MakeBlock Neuron blokken

Met deze LEGO-achtige blokjes leren kinderen programmeren

Met MakeBlock Neuron leren kinderen programmeren door sensoren met elkaar te koppelen. Je kunt bijvoorbeeld een systeem bouwen om planten water te geven.

Er zijn al heel wat oplossingen bedacht om kinderen aan het programmeren te krijgen. Is het bij jouw kinderen nog niet gelukt, dan krijgen ze een nieuwe kans met MakeBlock Neuron. Dit zijn elektronische bouwblokken die je in pre-order kunt bestellen op Kickstarter. Er zijn allerlei sensoren voor input, output en contollers, die je met elkaar kunt bevestigen. Het past ook op LEGO-blokjes en het werkt uiteraard met een iOS-app.

Makeblock Neuron met kinderen

MakeBlock Neuron

Officieel is het dus geen LEGO-product, maar de blokjes zijn wel uitwisselbaar. Je kunt kiezen uit meerdere sensoren, bijvoorbeeld voor kleur en geluid, een speaker, een knop en zelfs een sensor met spraakherkenning. Voor dat laatste wordt samengewerkt met Microsoft. De blokjes klik je op de bekende wijze op elkaar, waarna je ze kunt aansturen met software voor iOS, Android en Windows. Ook kun je via Bluetooth en Wi-Fi verbinding maken met de blokken.

MakeBlock Neuron met iPad

Kinderen hebben geen programmeerervaring nodig om met de blokken aan de slag te gaan. Er zijn handleidingen beschikbaar om ermee te leren werken, waarin je uitgelegd krijgt hoe je bijvoorbeeld een systeem bouwt om automatisch planten water te geven of om een huisdier eten te geven.

Er is al behoorlijk wat interesse voor de blokken, waardoor de kit van $39 al is uitverkocht. Het goedkoopste pakket vergt een investering van $49 en wordt in juni wereldwijd geleverd. Zelf heeft LEGO Boost aangekondigd, dat op een soortgelijke manier kinderen wil leren vertrouwd te maken met code en programmeren.

Meer weten over programmeren voor kinderen? We hebben een uitgebreide lijst met programmeer-apps waar je ook als volwassene wat van opsteekt:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2017, 11:47
Categorie Accessoires
Onderwerpen lego, programmeren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.