Transmit voor iOS

Transmit voor iOS verdwijnt, app leverde te weinig op

Ontwikkelaar Panic stopt met Transmit voor iOS, de app voor bestandsbeheer op servers. Volgens de makers levert de app te weinig op om continu te blijven ontwikkelen. Transmit voor Mac blijft wel bestaan.

Ontwikkelaar Panic gaat stoppen met de app Transmit voor iOS. De Mac-versie blijft wel gewoon bestaan. In een blogposting legt het bedrijf uit wat de achterliggende reden is: de app brengt niet genoeg geld op om Transmit voor iOS verder te kunnen ontwikkelen.

Transmit voor iOS stopt

Transmit is een app waarmee je bestanden kunt uploaden, downloaden en beheren op een server. Het is bedoeld voor mensen die een FTP-, SFTP- of WebDAV-server hebben of gebruik maken van Amazon S3. Met de iOS-app kun je verbinding maken met de server en al je bestanden beheren, mappen maken, hernoemen, toegangsrechten regelen en nog veel meer. Alles synchroniseert dankzij Panic Sync.

Transmit voor iOS

Panic gaat Transmit voor iOS binnenkort uit de App Store halen. De app kost €10,99 en dat brengt te weinig op om verdere ontwikkeling mogelijk te maken. Er is een mogelijkheid dat Transmit voor iOS op een gegeven moment terugkomt, maar er zullen geen nieuwe functies meer worden toegevoegd. De Mac-versie draait wel goed, dus die zal gewoon blijven bestaan en ook verder worden ontwikkeld. Panic zou er geld op moeten toeleggen om functies die nu al in de Mac-versie zitten ook in te bouwen in de iOS-versie.

Eerder verdween de app Status Board
Panic haalde al eerder een app uit de App Store, namelijk Status Board. Ook daarmee was het probleem dat het te weinig opleverde om verdere ontwikkeling te kunnen doen. Met Status Board kon je allerlei webstatistieken in een overzichtelijk dashboard bekijken.

Transmit voor iOS blijft werken

Panic heeft Transmit nog wel snel voor zien van iPhone X-ondersteuning. Bestaande gebruikers kunnen de app nog steeds downloaden uit de App Store, ook in de toekomst (via je eerdere App Store-aankopen). Ook kunnen ze de app gewoon blijven gebruiken. Het enige risico is dat Apple ooit vernieuwingen in iOS doorvoert, waardoor de app niet meer functioneert. Maar bij de ontwikkelaar zullen er geen nog gewoon blijven functioneren.

De ontwikkelaars zoeken het probleem deels ook bij zichzelf. Was de app te geavanceerd of z’n tijd te ver vooruit? Hadden ze het aantal mensen dat bestandsbeheer wil doen overschat? En hadden ze zich meer moeten richten op het bekijken van documenten? Die vragen zijn nog steeds relevant, omdat Panic de deur op een kier houdt. Misschien komt de app ooit nog terug, in een vorm die meer gebruikers aanspreekt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2018, 9:29
Categorie Apps
Onderwerpen bestanden, transmit
Devices iPad, iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.