Tweetbot-sticker

Tweetbot 5 voor iOS werkt nu makkelijker met gifs

Tapbots heeft een compleet vernieuwde versie van Tweetbot voor iOS uitgebracht. Versie 5 heeft een redesign gekregen, met een donker thema en ondersteuning voor gifjes van Giphy.

Tweetbot 5 voor iOS

Tweetbot 5 voor iOS lijkt nu meer dan ooit op de Mac-versie, die afgelopen mei nog een opknapbeurt kreeg. Ook zitten er weer wat fijne nieuwe functies in. Maar het begint al met het appicoontje, want ook dat ziet er anders uit, om meteen duidelijk te maken dat we met een flinke redesign te maken hebben. Maar het gaat verder dan alleen een nieuw uiterlijk. Als je een tweet opent en meer details bekijkt, zie je meteen of de persoon jou volgt. Profielicoontjes zijn groter en staan voortaan links van je profielinfo en je ziet duidelijker het aantal volgers. Het is allemaal lekkerder leesbaar en het nieuwe donkere thema zorgt er ook voor dat je ‘s nachts in bed nog rustig wat tweets kunt doornemen. Het ziet er bovendien beter uit op iPhones met OLED-scherm.


Tweetbot 4 had overigens al een donker thema, maar die van Tweetbot 5 ziet er beter uit. Bevalt het, dan kun je via de ingebouwde fooienpot een bedrag overmaken naar de ontwikkelaar. Qua functies zitten er geen grote veranderingen in, maar wel een aantal die het net iets makkelijker maken. Zo zijn gifs nu gemakkelijk aan tweets toe te voegen, dankzij de toevoeging van een Giphy-zoekvak. Je kunt er nu net als in de Mac-app voor kiezen om automatisch video’s en gifs af te laten spelen. Dat klinkt misschien irritant, maar het kan voor sommige mensen juist handig zijn, omdat ze niet steeds op het playknopje hoeven te tikken.

Tweetbot 5 voor iOS

Ook kun je nu beschrijvingen toevoegen aan plaatjes, wat vooral de toegankelijkheid verbeterd. Daarnaast heeft Tweetbot haptische feedback toegevoegd op allerlei plekken binnen de app.

Voor bestaande gebruikers is de update naar Tweetbot 5 gratis, wat ook wel aangeeft dat de makers de update niet groot genoeg vinden om er opnieuw geld voor te vragen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.