Tim Cook op WWDC 2015

Tim Cook hint naar gezondheidsproducten en verdedigt Apple-prijzen

Wat is Apple allemaal van plan op het gebied van gezondheid? In een interview hint hij naar nieuwe gezondheidsproducten. Ook laat hij zich uit over de kritiek dat Apple vanwege de prijs alleen producten voor de rijken maakt.

Dat Apple zich veel inzet voor gezondheid, is allang geen geheim meer. Apple lijkt echter nog veel meer in petto te hebben dan nu het geval is. In een interview met Fortune geeft Tim Cook aan dat gezondheid een belangrijk onderdeel is voor Apple en dat er hard gewerkt wordt aan allerlei dingen, al dan niet met een winstoogmerk. Ook over de prijzen van Apple-producten heeft Tim Cook het één en ander te zeggen. Zo zijn de producten volgens hem niet alleen voor de rijken.

Tim Cook op WWDC 2015

Apple en gezondheid
Gezondheid speelt een belangrijke rol bij Apple en dat hebben we de laatste jaren ook veel teruggezien. Enkele jaren geleden introduceerde Apple onder andere ResearchKit en CareKit, twee initiatieven op het gebied van gezondheid. Met ResearchKit is het voor onderzoekers makkelijker om kandidaten voor wetenschappelijk onderzoek te vinden. ResearchKit kan in apps ingebouwd worden, waardoor er op een eenvoudigere manier data verzameld kan worden dat bijdraagt aan wetenschappelijk onderzoek. Tim Cook geeft toe dat er geen businessmodel schuilgaat achter ResearchKit en dat er ook niet direct geld mee verdiend wordt. Is Apple dan helemaal niet van plan om bijvoorbeeld een product op het gebied van gezondheid uit te brengen?

Met betrekking tot ResearchKit zegt Tim Cook het volgende: “Leidt dit uiteindelijk ergens naar toe? Dat merken we vanzelf. Vandaag kan ik daar geen antwoord op geven.” Hij vervolgt: “Er is zoveel meer op het gebied van gezondheid. Er zijn een hoop dingen waar we aan werken waar ik niks over kan vertellen. Bij sommige is het duidelijk dat er een commercieel idee achter zit, maar bij sommige is dat duidelijk niet het geval. Er zijn ook plannen waarbij het nog niet duidelijk is. Ik denk dat het een belangrijk gebied is voor Apple’s toekomst.” Het lijkt er dus op dat Apple daadwerkelijk bezig is met een product met betrekking tot de gezondheid. De Apple Watch heeft een ingebouwde hartslagmeter en wordt door Tim Cook dan als slechts het begin genoemd. De focus op de Apple Watch ligt ook steeds meer op sport en gezondheid.

Er gaan al tijden geruchten dat Apple meerdere plannen heeft wat betreft gezondheid. Zo gaan er geruchten dat er een speciaal Apple-team werkt aan een diabetesoplossing en ook de recente overname van slaapanalysebedrijf Beddit zou een teken kunnen zijn dat Apple aan iets soortgelijks werkt.

Tim Cook over prijzen, educatie en meer
Verderop in het interview wordt ook nog gesproken over de prijzen die Apple voor haar producten hanteert. Apple stelt dat haar producten niet alleen voor de rijken zijn, maar dat ze geprijsd zijn naar hun waarde. Er is vooral kritiek op de hoge marges, maar volgens Tim Cook zijn er andere bedrijven die veel hogere marges hanteren. Hij haalt daarna aan dat de iPad al rond de $300 verkrijgbaar is en dat de iPhone ook in die prijsklasse begint. Hij spreekt hier waarschijnlijk over de iPad uit 2017 en de iPhone SE die voor tussen de $300 en $400 verkocht worden. In Nederland ligt dat iets hoger, zo rond de €400.

Tot slot laat hij zich nog uit over educatie en waarom Apple geen eigen stichting opgezet heeft. Het volledige artikel lees je op de website van Fortune.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2017, 20:50
Categorie Apple
Onderwerp tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.