Touch ID instellen

Reacties voor: Gerucht: ‘Touch ID komt niet terug naar high-end iPhones’

Apple zou hebben overwogen om Touch ID terug te brengen naar de nieuwe iPhones. Maar na uitgebreid testen lijkt het er niet op dat de vingerafdrukscanner terugkomt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 27 reacties

  1. Snap ook niet wat je ermee moet nu sinds faceid

  2. @Axel: Ik ben heel blij met Touch ID, op de iPhone 6S en sindsdien op de SE. Met Face ID heb ik geen ervaring, maar ik pak mijn toestel vast en het is ontgrendeld. Het toestel voor mijn gezicht houden lijkt me een extra, grote, beweging, en dat lijkt me niet fijner.

  3. Origineel geplaatst door Herman Elderson
    @Axel: Ik ben heel blij met Touch ID, op de iPhone 6S en sindsdien op de SE. Met Face ID heb ik geen ervaring, maar ik pak mijn toestel vast en het is ontgrendeld. Het toestel voor mijn gezicht houden lijkt me een extra, grote, beweging, en dat lijkt me niet fijner.

    Als je geen ervaring heb met faceid snap ik dat je met Touch ID tevreden ben. Heb beide gehad en vind het allebei best

  4. @Sonny: bij Apple Pay is wel een duidelijke volgorde.

    Met de Watch het fijnst

    Op 2 Touch ID

    Pas op drie Face ID , je moet bij betaal terminals in rare bochten om horloge een gezicht goed te krijgen

  5. Dom van Apple !!
    Ik snap dat ze het niet in het scherm willen want dan worden die flink duurder maar het kan toch ook in de knop aan de zij of bovenkant.
    Op mijn iPad air werkt hij perfect en soepel.

  6. Touch ID inbouwen in een telefoon die al ontgrendeld kan worden met een pincode of met Face ID heeft is een beetje als een roltrap installeren in een gebouw dat al een trap én een lift heeft. Je kan ook overdrijven.

  7. Jammer, want imo is Touch ID veiliger dan Face ID. Geef gebruikers een keuze.

  8. @Rednose: Dat is een ongefundeerde aanname. Bij Android toestellen heb je gelijk. Maar op de iPhone, zeker met de aandacht functie is FaceID onveilbaar.

  9. Het lijkt me helemaal niet ingewikkeld en zeker niet overbodig om TouchID in te bouwen onderin het scherm van iPhones. Als je bijvoorbeeld een meeting/vergadering hebt en je iPhone ligt op tafel; je wilt even op je scherm kijken, dan moet je je iPhone optillen om via FaceID te openen. Dat is irritant en opvallend. Met het ‘altijd aan’ scherm van iPhone 14 Pro is het iets minder urgent, omdat je toch de tijd en notificaties kunt bekijken, maar TouchID vergroot toch je mogelijkheden op momenten dan FaceID lastig is.

  10. Erg jammer dit. In de auto, op de motor met een helm, of op wintersport met helm werkt faceid gewoon niet.
    Ook betalingen gaan niet altijd soepel.
    Touchid wel.

  11. Origineel geplaatst door Macaanzee
    Het lijkt me helemaal niet ingewikkeld en zeker niet overbodig om TouchID in te bouwen onderin het scherm van iPhones. Als je bijvoorbeeld een meeting/vergadering hebt en je iPhone ligt op tafel; je wilt even op je scherm kijken, dan moet je je iPhone optillen om via FaceID te openen. Dat is irritant en opvallend. Met het ‘altijd aan’ scherm van iPhone 14 Pro is het iets minder urgent, omdat je toch de tijd en notificaties kunt bekijken, maar TouchID vergroot toch je mogelijkheden op momenten dan FaceID lastig is.

    Volgens mij hoor je dan gewoon met je meeting bezig te zijn haha die telefoon hoort niet op tafel. Dus doe je het toch op je mac of watch?:P

  12. Origineel geplaatst door Mike
    Erg jammer dit. In de auto, op de motor met een helm, of op wintersport met helm werkt faceid gewoon niet.

    Ook betalingen gaan niet altijd soepel.

    Touchid wel.

    Bijna hetzelfde als hierboven: in de auto, op de motor en al skiënde zou je niet op jouw telefoon moeten kijken, maar met het verkeer of overige skiërs bezig zijn. Die appende mensen op de weg zijn echt levensgevaarlijk!

  13. Met de motor en op wintersport heb je ook handschoenen aan. Dan werkt Touch ID ook niet onmiddellijk.

  14. @hans-martijn: Ja grappenmaker. Heb je dan alle navigatie apps op je phone verwijderd dan.
    TouchId is dan ook veel veiliger en sneller.

