Reacties voor: Tip: zo raak je je oude iPhone kwijt voor meer geld, dan je zelf betaalde

Volgens een artikel op Gizmodo is het een kleine moeite om je iPhone op dit moment te verkopen, zelfs als het een gebruikt exemplaar van een jaar oud is kun je er meer geld voor krijgen dan je er ooit zelf voor hebt betaald.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 31 reacties

  1. het abbonement er ook bij verkopen dan? Of is dat dan weer niet slim…:(

  2. Ik denk dat de enigen die nog winst kunnen maken diegenen zijn die hun toestel zelf in de VS gekocht hebben…zelf ingevoerd hebben en zelf enige tijd gebruikt hebben. Alle andere toestellen zijn vaak vanaf een 450 euro (nieuw) verkocht en ik kan me niet voorstellen dat je daar nu nog winst op kunt maken met een tweedehands toestel van enkele maanden oud.

  3. @aap: Kan, maar als je je eigen nummer wilt houden, zou ik de simkaart eruit halen. En het geheugen grondig wissen natuurlijk. Het is overigens absoluut niet gebruikelijk en ik zou het eerst goed informeren.

  4. Ben nu zelf ook mijn 5 maanden oude iPhone even in de ‘etalage’ aan het zetten op Marktplaats. Nog niet van plan te verkopen, maar gewoon even kijken wat men zoal biedt. Heb nu al twee boden lopen van 350 euro, dit nadat ik nadrukkelijk heb aangeven en gefotografeerd dat er een krasje in het scherm zit.

    Ik wacht er nog even mee tot na 9 juni en ik zeker weet dat mij eBay contact de 3G iPhone op de post heeft gedaan, dan even de lijntjes warm houden en misschien maar 200 euro voor mijn 3G betalen.. πŸ˜€

  5. Ik heb op eBay een twee maanden iPhone gekocht in Amerika voor omgerekend 280 euro in april en deze na drie weekjes zelf in gebruik te hebben gehad verkocht voor 350 euro.

    Dit heb ik vrijwel direct gedaan omdat in april al de geruchten waren dat de 3G iPhone uit zou komen / aangekondigd zou worden op 9 juni (en dat is maandag al, prijs Apple! ;))

  6. Ik ga die titels ff uitproberen.

  7. Niemand weet hoe snel de nieuwe iPhone te unlocken is of dat het uberhaupt mogelijk is. Snel verkopen lijkt me dan ook niet heel handig, tenzij je hem kunt missen natuurlijk.

  8. @Risp:

    Missen zeker, maar als ik twee weken met mijn oude Samsung moet doen, schaad ik daar alleen mij reputatie mee. πŸ˜‰ Voor de rest moet het te overbruggen zijn.

    Ik neem ook aan dat de iPhone 2.0 gewoon draait op FW 1.2.0. En daarvan is al bekend dat hij gehacked ‘kan’ worden.

  9. jeeeeeeeheeeeeeeey…. moest er ff uit πŸ˜€

  10. Toch vind ik eBay eng. Mocht er gewoon niemand bieden dan ben je gewoon de lul en wordt je geacht het apparaat te verkopen voor de hoogst geboden prijs. Dit kan in sommige gevallen gewoon te weinig zijn, daarentegen als je een ‘minimum prijs’ opgeeft, kan het mensen alweer afschrikken.

    Ik hou het lekker bij Marktplaats, of iPhoneclub moet een uitgebreide tutorial maken hoe je het best kunt verkopen via eBay πŸ˜‰

  11. Ik heb anderhalve week geleden ook mijn iPhone verkocht via marktplaats. Niet met winst, maar voor exact dezelfde prijs als waar ik hem in september voor gekocht heb (330,-) . Dit ook n.a.v. de waarschijnlijke launch van de 3g iPhone. Zo kan ik dadelijk (waarschijnlijk) de 3g iPhone kopen zonder er ook maar een cent bij te leggen πŸ™‚

  12. Ach… liever het risico dat ik €150,- moet betalen voor de nieuwe iPhone (naast opbrengst oude iPhone) dan het risico dat ik straks een lange tijd geen iPhone heb. Zou er niet aan moeten denken πŸ˜‰

  13. @AlexTemora:

    Je hebt nu al een ebaycontact voor de nieuwe 3G iPhone ?
    Waar heb je die gevonden als ik vragen mag ?

  14. @Wout:

    De verkoper van mijn eerste iPhone is een grootverkoper (heeft er al meer de 3000 de wereld over geslingerd) Ik heb met hem al contact opgenomen over de 3G iPhone en zodra hij er een paar ter beschikking heeft, ben ik als eerste aan de beurt voor een fair price.

  15. Ik woon sinds kort in de US, dus als ie uitkomt kan ik hier lekker veel Dollars verdienen aan gewoon iPhone shipment naar Europe ? Iemand idee hoe je die dan het beste zou kunnen overzenden ?
    Aangezien er toch veel diefstallen zijn tegenwoordig als je dat zo leest.

  16. @Philip:
    Verzending via UPS werkt meestal het best, het product niet aanmerken als ‘gift’ omdat de douane ook niet gek meer is tegenwoordig. Gewoon aanmerken als ‘sample’ en het werkt nog steeds het best om het naar iemand werkadres te sturen. Pakket gewoon laten verzekeren via UPS en vragen om een ‘express’ verzending.
    .
    Dan heeft jou klant de iPhone binnen 5 dagen, zonder invoerheffing of BTW aanslagen. Als je het goed en snel doet kan je een hoop geld verdienen op dit forum Γ©n heel veel mensen blij maken. πŸ˜‰

    Ik weet alleen niet hoeveel iPhones je in Amerika mag kopen tegelijkertijd, dus die informatie is aan jou om te achterhalen. Verdien niet teveel op één iPhone maar haal je geld uit véél iPhones verkopen tegen lagere prijzen dan het gemiddelde.

