spotlight

Slimme truc laat je iPhone extreem snel aanvoelen

Dankzij een slimme truc kon je de animaties van iOS nog verder uitschakelen, zodat de iPhone sneller aanvoelde. Helaas werkt deze truc niet meer in iOS 9.3.2 en hoger.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

spotlight

Je kunt je iPhone veel sneller te maken door animaties uit te schakelen, zonder dat je functionaliteit kwijtraakt. Dankzij de truc voelt je iPhone sneller aan.

iPhone versnellen door beweging te verminderen

Het is al langere tijd mogelijk om de animaties op je iPhone te beperken, dankzij de optie ‘Verminder beweging’. Je krijgt dan minder animaties te zien als je apps opstart en door schermen bladert.

Zo schakel je het in:

  1. Ga naar de Instellingen-app op je iPhone.
  2. Ga naar Algemeen > Toegankelijkheid.
  3. Zet de schakelaar bij Verminder beweging aan.

Je zult nu merken dat er minder animaties te zien zijn, waardoor je sneller apps kunt opstarten en afsluiten.

Extra truc via Assistive Touch

Begin 2016 werd een aanvullende manier ontdekt waardoor je de animaties nog verder kon verminderen. Dit is te zien in onderstaande video. Helaas werkt deze aanvullende truc niet meer met toestellen met iOS 9.3.2, maar je kunt het verminderen van beweging nog steeds gebruiken.

Normaal gesproken schakel je de animaties op de volgende manier uit: via Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Verminder beweging. Je kon de animaties echter nog verder beperken, zo ontdekte een gebruiker van Reddit.

Het werkte als volgt:

  1. Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid.
  2. Zet de schakelaar bij Assistive Touch op groen.
  3. Ga nu terug naar het homescreen door op de homeknop te drukken. Sleep het Assistive Touch-icoontje zover mogelijk naar rechtsonder.
  4. Start een Spotlight-zoekactie door op het homescreen naar beneden te vegen. Zodra het Assistive Touch-icoontje boven het toetsenbord komt, tik je op het scherm om Spotlight weer te sluiten. Dit moet je een aantal keren herhalen totdat je de juiste timing hebt gevonden. Je zult zien dat Spotlight opeens veel sneller wordt. De truc is nu actief.
  5. Start enkele apps op, om te zien of er nog animaties merkbaar zijn. Zo niet, dan herhaal je de voorgaande stap totdat je het werkend krijgt.
  6. Vervolgens kun je Assistive Touch uitschakelen.

De iPhone werd er meteen sneller van. Zodra je de iPhone herstartte, keerden de animaties terug en moest je opnieuw alle stappen doorlopen.

AssistiveTouch: ook handig als je homeknop stuk is

Helaas werkt de truc met AssistiveTouch dus niet meer, maar de functie kan nog steeds handig zijn voor allerlei toepassingen. Zo is het een uitkomst om je iPhone te bedienen als je homeknop kapot is.

https://www.iculture.nl/tips/iphone-homeknop-defect-assistive-touch/

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 17 mei: Omdat de truc niet meer werkt in iOS 9.3.2 hebben we dit artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

89 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.