Tim Cook geeft hints over toekomstplannen Apple TV

Apple CEO Tim Cook vertelde op een conferentie van Goldman Sachs dat Apple de Apple TV nu nog als hobby beschouwd, omdat het nog niet zo groot is. Maar er komen nieuwe plannen aan met het apparaat.

apple-tvApple CEO Tim Cook sprak gisteren op de Goldman Sachs technologie- en internetconferentie. Na een lange introductie over werkomstandigheden, waarbij het leek alsof de Apple CEO zijn PR-straatje wilde schoonvegen, volgden vragen over de enorme berg geld die Apple bijeen heeft gesprokkeld en de dreiging van andere tablets. De Apple TV kwam echter ook aan bod. Tim Cook legde uit waarom de Apple TV nog steeds een hobby is: het is een belangrijk product en er zijn heel wat van verkocht. Maar Apple wil niet de aandeelhouders het signaal geven dat de Apple TV qua populariteit en marktomvang vergelijkbaar is met de Mac, iPad, iPod of iPhone. De Apple TV is nog lang niet zover. Maar Cook gaf ook een hint dat er meer aankomt.

Wat het bestaande product betreft, verkochten we net geen 3 miljoen Apple TV’s in het afgelopen jaar. Het is een cool product en ik kan er niet meer zonder. We hebben afgelopen kwartaal 1,4 miljoen stuks verkocht. Het groeit, maar de realiteit – de reden waarom we het een hobby noemen – is dat we niet de indruk bij onze aandeelhouders willen maken dat het dezelfde omvang heeft als onze andere bedrijfsactiviteiten. De Mac, de iPad, de iPod, de iPhone.

Cook voegde eraan toe, dat Apple in het algemeen niet aan hobby’s doet. Het bedrijf gelooft in focus, werken aan een beperkt aantal producten. Bij de Apple TV is er meer te halen, blijkt uit een opmerking dat in het Engels zullen quoten, omdat anders de nuance verloren gaat:

For those of us that use it, we’ve always felt that there’s something there. If we keep following our intuition and pull that string, it could be larger. […] We need something that could go more main-market for it to be a serious category.

Die volgende stap zal al heel snel kunnen plaatsvinden, omdat de voorraden van de Apple TV wereldwijd aan het afnemen zijn, als signaal dat de voorraden worden opgeschoond om ruimte te maken voor iets nieuws.

Een volledig uitgeschreven tekst van het vraaggesprek is bij MacRumors te vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2012, 10:14
Categorie iDevices
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.