffende tweets worden echter niet van Twitter verwijderd, dus anderen krijgen ze nog wel te zien. Je beschermt alleen jezelf tegen te veel moddergooien door anderen. Twitter gaf je eerder al de mogelijkheid om mentions te blokkeren van mensen die je niet volgt.

Meer maatregelen tegen pesten op Twitter
Twitter gaat nog meer doen aan haatpraat op Twitter. Ze hebben een nieuwe optie gemaakt om hatelijke tweets te rapporteren, waarna ze eventueel worden verwijderd. Tegelijk heeft Twitter medewerkers beter getraind om met hatelijke opmerkingen op Twitter om te gaan. Het bleek dat ze niet allemaal dezelfde culturele achtergrond hebben, waardoor ze bepaalde vormen van online pesten niet als zodanig herkenden, vertelt Twitter in een interview met Re/code. Dezelfde website merkt op dat het misschien al te laat is. Steeds meer mensen hebben Twitter al verlaten, waaronder veel celebrities. Die win je niet zomaar terug.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2016, 15:41
Categorie Apps
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.