Tinder gaat Snapchat achterna: tijdelijke foto’s delen

Tinder gaat Snapchat achterna met tijdelijke momenten sturen. Je kan de foto's naar je matches voorzien van tekst en tekeningen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Tinder liken of swipen iPhoneTinder een vunzige, vlezige app om louter seksdates mee te scoren? Dat ziet oprichter Sean Rad niet zitten, vertelt hij aan TechCrunch. Daarom introduceert de ‘kennismakingsapp’ nu Momenten, een nieuwe eigenschap die aan de stories van Snapchat doet denken. Voortaan kan je in Tinder foto’s kiezen die een stukje van jezelf laten zien. De foto wordt uitgestuurd naar al je matches en die kunnen de foto vervolgens goedkeuren of wegswipen, net zoals je dat bij andere personen doet in de app.

Het gevolg is wellicht dat Tinder niet alleen meer een plek is om even te kijken hoe je in de markt ligt en een stapel dates te scoren. Nu heeft de app de bijzaak of misschien wel hoofdzaak gekregen om matches interessant te houden met foto’s. Nadat je een moment van een ander goedkeurt, stuit je op het chatvenster en wordt je dus aangemoedigd om meteen met de ander te praten. De foto’s moeten eigenlijk voortdurend het ijs breken tussen jou en je matches.

De momentenfunctie is subtiel verwerkt in Tinder. Degene die als laatst een foto deelde, staat bovenaan je lijst met matches. Met een tik op iemands naam zie je de foto en beoordeel je die. Je kan ook alle gedeelde foto’s achter elkaar beoordelen, door op een stapeltje foto’s bovenaan je matches te drukken. Tegen TechCrunch zegt Rad:

“Zo kan je zien wie in je geïnteresseerd is op basis van content die wordt geliked. Mensen houden van Tinder om het plezier van vegen en we willen dezelfde ervaring bieden zodat mensen elkaar leren kennen.”

Tinder foto's momenten aanpassen

Een andere vernieuwing is Tinder is de Dark-modus. Je kan het maken van nieuwe matches tijdelijk uitschakelen in de applicatie en zal dan ook niet meer geveegd worden door andere gebruikers, maar je kan nog wel verder chatten met de matches die je al hebt.

Snapchat-achtig

Wat de nieuwe momentenfunctie in Tinder een Snapchat-achtig karakter geeft, ligt aan twee dingen. Ten eerste kan je foto’s voorzien van tekst en tekeningen in verschillende kleuren. In een nette interface kan je daarnaast ook een kleurenfilter instellen voor het moment. Maar belangrijker is dat de gedeelde momenten ook echt momenten zijn. Je deelt ze maximaal 24 uur met je matches, daarna verdwijnen ze automatisch. Zo is het behalve de premise van het ijs breken met andere personen, ook een slimme truc om mensen betrokken te houden bij de app.

Onderscheid

Tinder onderscheidt zich door de toevoeging weer van soortgelijke apps die uitkwamen, geïnspireerd door het succes van de datingapp. Zo kwamen uit Nederland recent bijvoorbeeld Doubler (voor koppels en vrienden) en Rebound (voor vergane Facebookrelaties) uit. Maar is het een richting die Tinder nodig heeft?

Downloaden: Tinder (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 21:14
Onderwerpen dating, snapchat, tinder

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.