  17. My guess:

    De UK wordt de place to get your hands on the new one ….!

  18. Why the f**k zou ik van mijn iPhone af willen? πŸ™‚ De 3G gaat niet mooier zijn, en mijn provider is geen vooruitloper op vlak van 3G aanbod. All hail 8GB iPhones πŸ˜‰

  19. Mocht de iPhone 2 een GPS module bevatten Γ©n er is een goede GPS applicatie ala tomtom erop. Dan wil ik zelfs 50-100 euro verlies lijden op m’n 3 maande oude 8gb iphone.

  20. @AlexTemora:
    Ik heb hier geen probleem mee, enkel toen ik mijn iPhone in NY voor het eerst kocht,kon ik er maar 2 per passport kopen. Maar online kopen is dan natuurlijk weer andere zaak.

    Ik ga niet graag naar de winkel enkel om het eens te bekijken. Ik bestel bijna alles online hier, en als ik het niet goed vind kan ik het toch meteen terugsturen.

    Hetgene ik doe is: mijn persoonlijke vrienden hun spullen online laten bestellen op hun naam en leveren op mijn adres en dan neem ik het mee met de vlieger. Maar aangezien ik hier nu een tijdje ga blijven zal dit niet voor direct zijn :). En heb hier nog nooit zelf iets verzonden, vandaar mijn vraag.

    Winst? Als ik een 35EUR zuivere winst heb / toestel voor de moeite zou ik al blij zijn.

    Nuja ik zie wel wat ik doe

  21. Ik heb mijn iPhone 275 Euro betaald (in NYC) en heb hem verkocht voor 400 Euro. Tip: zet hem niet op eBay, nl. enkel scammers die reageren en het kost je geld. Plaats het op een gratis advertentiesite als Kapaza, Markplaats enz.

  22. @Philip:

    Als je er van uit gaat dat hij 400 dollar gaat kosten, en je rekent ruim voor de verzending, zeg 100 dollar, dan komt dat neer op ongeveer 320 euro. Als je er dan een mooi rond bedrag van maakt, €350 dan heb je 30 winst. Ik weet zeker dat je hier op iphoneclub genoeg mensen kan vinden die zelfs meer dan 350 willen betalen voor een nieuwe iphone, ik iig wel πŸ˜‰

  23. heb een stuk of 50 UK iphones verkocht, aankopen aan 220 euro (169 pond) en verkopen voor 440 euro (ps: ik doe deze zomer geen vakantie job) 3g zal ik afwachten maar denk dat de prijs minimaal tussen 300 en 400 euro zal zijn.

  24. @ philip:

    Wat Perry zegt, als je voor die prijs hem wil verkopen, inclusief verzending, verzekering en je eigen winst. (laten we zeggen 350/400 euro) dan geef ik jou binnenkort even mijn e-mail adres. πŸ˜‰

  25. Gek ze.. ik kom die mensen nooit tegen die gewoon ergens de vraagprijs voor betalen..
    Omdat er meer vraag is dan aanbod.. Das geen reden voor een Nederlander..
    Wij zijn nog altijd het land van: 1 koekje bij de koffie!!! En dat zal alleen nog maar erger worden binnen nu en 3 jaar.. Maar dat heeft dan meer een andere reden!!!

  26. Ik wil het wel testen met 1 persoon voor de zekerheid.
    En dan gebruik ik die persoon wel als referentie als het gelukt is.

    Ik zeg het, maakt mij niet uit als ik er 35EUR winst uit kan krijgen, ben ik al blij.
    Maar wil het eerst proberen met 1 iemand voor ik meerdere mensen zou helpen.

    Ik ga wel niet elke dag naar de winkel lopen, desnoods bestel ik er de eerste keer 2 op mijn naam.
    Maar heb liever dat ieder zijn eigen ding aankoopt, hier laat toekomen en dan stuur ik het op.
    Voordeel: Ieder heeft zijn eigen aankoop Nadeel: you will have to trust me πŸ™‚

  27. @ Philip

    Wat is jou forum nick, dan stuur ik je even een pm om misschien over een paar weken wat af te spreken. Is het mogelijk om met een Nederlands creditcard in de Apple shop een iPhone te komen en die naar een willekeurig adres te sturen in de States?

    Met deze dollarprijs en jou vriendelijkheid heb ik voor een scheet en drie knikkers binnenkort de nieuwe iPhone. πŸ˜‰

  28. En met jou goedgelovigheid zou ik ook graag even je creditcardgevens willen hebben :P. Meneer ik neem het mee in mijn ‘vlieger’

  29. @AlexTemora:
    BlackZ is mijn nick.

  30. Ik enk dat dat niet gaat lukken.
    In het oosten van Nederland waar ik woon, zijn in de Enschede,Hengelo Almelo kring, diverse winkels die nog behoorlijke aantallen iPhones hebben.
    Hier hebben we dus geen schaarste, de verkoper vroeg aan mij hoeveel ik er wilde 10, 50, of 100, ik kreeg dan natuurlijk ook behoorlijk korting, Nee ik wilde er gewoon 1 voor mezelf.

  31. In januari gekocht voor 280€ in NY.
    Deze week verkocht voor 395€ !

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.