Tip: zo raak je je oude iPhone kwijt voor meer geld, dan je zelf betaalde

Volgens een artikel op Gizmodo is het een kleine moeite om je iPhone op dit moment te verkopen, zelfs als het een gebruikt exemplaar van een jaar oud is kun je er meer geld voor krijgen dan je er ooit zelf voor hebt betaald.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone verkopenNu de nieuwe iPhone eraan komt zitten huidige iPhone-bezitters erop te broeden hoe ze op een slimme manier van hun oude toestel afkomen, zodat ze weer geld hebben om de 3G iPhone te kopen. Op Gizmodo staat een verhaal van Christopher Mascari, waarin hij uitlegt hoe je een 1 jaar oude, tweedehands iPhone kunt verkopen voor meer geld dan je er zelf voor hebt betaald. Klinkt ongeloofwaardig? Ja, maar op dit moment is er sprake van een verkopersmarkt: door de schaarste is er meer vraag dan er aanbod is. Mensen zijn bereid om veel voor de iPhone te betalen.


Lees ook:

Zeker wanneer je de iPhone na de prijsverlaging in de VS hebt gekocht, moet het ook in Nederland en België lukken om (een bescheiden) winst te maken.

Volgens Christopher schuilt het geheim in gebruik van de juiste trefwoorden in de titel van je eBay- (of Marktplaats-)advertentie: “Unlocked,” “Jailbroken,” “Any GSM SIM,” “Original Box” en “Accessories” zijn termen die het goed doen. Als je wereldwijd verkoopt moet je dat ook nadrukkelijk toevoegen: “Ship Worldwide” leverde een bod van $610 op voor een gebruikte 8GB iPhone. Volgens Christopher moet je zoveel mogelijk trefwoorden in de titel verwerken, dus het bijkopen van een extra ondertitel voor 50 cent is een goede investering.

We willen hier overigens niet de indruk wekken dat je anderen dan maar grof af moet zetten, maar mocht je je oude iPhone kwijt willen is nu wellicht het juiste moment om deze te verkopen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 oktober 2014 om 12:57
Categorie
Achtergrond

Reacties: 31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.