Reacties voor: Tim Cook hint naar gezondheidsproducten en verdedigt Apple-prijzen

Wat is Apple allemaal van plan op het gebied van gezondheid? In een interview hint hij naar nieuwe gezondheidsproducten. Ook laat hij zich uit over de kritiek dat Apple vanwege de prijs alleen producten voor de rijken maakt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 17 reacties

  1. Hij kan l***en wat hij wilt…de prijzen zijn gewoon belachelijk hoog.

  2. Hahahaha #onpoint

  3. Apple heeft meer dan 1 miljard iDevices verkocht dus ja, zeker niet alleen een speeltje voor de rijken. Mainstream.

  4. ‘Iets’ is pas duur als je het er niet voor over hebt om het te betalen.

    Alles is relatief, dus ook prijs. ‘U vraagt, wij draaien’ en zolang er vele voor in de rij staan bij de Apple Store… blijven zij de prijs acceptabel vinden.

    That’s how the cookie crumbles.

  5. @Collin Briel: Precies daarom ieder jaar of 2 nieuwe iPhone nergens voor nodig, ja het is mooi en leuk maar nodig nee.
    Als je er gewoon goed mee omgaan kan je makkelijk 2 jaar erbij plakken, dan een goedkoop Simonly bespaar je weer.

    Zo kan je weer lekker sparen voor nieuwe iPhone.

  6. Zo, heeft hij alvast de hoge prijzen voor de nieuwe iPhone verdedigd. Hoeft hij daar niet meer over te zeggen.

  7. Origineel geplaatst door Tja
    Hij kan l***en wat hij wilt…de prijzen zijn gewoon belachelijk hoog.

    Inderdaad!!

  8. De nieuwe iPhone’s zullen toch wel weer verkocht worden. Ongeacht de prijs

  9. Ben het eens dat het een hoop geld is maar het houd ook zn waarde
    6 wordt nog verkocht voor 200 en 6s gaan voor het dubbele
    En daar komt bij….het blijft werken…heel wat anders dan een Samsung van 800

  10. Ik ben het eigenlijk wel eens met Tim, R&D is belachelijk duur en vooral als je zoveel mogelijk van de hardware in-house wilt houden + de PR en Marketing kosten en ze willen ook nog winst kunnen maken (ze zijn immers geen liefdadigheids instantie).

    Je kunt het vergelijken met Mercedes. Is niet voor niets dat zij vele malen duurder zijn dan bijv. Peugeot of Dacia.

    Heeft voornamelijk met R&D te maken.

  11. @Maurice: ze verzinnen niet zoveel zelf. Meeste is goed gejat. Het meeste gaat in design zitten en die voorraad van 150 miljard dollar. Verder is het geen product voor de rijken maar voor de dwazen die die prijzen nog steeds betalen voor producten die niet meer dan mainstream zijn. Gewoon absoluut niets speciaals maar wel met een mooi sausje. Vergelijk alsjeblieft niet de auto wereld met telefoontjes. Het verschil is namelijk net zo groot als tussen een vlieger en een straaljager

  12. Die R&D kosten zitten natuurlijk al verwerkt in alle kosten die Apple maakt. Er blijft dan nog steeds ieder 3 maanden een winst van 5 miljard over. Dat is 5000 miljoen dollar. Bijna 2000 miljoen dollar per maand. 100 miljoen per werkdag ongeveer. Uiteindelijk vertaalt dit zich ook in een bruto winst marge van 45%. Dat betekent dat na aftrek van alle kosten de iPhone bijna 2 keer over de kop gaat. Ik denk dat sommige mensen dat niet zo tof vinden 😉

  13. @JK: Voor die mensen hebben de Android rommel

  14. Zoveel mensen die blijven klagen over prijzen van iPhones en andere Apple producten. Ja, het is een hoop geld, maar ook Samsung telefoons zijn bijvoorbeeld erg duur. Één van de laatste modellen was zelfs nog duurder dan een iPhone. En de kwaliteit van Apple producten is prima. MacBooks en iMacs gaan jaren mee. Veel langer dan de meeste Windows producten. Als je dat meetelt is de prijs niet veel hoger. En ook iPhones kunnen jaren mee – als je ze niet te vaak laat stuiteren op straat of er de zee mee in loopt!

    Wat gezondheidsprojecten betreft mag Apple wel ’s meer meters gaan maken. De Apple Watch geeft een speelse aanzet tot activering met het bijhouden van beweging en de leuke manier waarop dat gestimuleerd wordt. Maar voor de rest is Apple nog niet verder gekomen dan de hartslagmeter en dat is – gezien de verwachtingen en de medische specialisten en technici die zijn aangenomen – nogal mager. Het is hoog tijd voor een flinke stap vooruit op dit gebied!

  15. Ik begrijp de mensen die klagen over de hoge prijzen/marges en het allemaal maar ‘belachelijk’ vinden echt niet. Het klinkt alsof ze van mening zijn dat Apple het ons verschuldigd is om lage prijzen te berekenen of zo. Het is een soort van verontwaardiging die vast wordt ingegeven omdat mensen vinden dat alles waar meer dan een procent of 5 marge op zit oplichterij is oid. Complete onzin: Apple is een puur commercieel bedrijf dat ons NIETS schuldig is en zo veel marge kan berekenen als ze willen. Ik zou ook graag de helft betalen voor een nieuwe iPhone, maar dat betekent nog niet dat ik het Apple ‘kwalijk’ neem dat de prijzen hoog zijn en ik daardoor verontwaardigd ben. Het zou belachelijk zijn als ze de enige leverancier waren van een uniek gezondheids product, waarbij ze mensen uitknepen die geen andere optie hadden dan bij hen te kopen, maar dat is totaal niet het geval.

  16. prijzen zijn gewoon erg hoog. Echter net mn iPhone 6 verkocht voor 350, nieuw 779, van januari 2015 (429/33) kost per maand 13 euro….das wel weer te doen. 6S zelfde verhaal, ook net verkocht en kom uit op 15 per maand…Maar goed een investering van straks 1.150 is wel erg veel en of je dat met deze ook gaat halen….

  17. Origineel geplaatst door Collin Briel
    ‘Iets’ is pas duur als je het er niet voor over hebt om het te betalen.
    Alles is relatief, dus ook prijs. ‘U vraagt, wij draaien’ en zolang er vele voor in de rij staan bij de Apple Store… blijven zij de prijs acceptabel vinden.
    That’s how the cookie crumbles.

    Een prijs zo hoog als mensen nog bereid zijn te betalen, ipv de kostprijs plus een reëele winstmarge, is ook gewoon een Nederlands gezegde voor: “Wat de gek er voor geeft” 🤔

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.