Restaurant: tafeltje reserveren

Restaurantapp Couverts verdwijnt en wordt opgenomen in IENS

Als je nu nog gebruikmaakt van restaurantapp Couverts, dan moet je binnenkort overstappen. Couverts wordt ondergebracht in IENS. Hierdoor kun je bij nog meer restaurants reserveren via Siri en Apple Kaarten.

Restaurant: tafeltje reserveren
Couverts en IENS zijn twee populaire restaurantdiensten in Nederland, maar binnenkort worden deze samengevoegd. Het merk Couverts zal overgeplaatst worden naar IENS, waardoor zowel de app als de website van Couverts op termijn verdwijnen. Vanaf 2 oktober wordt Couverts ondergebracht in de app van IENS.

Couverts en IENS samengevoegd

Couverts werd in 2009 opgericht en werd een jaar later door RTL overgenomen. Vorig jaar werd Couverts vervolgens weer door RTL verkocht aan IENS, dat onderdeel uitmaakt van het internationale TripAdvisor. IENS is ook in Nederland actief, vandaar dat nu besloten is om Couverts en IENS samen te voegen. Vanaf 2 oktober kun je dus een restaurant dat aangesloten is bij Couverts reserveren via IENS. Couverts kan nog tot januari 2018 gebruikt worden om restaurants te reserveren, maar daarna is het echt over.

Het is geen verkeerd nieuws dat Couverts ondergebracht wordt bij IENS. Als gebruiker heb je dan meer restaurantkeuze. Bovendien lijkt de ontwikkeling van de Couverts-app al enige tijd stil te staan, want de laatste update stamt uit oktober 2016. De app van IENS is wat dat betreft actueler, want die wordt nog regelmatig geüpdatet.

Een ander voordeel is dat IENS samenwerkt met Siri en Apple Kaarten. Hierdoor kun je rechtstreeks vanuit de Apple Kaarten-app een restaurant reserveren. Je zoekt simpelweg het restaurant op en maakt daarna een selectie uit de beschikbare tijden. Om je reservering te bevestigen, heb je vervolgens wel de IENS-app nodig. In onze tip lees je de volledige stappen voor het reserveren van een restaurant via Apple Kaarten en Siri.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2017, 14:49
Categorie Apps
Onderwerpen couverts, restaurant

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.