Tinder: profielen delen met vrienden

‘Iets voor jou?’ Tinder laat je profielen doorsturen naar vrienden

Tinder experimenteert met een nieuwe functie, waarbij je profielen kunt delen met vrienden. Het is bedoeld om mensen te koppelen, maar misbruik ligt op de loer.

Heb je in Tinder iemand gezien die je zelf niet ziet zitten, maar die wel perfect zou passen bij een vriend of vriendin, dan is er iets om naar uit te kijken. Tinder is begonnen met een nieuwe Share-functie. Die zorgt ervoor dat je Tinder-profielen naar vrienden kunt sturen, zodat je een digitale koppelaar wordt.

Tinder: profielen delen met vrienden

Tinder: profielen doorsturen naar vrienden

In Tinder ben je gewend om links en rechts te swipen, al naar gelang je iemand leuk vindt. Binnenkort komt daar nog een derde optie bij: met het Share-icoontje kun je leuke personen naar vrienden sturen. De functie wordt momenteel getest en verschijnt bij steeds meer Tinder-gebruikers op het scherm. Druk je op het icoontje, dan stuur je via sms, WhatsApp, Gmail, Slack, Evernote (huh?), Evernote of GroupMe een tijdelijke link naar een vriend naar keuze. Deze link zal na vijf klik en na 72 uur verdwijnen. Vrienden die Tinder maar incidenteel gebruiken krijgen dus niet te maken met een date die al weken bezet is.

We kunnen ons voorstellen dat je helemaal geen zin hebt in de suggesties voor dates waar je vrienden mee op de proppen komen. Ook geen probleem: heb je geen zin om de suggesties te ontvangen ,dan kun je dit uitschakelen in de Discovery-instellingen van Tinder.

Kans op misbruik
De vraag is alleen of mensen de functie wel gaan gebruiken zoals deze bedoeld is. Het is namelijk veel leuker om profielen van bizarre mensen door te sturen naar vrienden. En bovendien: zouden je vrienden echt niet in staat zijn om zelf een date op Tinder te vinden? Hoe dan ook: wie het vooral leuk vindt om als koppelaar op te treden kan nu of binnenkort aan de slag. Voorlopig is het een test, dus Tinder kan het ook zo weer terugdraaien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2016, 13:00
Categorie Apps
Onderwerpen dating, tinder

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.