  15. Persoonlijk hoef ik niet anders dan gezichtsherkenning op mijn iPhone, het werkt bijzonder snel en goed. Heb sinds kort ook de iPad Air 2022 met Touch ID via de aan/uit knop en hoewel het op zich goed werkt is het toch niet echt handig omdat je handen zich meestal niet aan de bovenkant van het scherm bevinden. Bovendien is de aan/uit knop minder goed bereikbaar als er een hoes om de iPad zit. (zelfs met de Folio hoes van Apple zelf). Had hier dus ook liever Touch ID gehad.

  16. Oh ja, inderdaad nog niet aan gedacht. Maar een Touch ID in de aan/uit knop is niet handig bij een telefoon als je er een hoes of case omheen doet.

  17. @Peter: Mijn laatste opmerking van: had hier liever ook Touch ID gehad, moet natuurlijk zijn: had hier ook liever Face ID gehad.

  18. @Leo: Ik heb met betalingen met de Apple Watch totaal geen problemen met geen enkele betaal terminal.
    Wat ik doe met betaal terminal waar de lezer in het scherm zit draai ik de pols met de knokkels naar onderen, en hou zo de Apple Watch er boven, en als de lezer aan de zijkant zit richt ik de kant waar de Digital Crown zit naar de lezer toe. Kwestie handigheid in vinden. Betaling met Apple Pay via de Apple Watch werkt zelfs door de kleding heen, in tegenstelling hoe het bij Android toestellen het geval is.

  19. Ik vind Face ID het fijnst, ook werkt het met handschoenen aan in tegenstelling met Touch ID.

    En ik snap Apple wel, Toch ID is al zo lang op de markt dat het voor goedkopere devices prima uit kan.

    Ik zie Touch ID niet meer in high-end toestellen terug komen, en de meesten mensen missen het ook niet echt. Mooi zo houden.

  20. @Lemco: nee ik ook niet, dat sloeg op Face ID, dat ik mijzelf in allerlei kronkels moet buigen voor Face ID, per ongeluk verkeerd genoemd 😂

  21. @Leo:

    Omdat de NFC lezer in de bovenkant van de iPhone bevind werkt het in de basis zowel voor Toch ID als Face ID. Je kunt je toestel zelfs 5 cm van de lezer afhouden om de betaling te doen slagen.

    Ook dit is een kwestie van handigheid erin krijgen.

  22. @Lemco: ik bedoel hij moet je gezicht zien, om de nfc gaat het niet. En het is ook een volgorde hè, van makkelijkst naar moeilijkst en zal ook best persoonlijk zijn

  23. @Lemco: moet er ook bij zeggen ik gebruik Apple Pay vanaf dag 1 , zat bij de ING de eerste bank dus, met de iPhone eerste gen se. En na verloop van tijd kocht ik een Watch 3 daarbij. Wat weet later een Watch se werd, de eerste gen se is inmiddels een mini 13, en de Watch se is vervangen door een Watch se met 4.g had eerst mijn Watch verkocht en daarna weer 1 gekocht en toen moest ik plots met Face ID afrekenen, nou beslist niet mijn ding. Watch en Touch zijn ( iig voor mij) veel en veel handiger in gebruik

  24. Helaas gaat touch-id in de power button niet werken als je een beschermhoesje gebruikt. En onder het touch screen ook niet als je een screen-protector gebruikt.

    Bij touch-id zou Apple dus ook face-id moeten inbouwen zodat de gebruiker zelf kan kiezen, maar dat is waarschijnlijk te kostbaar.

    Met bovenstaand gedachtengang is het dus ofwel touch-id, of face-id en voordeel van face-id is dan weer dat je iPhone er mooier uitziet omdat het beeldscherm tot aan de rand loopt. En ik denk dat Apple kiest voor het laatste.

  25. @Leo: TouchID ID of Face ID wat maakt het uit. Het is een kwestie van logisch nadelen. En dan nog wen er maar aan, anders is voor diegene die per se Touch ID willen enkel is enkel de iPhone SE de enige optie. En Face ID is moeilijker te kraken dan Toch ID.

  26. @Lemco: hoef er niet aan te wennen, ik gebruik de Watch. Het speelt alleen bij betaal terminals en daar gebruik ik dus geen Face ID. (Touch ID is ook veilig genoeg, iets anders nog weer veiliger is is niet interessant wat mij betreft. )

  27. @Leo: en bij de iPad is er nog volop Touch ID de instap lijn en de middenklasse Air zijn allemaal met Touch uitgerust alleen het top segment niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.