Reacties voor: Verplaatst de Touch ID-vingerafdruksensor zich naar de volumeknop?

Als je aan Touch ID denkt, dan denk je aan de Homeknop van de iPhone. Toch kan deze vingerafdrukscanner ook op andere plaatsen verwerkt worden. Een bedrijf bewijst dat ze sensor zo klein kan zijn dat deze in de volumeknop past.
Lars Paymans -

Reacties: 25 reacties

  1. Daar gaat de bescherming van de zijkant door een hoesje…

  2. Liever op de homeknop, maar dan in het scherm verwerkt. ‘t Wordt is tijd dat de bezels op iPhones eens eventjes flink verkleint worden, inclusief de idioot grote (voor z’n formaat) bezels aan de boven- en onderkant van ‘t scherm.

  3. @Vincent: mee eens. De schermranden moeten kleiner en een scanner aan de voorkant vh toestel is nog steeds t prettigst. Idealiter onzichtbaar verwerkt in het scherm..

  4. Ze hebben al langer kleinere sensoren maar het nadeel daarvan is dat je je vinger eroverheen moet halen zodat de hele vinger gescand kan worden. Bij Touch ID wordt de gehele vinger al gescand doordat het oppervlak groter is.

  5. Origineel geplaatst door Jan
    @Vincent: mee eens. De schermranden moeten kleiner en een scanner aan de voorkant vh toestel is nog steeds t prettigst. Idealiter onzichtbaar verwerkt in het scherm..

    Waar moet de front camera en de speaker voor telefoon dan komen?

  6. De Sony xperia z5 premium heeft al een vingerafdruk scanner verwerkt in de kleine power knop aan de zijkant. Best een mooie implementatie. Ook zou ik de power knop praktischer vinden omdat je deze toch indrukt om het scherm aan te zetten. Of het goed werkt bij Sony weet ik niet maar volgens mij hoef je niet je vinger eroverheen te schuiven.

  7. …afgehakt vingerkootje…

  8. Ik vraag me af of Apple voor een ontwerp zou kiezen waarbij de bediening voor linkshandigen anders is dan voor rechtshandigen.

    De schermranden aan de boven- en onderkant met de homeknop zijn kenmerkend voor de iPhone. Ik vind het er nog steeds prachtig uitzien.

    Mij maakt het niet uit hoe het nieuwe ontwerp wordt. Als het er maar weer chic en kostbaar uitziet ben ik als snob tevreden. Een Koreaan kopen kan altijd nog.

  9. Alleen de titel al. Ik hoop het niet

  10. Dus krijg je dan ook een iPhone voor linkshandige?

  11. Afgehakt vingerkootje ? Dit werkt nu toch ook niet ivm statische elektriciteit ofzo ?

  12. Geloof er niets van! Ook niet handig voor als je linkshandig bent!

  13. Het Applelogo achterop als vingerscanner lijkt mij een even elegante als praktische oplossing.

  14. @Gabor:

    Gewoon op de zelfde plek ? die bezels zijn gewoon way to big, zowel aan de boven en onderkant als aan de zijkanten.

  15. Origineel geplaatst door Dave: @Gabor:

    Gewoon op de zelfde plek ? die bezels zijn gewoon way to big, zowel aan de boven en onderkant als aan de zijkanten.

    Dat kan toch niet?? Als het scherm dichter bij de frontcamera komt dan krijgt die lichtinval van het scherm

  16. Lekker handig als je rechts handig bent !
    Inplaats van links !!!

  17. De achterkant is anders ook een handige plek! Zoals bij enkele modellen van LG bijvoorbeeld.

  18. Dat dit technisch gezien mogelijk was, wisten we dankzij de Xperia Z5-serie van Sony al maanden. Lekker op de hoogte, iCulture!

    De scanner van die Sony’s werkt trouwens prima, je gebruikt de aan-knop toch al om de telefoon aan te zetten. De locatie is daardoor gewoon perfect. Of je links of rechtshandig bent maakt ook niet uit: linkshandigen gebruiken hun wijsvinger, rechtshandigen hun duim.

  19. Origineel geplaatst door Solis: De achterkant is anders ook een handige plek! Zoals bij enkele modellen van LG bijvoorbeeld.

    Achterkant is een rotplek, altijd maar zoeken naar die scanner.. Totaal niet intuïtief, hoe hevig LG en Huawei het tegendeel ook durven te beweren.

  20. Origineel geplaatst door Solis: De achterkant is anders ook een handige plek! Zoals bij enkele modellen van LG bijvoorbeeld.

    Origineel geplaatst door Oude sok

    Achterkant is een rotplek, altijd maar zoeken naar die scanner.. Totaal niet intuïtief, hoe hevig LG en Huawei het tegendeel ook durven te beweren.

    Dat went vanzelf hoor.

  21. Apple is is gewoon bezig met een vingerafdrukscanner in het scherm:
    http://bit.ly/20EQXkt

    Even geduld nog…

  22. Origineel geplaatst door sander
    De Sony xperia z5 premium heeft al een vingerafdruk scanner verwerkt in de kleine power knop aan de zijkant. Best een mooie implementatie. Ook zou ik de power knop praktischer vinden omdat je deze toch indrukt om het scherm aan te zetten. Of het goed werkt bij Sony weet ik niet maar volgens mij hoef je niet je vinger eroverheen te schuiven.

    Klopt maar werkt voor gene meter. Heel de z5 reeks trouwens.

  23. Origineel geplaatst door Ron
    Het Applelogo achterop als vingerscanner lijkt mij een even elegante als praktische oplossing.

    En de mensen met een backcover dan

  24. De volumeknop (of een ander klein knopje) als vingerafdrukscanner lijkt me niks: erg klein oppervlak om je vinger op te laten rusten.

    De Touch ID-scanner in het scherm verwerken zou wel een elegante oplosding zijn. Misscien dat daardoor de onderrand een stuk kleiner kan worden.

  25. Origineel geplaatst door sander: De Sony xperia z5 premium heeft al een vingerafdruk scanner verwerkt in de kleine power knop aan de zijkant. Best een mooie implementatie. Ook zou ik de power knop praktischer vinden omdat je deze toch indrukt om het scherm aan te zetten. Of het goed werkt bij Sony weet ik niet maar volgens mij hoef je niet je vinger eroverheen te schuiven.

    Je kunt het scherm ook aanzetten door meteen de homeknop ingedrukt te houden. Dan wordt de iPhone ook direct ontgrendeld (bij een succesvolle scan natuurlijk).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.