iOS 8 uitgelicht: locatiebepaling binnenshuis nog nauwkeuriger dankzij M7 en bewegingssensor

Apple gaat verbeterde Indoor Positioning aanbieden in iOS 8. Dankzij M7-chip en bewegingssensoren van de iPhone wordt locatiebepaling binnenshuis nog nauwkeuriger.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

indoor-positioning-ios-8Apple gaat in iOS 8 meer mogelijkheden aanbieden om je locatie binnenshuis nauwkeuriger te kunnen bepalen. Het maakt onderdeel uit van de Core Location-functies voor ontwikkelaars. De functie gebruikt de M7-chip en de bewegingssensoren in de iPhone om gebruikers in de juiste richting te sturen.

Voorheen maakte Core Location gebruik van een combinatie van het mobiele netwerk, GPS en Wi-Fi om iemands locatie te kunnen bepalen. Dit is nog niet nauwkeurig genoeg om binnenshuis te gebruiken, om bijvoorbeeld te kunnen bepalen op welke verdieping iemand zich bevindt. Vandaar dat de sensoren van de iPhone nu worden ingeschakeld.

In iOS 8 word je nog steeds met mobiele signalen, GPS en Wi-Fi naar een locatie gestuurd, maar zodra je binnenshuis bent schakelt de technologie over naar Wi-Fi en data van de M7-chip e bewegingssensor van de iPhone. Op basis daarvan kan de iPhone bepalen hoe snel je door een gebouw beweegt en bijboorbeeld de trap op rent. Binnenshuis wordt GPS niet meer gebruikt, om stroom te sparen. Wel wordt er gebruik gemaakt van radiofrequenties.

indoor-positioning-ios-8-02

Ontwikkelaars kunnen straks vanuit hun apps de exacte locatie binnenshuis opvragen, inclusief de verdieping waar iemand zich bevindt. In een komende betaversie van iOS 8 zullen de indoor locatiefuncties beschikbaar komen, waarbij Apple ook alvast wat voorbeeldcode beschikbaar gaat stellen. Er zijn verschillende toepassingen mogelijk. Zo zou je in een hotel mensen een drankje kunnen laten bestellen en de ober weet precies waar je bent, ook als je tijdens het wachten even wegloopt. Of je kunt in een museum steeds op de juiste plek informatie krijgen, zonder dat daarvoor iBeacons nodig zijn.

Op drie locaties zijn de Indoor Positioning-functies al aanwezig: de California Academy of Sciences in San Francisco, het Westfield San Francisco Centre-winkelcentrum en San Jose International Airport. Maar er komen steeds meer, want Apple is druk bezig om eigenaren van luchthavens, winkelcentra, concertzalen en andere veelbezochte locaties te benaderen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 0:20
Categorie Apple
Onderwerpen ios 8, ios 8 uitgelicht, locatie, m7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.