Reacties voor: Meer bewijs voor Touch ID-sensor in grotere powerknop iPhone 8

Apple zou overwegen om Touch ID te verwerken in een nieuwe, grotere powerknop in de iPhone 8. Onder het scherm heeft nog steeds de voorkeur, maar in de powerknop is volgens bronnen een goed alternatief.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 21 reacties

  1. Ik krijg een beetje het idee dat de iPhone ‘8’ straks en grote experimentele iPhone gaat worden met veel potentiële problemen. En uiteraard weet ik dat alles hier op geruchten gebaseerd is, maar ook Apple kan met tijdsdruk foutjes gaan maken. En het zal niet de eerste keer zijn dat er flinke ‘early release’ problemen zijn.

    Overigens lijkt mij TouchID in de ‘Home’ button de enige logische locatie. Maar dat is ook waar we hem kennen… vooral als deze plat op tafel ligt.

    Maar ook dit is slechts een idee, hopelijk worden we weer weggeblazen! 😉

  2. Aangezien de 8 (of hoe ‘ie ook mag gaan heten) alleen maar in formaatje dienblad wordt gemaakt, sla ik ‘m sowieso over.
    Ben wel benieuwd of/wanneer er een SE opvolger gaat komen. Blijft toch het ideale formaat, toch???

  3. Achter in het scherm zou wel echt het beste zijn. Maar liever in de zijkant van het apparaat de touch ID dan erachter. Nog steeds niet echt fijn maargoed.

  4. Wat is exact het “nieuwe” bewijs dat de touchID in de powerknop komt in dit artikel? Dat de powerknop groter is is al maanden bekend, hoesjes voor de nieuwe iPhone zijn ook al enkele maanden in omloop. Ik zie eigenlijk niks nieuws staan in dit artikel ten opzichte van wat al bekend was.

  5. Als het toch niet onder het scherm kan daar maar op de power knop. In de power knop vind ik veel makkelijker om ge gebruiken dan aan de achterkant. Bij Sony werkt dit trouwens perfect.

  6. Maar betekent dat je dan langs de knop met je vinger moet ‘swipen’? Anders is het oppervlakte wat hij van je vinger leest toch veel te klein als je je vinger er alleen maar oplegt? Als ik iets irritant vindt is het namelijk het swipen. Oude Samsung S4 van de baas loop ik ook steeds mee te klooien.

  7. @WvB22: denk je nu echt dat je daar overheen moet swypen😂

  8. @Eric: Denk jij nu echt van niet?

    Of denk je dat een klein strookje van je duim genoeg is? Ik heb namelijk nog dagelijks 50/50 kans dat het unlocken met TouchID mislukt (lees: het werkt niet altijd meteen). Ik kan me dus haast niet voorstellen dat het met een klein strookje van je duim beter gaat werken. Dat maakt het probleem van mislukken waarschijnlijk alleen maar groter.

  9. @Thom: Bij Sony toestellen hoef je ook niet te swypen

  10. Dit betekend dus vooral dat Samsung volgend jaar met de S9 weer de eerste zal zijn met een vingerafdruk scanner in het scherm en Apple zal volgen met hun nieuwe toestel. Ik vind het jammer dat Apple niet meer in staat is een nieuwe benchmark te zetten waar de concurrentie achteraan moet. Dat is Samsung nu geworden, mede door een slimme zet om een half jaar voor de iPhone te zitten. Apple is niet meer in staat in 2017 een 2018 model uit te brengen.

  11. Lijkt me niet slim, TouchID in de powerknop. En Bernie: volgens mij is er geen enkel bewijs. Het verspreiden van dit soort geruchten heeft meestal maar één doel: gratis publiciteit voor het bedrijf dat de geruchten verspreid. En meestal lukt dat prima….

  12. @Cihan:

    Nog nooit een Sony telefoon gehad haha (en ook geen interesse in daarom wist ik dat niet).

    Werkt het daar goed mee dan?

    Denk ook wel dat ‘zonder swipen’ een must is voor zoiets. Ga echt geen geld uitgeven aan een phone waar ik steeds met mijn vinger over de zijkant (nota bene) heen moet swipen.

  13. @Thom: probeer je touch id eens te trainen (instellingen>touch id) en dan je vingers die je al geregistreerd hebt er op leggen. Het licht dan grijs op. Doe je dit vaker kun je een groter deel van je vinger scannen.

  14. @Thom: zeker hoef je niet te swypen, en als je niet in de bouw of die richting werkt dan is de scanner zo goed als feilloos!

  15. Niet echt handig ik ben linkshandig en heb dus voor de touch id mijn linker duim ingesteld gebruik hem ook wel met rechts maar dan ook alleen mijn duim. Komt er dus op neer dat ik met mijn linker hand dan behoorlijk moet pielen om een beetje knap te ontgrendelen.
    Hopelijk gaat dat niet door als ik hem al zou kopen ben nog behoorlijk blij met mijn 6s

  16. Stel ‘geruchten’ kloppen.

    – Revolutionaire Touch-ID verwerkt in scherm gaat niet door – fail.
    – Gezichtsherkenning (infrarood) is toch niet zo optimaal omdat alsnog een Touch-ID nodig is (powerknop) – fail.

    Vast een top toestel, maar zeker geen +1000,- euro waard.

  17. Origineel geplaatst door L8
    Stel ‘geruchten’ kloppen.

    – Revolutionaire Touch-ID verwerkt in scherm gaat niet door – fail.

    – Gezichtsherkenning (infrarood) is toch niet zo optimaal omdat alsnog een Touch-ID nodig is (powerknop) – fail.

    Vast een top toestel, maar zeker geen +1000,- euro waard.

    Alle concurrenten proberen de buzz te killen van de nr 1 smartphone. Doen we gezellig met zijn allen aan mee.

    Schreef ik tevreden met mijn 6s plus.

  18. Origineel geplaatst door Conservo
    Dit betekend dus vooral dat Samsung volgend jaar met de S9 weer de eerste zal zijn met een vingerafdruk scanner in het scherm en Apple zal volgen met hun nieuwe toestel. Ik vind het jammer dat Apple niet meer in staat is een nieuwe benchmark te zetten waar de concurrentie achteraan moet. Dat is Samsung nu geworden, mede door een slimme zet om een half jaar voor de iPhone te zitten. Apple is niet meer in staat in 2017 een 2018 model uit te brengen.

    Hoe kom je aan half jaar voor de iphone??? Het kan ook half jaar na de iphone. Het is maar hoe je het wilt zien.

  19. Zolang hij maar duur genoeg is. Eindelijk terug een iPhone die het kermisvolk niet heeft (zoals bij de originele iPhone)

  20. @Cihan: Samsung t r o l l alert

  21. Iedereen wou de touch-id hebben dan doet Apple dat is weer niet Goed ik ben heel erg tevreden met me iPhone ik vind zelf dat Apple de beste telefoons maken

    Ps: het zijn maar geruchten, en ik vind dat Apple elke keer als ze weer een iPhone uit brengen zien ze er altijd top uit en ze gaan langer mee dan een Samsung ik vind Samsung zo slecht ik heb 5 jaar bij Samsung gezeten en ik heb er altijd problemen mee met Samsung telefoons en met iPhone heb ik nooit problemen mee en ik vind Samsung gewoon heel er slecht omdat er altijd wel problemen zijn met de telefoons

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.