Aangepaste icoontjes op het beginscherm van je iPhone dankzij iSkin.

Geef je beginscherm een fris uiterlijk met aangepaste icoontjes voor standaard-apps

Door een handige tweak kun je de icoontjes van standaardapps aanpassen, waardoor je je beginscherm een frisse nieuwe look kunt geven. Je kunt dit uitvoeren in slechts enkele stappen en vereist geen jailbreak.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Ben je de standaard icoontjes van iOS helemaal zat of wil je je beginscherm graag een nieuwe look geven? Het kan met een website die zonder jailbreak extra icoontjes toevoegt, als een soort snelkoppeling naar de standaard iOS-apps. Hierdoor kun je zelf je beginscherm een frisse nieuwe vormgeving geven, zonder dat je hier allerlei ingewikkelde handelingen voor hoeft uit te voeren.

Aangepaste icoontjes op het beginscherm van je iPhone dankzij iSkin.

Icoontjes van standaardapps aanpassen

Eerder zagen we een soortgelijke truc al toegepast worden om het oude Instagram-icoon terug te krijgen. Het gaat om de website iSkin, een verzamelplek van allerlei skins voor je iPhone of iPad. Wat deze thema’s eigenlijk doen is een extra icoontje toevoegen, als snelkoppeling naar een standaardapp. Via deze tool vervang je dus niet de icoontjes van bijvoorbeeld de Berichten-, Weer- en Notities-app, maar worden er alternatieven geplaatst. Je gaat hiervoor als volgt te werk:

  1. Open de website iskin.tooliphone.net op je iPhone of iPad.
  2. Scroll naar onderen en selecteer Browse all themes.

iSkin-website voor het aanpassen van icoontjes op het beginscherm. Thema's bij iSkin voor het aanpassen van icoontjes op het beginscherm.

  1. Kies nu een thema waarvan je de icoontjes wil downloaden.
  2. Scroll daarna naar onderen en kies voor Application icons.
  3. Je kunt hier vervolgens de juiste icoontjes selecteren die je toe wil voegen als snelkoppeling naar de bijbehorende apps. Bij het selecteren kun je de naam aanpassen, zodat deze bijvoorbeeld Nederlands is.

iSkin theme icons selecteren voor het aanpassen van je beginscherm. Selecteer de gewenste icoontjes bij iSkin voor een aangepast beginscherm.

  1. Scroll daarna naar onderen en kies Install icons.
  2. Wacht nu enkele seconden.


Een profiel installeren van iSkin voor het aanpassen van icoontjes. Aangepaste icoontjes op het beginscherm dankzij iSkin.

  1. Er wordt vervolgens een profiel geïnstalleerd dat nodig is om de icoontjes op het beginscherm te zetten.
  2. Na de installatie van het profiel worden de icoontjes toegevoegd aan de laatste pagina op je beginscherm.

Het toevoegen van deze icoontjes is een geinige manier om je beginscherm een make-over te geven, maar hou er wel rekening mee dat het laden van een app wat langer duurt, omdat het slechts een snelkoppeling is. Naast de icoontjes voor standaardapps bevatten sommige thema’s ook andere icoontjes voor bijvoorbeeld de Facebook of Twitter-app. Het werkt zowel op een iPhone als iPad en ook met de nieuwste versie van iOS. Het uitvoeren van deze tweak blijft natuurlijk wel op eigen risico.

Wil je de icoontjes weer verwijderen, dan kun je dat doen door het bijbehorende profiel van je toestel af te halen. Ga hiervoor naar Instellingen > Algemeen > Profiel.

Via: iDownloadBlog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2016, 15:51
Categorie Achtergrond
Onderwerp homescreen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.