Twitter-app

Twitter voor iOS krijgt kwaliteitsfilter, meer controle over meldingen

Twitter geeft gebruikers meer controle over meldingen en helpt tweets van lage kwaliteit te filteren. Daarmee proberen ze iets te doen aan pestgedrag op het sociale netwerk.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Zoals bijna elke week brengt Twitter wel een kleine update uit voor de iOS-app (link). De update van deze week brengt echter wel leuke nieuwe functies met zich mee, om meer controle te krijgen over de meldingen die je als gebruiker ontvangt. Je kunt nu meldingen beperken tot de mensen die je volgt en ook is er een nieuw kwaliteitsfilter toegevoegd. Ook op Twitter.com kun je de nieuwe functies de komende dagen verwachten.

Twitter

Alleen meldingen van mensen die je volgt
Je kunt nu zelf bepalen of je in de app meldingen van iedereen wilt zien of alleen van de mensen die je volgt. Hiervoor ga je in de app naar je profiel (Ik) en tik je op het tandwiel bovenin en vervolgens op Instellingen > Meldingen. Onder Tabblad Meldingen vind je dan de optie om dit in te schakelen. Dit heeft alleen invloed op het Meldingen-tabblad in de app, niet op de tweets die in je tijdlijn verschijnen.

In onderstaande uitleg van Twitter zelf kun je vanuit dat tabblad rechtstreeks naar deze instellingen gaan, maar dat lijkt in Nederland nog niet beschikbaar te zijn. Wie dezelfde optie ook voor pushnotificaties wil, blijft voorlopig aangewezen op een alternatieve Twitter-app zoals Tweetbot.

Twitter-kwaliteitsfilter

Hetzelfde geldt voor het nieuwe kwaliteitsfilter. Mensen met een geverifieerd account (vinkje) konden hiervan al profiteren, maar dit komt nu beschikbaar voor alle gebruikers. Als je dit inschakelt worden tweets van lage kwaliteit automatisch weggefilterd. Hierbij kun je denken aan dubbele of geautomatiseerde tweets, al heeft het geen invloed op de accounts die je volgt of waar je recentelijk contact mee hebt gehad. Twitter kijkt hiervoor naar verschillende signalen zoals het account zelf en het gedrag van een gebruiker. Het nieuwe filter lijkt een antwoord op de stroom aan kritiek die Twitter heeft gekregen omdat het te weinig zou doen om pestgedrag op het platform aan te pakken.

Komende dagen beschikbaar
Het kan zijn dat de nieuwe functies nog niet zichtbaar zijn in jouw app. Ze worden in de komende dagen uitgerold, zo kondigt Twitter aan op het eigen blog.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 19 augustus: Tekst aangevuld: nieuwe meldingen-optie heeft alleen invloed op Meldingen-tabblad, niet op tweets in tijdlijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2016, 10:55
Categorie Apps
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.