Eldim bezoek Tim Cook

Tim Cook bezoekt Frans bedrijf dat optische herkenning voor iPhone X maakt

Tim Cook heeft in Frankrijk het bedrijf Eldim bezocht, dat optische herkenning levert voor de iPhone X. Ook gaat Cook bij president Macron langs.

Tim Cook is op bezoek in Frankrijk om de Franse president Macron te ontmoeten. Maar eerst ging hij op bezoek bij Eldim, een Frans bedrijf dat de optische herkenningstechnologie voor de iPhone X heeft gemaakt.

Eldim zorgt voor optische herkenning

Eldim is gevestigd vlakbij Caen, in Normandië. Dit bedrijf maakt al 30 jaar schermtechnologieën en heeft zich de afgelopen tijd gespecialiseerd in componenten voor optische analyse. Deze zijn cruciaal voor Apple’s Face ID-herkenning in de iPhone X. De lokale pers was uitgenodigd om verslag te doen. Daarbij bleek dat de twee bedrijven al bijna tien jaar samenwerken, vooral op het gebied van R&D. Pas bij de iPhone X krijgen we pas een concreet product van die samenwerking te zien.

Eldim is een klein bedrijfje met maar 42 medewerkers. De CEO vertelde aan verslaggevers dat samenwerken met Apple een “ongelooflijk avontuur” was en dat er grote uitdagingen zijn overwonnen. “Voor ons was het alsof je iemand naar de maan stuurt”, aldus CEO Leroux. Cook antwoordde daarop: “Het is mooi wat je voor ons hebt gedaan.”

Later vandaag, om 16:15 uur om precies te zijn, zal Tim Cook een ontmoeting hebben met de Franse president Macron. Er is nog niet bekendgemaakt waar ze het over zullen hebben, maar als je @tim_cook op de voet volgt zal er ongetwijfeld later vanmiddag een foto te zien zijn van het duo.

Mogelijk gaat Cook het met Macron hebben over de belastingzaak die momenteel speelt en waarbij Apple 15 miljard dollar achterstallige belasting moet betalen aan Ierland. Macron staat erom bekend dat hij vóór ondernemerschap is, maar ook kritisch is over Amerikaanse bedrijven die via slinkse omwegen proberen belasting te ontwijken. Macron wil samen met andere Europese leiders een nieuw belastingstelsel voor techbedrijven ontwerpen, dat het lastiger moet maken om belasting te vermijden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2017, 16:23
Categorie Apple
Onderwerpen frankrijk, iPhone X, tim cook
Device iPhone X

Actuele iPhone X deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.