TomTom GO Mobile op de iPhone X.

TomTom GO Mobile laat je aankomsttijd delen en wegen vermijden

De TomTom Go Mobile-app is bijgewerkt met een aantal handige nieuwe functies. Zo kun je je aankomsttijd delen met anderen en bepaalde wegen vermijden. Ook is de app aangepast voor de iPhone X, zodat je extra overzichtelijk de weg op kan.

Het is alweer een tijdje geleden dat we schreven over TomTom GO Mobile, de enige navigatie-app die TomTom nog ondersteunt. De nieuwste versie van de app heeft een aantal handige functies gekregen en is ook meteen geoptimaliseerd voor de iPhone X. Eén van de nieuwe functies is het delen van je aankomsttijd. De functie is vergelijkbaar met het delen van je ETA in Flitsmeister die begin dit jaar beschikbaar kwam. Daarnaast zijn er nieuwe opties bij gekomen om delen van je route te vermijden.

Aankomsttijd delen met TomTom GO Mobile

Ben je aan het navigeren met de TomTom-app en wil je je partner laten weten hoe laat je thuis komt, dan kan dat nu met een paar drukken op de knop. Bij het delen van je aankomsttijd kun je kiezen uit allerlei beschikbare apps via het standaard deelmenu van iOS. Ben je aan het navigeren, dan deel je je aankomsttijd als volgt:

  1. Start een route. Op de kaart tik je vervolgens op de bovenste zwarte balk waar onder andere de aankomsttijd in staat.
  2. Het deelmenu verschijnt nu, waarna je alleen maar een desbetreffende app hoeft te kiezen.
  3. Je aankomsttijd wordt verstuurd als tekstbericht met de volgende tekst: Ik ben onderweg naar Stationsplein. Ik kom aan rond 13:17. Je kan hier eventueel nog eigen tekst aan toevoegen.

Aankomsttijd delen in TomTom GO Mobile.

De functie werkt dus iets anders dan bij Flitsmeister, waar een link gedeeld wordt en je locatie live bij te houden is. Als je aankomsttijd in de TomTom-app verandert, moet je dus opnieuw je aankomsttijd versturen.

Daarnaast zijn er nog twee aanvullende functies bijgekomen voor het menu Huidige route. Wil je bij je route van tevoren aangeven dat je wegversperringen wil ontwijken, dan geef je dat in dit menu aan. Wil je een bepaalde plek juist vermijden, bijvoorbeeld omdat je weet dat het daar altijd druk is, dan kan dat ook. Kies voor de optie Vermijd deel van route en kies de instructie op je huidige route die je wil vermijden. Tot slot synchroniseer je je favoriete plaatsen via MyDrive, zodat ze op al je TomTom-navigatiesystemen beschikbaar zijn.

Vermijd route met TomTom GO.

Sinds afgelopen september is TomTom gestopt met het ondersteunen van de oude navigatie-apps. Dat betekent dat er geen kaarten- en software-updates meer komen. TomTom GO Mobile is dus sinds enige tijd nog de enige navigatie-app van TomTom die je op een betrouwbare manier kunt gebruiken om mee te navigeren. Met de app kun je 75 km per maand gratis gebruiken, maar voor €19,99 kun je de app ook een jaar lang onbeperkt gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.