Tweetbot 3 voor Mac

Tweetbot 3 voor Mac: compleet vernieuwde app met flexibel design

Tapbots brengt vandaag Tweetbot 3 voor Mac uit. Tweetbot 3 heeft een nieuw design en is flexibeler in gebruik. Ook zit er een darkmode in en kun je veel acties sneller uitvoeren.

Tweetbot 3 voor Mac

Voor het eerst sinds 2012 brengt Tapbots een compleet nieuwe versie van Tweetbot voor Mac uit. Dit betekent dat ook bestaande gebruikers er opnieuw voor moeten zullen betalen. Je betaalt €10,99 in de Mac App Store. De app is compleet herschreven ten opzichte van de vorige versie en heeft een vernieuwde interface, die er overzichtelijker uit ziet. Er is meer witruimte en je hebt altijd toegang tot iconen voor antwoorden, retweeten, liken en dergelijke. De tijdlijn heeft ook een nieuw uiterlijk, waarbij je in één klik een account tijdelijk kunt dempen, blokkeren of rapporteren bij Twitter, zonder dat je het profiel van de betreffende onrustkraaier hoeft te openen.

Nieuw appicoon en snellere acties
De veranderingen beginnen al meteen bij het appicoontje. In plaats van een standaard vierkant icoon met afgeronde hoeken is het icoontje nu rond. Bij het bekijken van een tweet krijg je icoontjes te zien waarmee je in één klik een antwoord kunt plaatsen of iets kunt retweeten. Links van de app vind je nu een zijbalk die je kunt inklappen en die je toegang geeft tot allerlei info zoals aantal volgers, lijstjes en profielopties. Standaard is deze zijbalk zichtbaar, maar je kunt het ook inklappen.

Tweetbot 3 voor Mac

In de nieuwe app kun je gemakkelijker werken met meerdere kolommen. Door te slepen maak je een nieuwe kolom, terwijl je voorheen met de rechtermuisknop moest klikken en daarna een optie uitkiezen. Rechtsonder in de app kun je met één klik een nieuwe tweet maken. Voorheen zat deze optie rechtsboven. Je hebt ook snelle toegang tot afbeeldingen, locatie en emoji.

Tweetbot 3 voor Mac screenshot

Donker thema en sneller zoeken
Wil je dat gifs en video’s meteen beginnen te spelen als ze in je tijdlijn verschijnen, dan kan dat. Het staat standaard aan, maar je kunt het net zo makkelijk weer uitschakelen. Tapbots heeft verder snelle opties toegevoegd voor het opslaan van lijsten, zoeken en DM’s. We hadden het al eerder over meer witruimte, maar dat geldt uiteraard niet als je het donkere thema activeert. Verder kun je meer lettertypes kiezen.

Tweetbot 3 voor Mac screenshot

Misschien maak je je zorgen om voor deze app te betalen, terwijl en belangrijke wijzigingen bij Twitter aankomen. Het bedrijf wilde beperkingen invoeren, waardoor apps van derden veel minder mogelijkheden kregen. Eigenlijk zouden de wijzigingen al op 19 juni in gaan, maar Twitter heeft het uitgesteld. Mochten ze alsnog worden ingevoerd, dan heeft Tweetbot een oplossing achter de hand. Sommige functies zullen wel wat trager kunnen worden. Twitter heeft een vervangende API waarmee Tweetbot bijna alle functies alsnog kan blijven aanbieden. Notificaties voor tweets, mentions, quotes en DM’s komen gewoon door, maar kunnen wel vertraagd zijn met 1 of 2 minuten. Ook komen tweets 1 of 2 minuten later binnen. Toch is er ook nog veel onduidelijkheid: Twitter heeft nog geen openheid gegeven aan Tweetbot en het is ook nog onduidelijk hoeveel het bedrijf moet betalen om de nieuwe API te mogen gebruiken.

Tweetbot 3 voor Mac downloaden

Je kunt de nieuwe Tweetbot 3 voor Mac downloaden vanuit de Mac App Store en zoals gezegd: ook huidige gebruikers van Tweetbot 2 zullen er opnieuw voor moeten betalen. Je kunt de oude versie voorlopig nog gewoon blijven gebruiken. Twitter trok kortgeleden de stekker uit de officiële Twitter-app voor Mac, dus wellicht dat Tapbots nu wat nieuwe klanten kan trekken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 mei 2018, 19:35
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerp tweetbot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.