Reacties voor: Tim Cook: ‘Apple Watch wordt net zo onmisbaar als de iPhone’

De Apple Watch wordt net zo'n essentieel apparaat als de iPhone, voorspelde Tim Cook tijdens een presentatie. Iedereen gaat dankzij apps het horloge op een andere manier gebruiken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. En nu wachten voor april

  2. Beide zijn te missen.
    Wat een babbels

  3. Erg leuk Tim maar als die gouden 5000 gaat kosten doe ik echt niet mee sorry

  4. Origineel geplaatst door Barend
    Erg leuk Tim maar als die gouden 5000 gaat kosten doe ik echt niet mee sorry

    Dan koop je toch niet die gouden? 😉 of heb je verder wel alles in goud?

  5. Persoonlijk denk ik dat de AppleWatch (versie 1) wat te beperkt is qua sensoren. Iemand suggesties wat het beste alternatief is om een smartphone als een standalone fitness registratie gadget te kunnen gebruiken? Bijvoorbeeld een Fitbit?

  6. Ik ben benieuwd.
    Dit wordt volgens mij het eerste echte product dat niet uit de stal van Jobs komt.

    Bij Cook heb ik altijd het idee dat het puur mooie praatjes zijn.
    Dit had ik bij Jobs ook wel, maar daar zat tenminste ook echt een filosofie achter.

    Nogmaals, ik ben benieuwd.
    We gaan het meemaken binnen nu en een paar maanden 🙂

  7. Tja.. Ik mis mijn Pebble ook als ik uhm een keertje thuis laat liggen. Maar onmisbaar is wel een groot woord. Om een onmisbaar te zijn moet het product unieke functies hebben die met andere apparaten niet of veel moeilijker te doen zijn. Dat heeft de Apple Watch volgens mij (nog) niet, op de normale functies van iedere andere smartwatch na dan.

  8. Origineel geplaatst door Knarf: Persoonlijk denk ik dat de AppleWatch (versie 1) wat te beperkt is qua sensoren. Iemand suggesties wat het beste alternatief is om een smartphone als een standalone fitness registratie gadget te kunnen gebruiken? Bijvoorbeeld een Fitbit?

    Kijk hier eens naar

    Voor de rest, heb naast mijn iPhone ook een Android telefoon en heb daar een Moto360 bijgekocht. Houd van gadgets en was nieuwsgierig. 🙂

    Heb meer dan 10 jaar geen horloge gedragen en draag de moto360 elke dag. Mis hem dus ook als ik hem niet om heb. Als ik mijn telefoon hoor trillen dan is mijn reactie als eerste op mijn horloge kijken.
    Een smartwatch is als eerste,voor mij althans, een verlenging van mijn telefoon. Een extended notification center zeg maar. Je bepaald zelf wat je doorlaat net als op je telefoon.
    Leuk zijn de mogelijkheden om een aparte ‘watchface’ te gebruiken, elke dag een andere als je wilt. Of navigatie is ook erg handig. Google Now is al zover dat als je zegt : “van Amsterdam naar Rotterdam” dat hij je de afstand en dergelijke geeft, om vervolgens de vraag te stellen of je wilt navigeren.
    Verdere spraak beperkt zich bij mij tot antwoorden van Whatsappjes. Bij Runkeeper is het ook handig, al begrijp ik dat ook bij de Apple Watch je nog steeds je (soms grote) telefoon nodig hebt om enige functionaliteit te kunnen gebruiken.

    Overigens is mij wel duidelijk geworden dat ik erg twijfel over bruikbaarheid van ‘de Digital Crown’ bij de Apple Watch. Het draaien is toch niet erg gebruikersvriendelijk of de knop moet erg groot zijn. En dat lijkt mij(let op, mijn mening 😉 ) niet handig. Probeer het zelf maar eens bij een ander willekeurig horloge. Maar wie weet…
    Nu ik het toch over persoonlijke smaak heb, zijn de dimensies van de Apple Watch mij iets te groot. Voornamelijk de dikte is een dealbreaker icm het dragen van bijv een overhemd. Daarnaast blijf ik een ronde vorm mooier vinden. Had dan ook echt verwacht Apple hier wel voor zou hebben gekozen.

    Kortom, kan niet wachten tot hij uit komt maar onderscheidend is hij nog steeds niet. Heb niets gezien wat de concurrentie niet al heeft . Of het moet de prijs zijn…

  9. Zal allemaal wel meevallen meneer Cook. Ga eerst maar eens zorgen dat iOS en iOS X wat stabieler worden bij nieuwe updates. Net zo belangrijk om consumenten het vertrouwen in een product te laten houden.

  10. Dat weten we toch allemaal

  11. Origineel geplaatst door @rno
    Beide zijn te missen.
    Wat een babbels

    Nee dìt is nog eens een een bijdrage ….
    ongetwijfeld bezit je zelf ook een (smart)phone, in dat zeer waarschijnlijke geval heb ik nieuws voor je: ook dìe is te missen! (al zal je dan je leven anders in moeten gaan richten denk ik zo)

    Ik zie uit naar april en de aanschaf, en hoop dat ik met eenzelfde verwondering als met de iphone, de verdere ontwikkeling van de watch kan meemaken.

  12. Ik ben nog niet overtuigd. Apple heeft me in zijn greep nadat ik mijn eerste Macintosh kreeg. Bij de lancering van iPhone was ik enthousiast, bij de iPad zag ik ook direct de mogelijkheden. Maar door de Watch ben ik nog niet gegrepen. Ik zie er nog helemaal geen toegevoegde waarde in. Ben geen fanatiek sporter en social media gebruiker. Apple moet wat meer doen om de diverse mogelijkheden duidelijk te maken.

  13. Origineel geplaatst door @rno
    Beide zijn te missen.
    Wat een babbels

    Als ze beide te missen zijn, zijn ze beide even onmisbaar 😉

    Maar ik zit ook niet te wachten op een koelkast om m’n arm.

    En ik moet toegeven, zonder mijn iPhone kan ik niet hoor, bijna net zo onmisbaar als zuurstof. (Oef… dat klinkt triest)

  14. @Ralph: Of het onderscheidend zal zijn, dat weten we natuurlijk niet aangezien er eigenlijk nog niets of nauwelijks bekend is over de Applewatch. Ik weet wel dat wat ik tot nu toe gezien heb ik het veel vloeiender vind werken dan welk andere smartwatch ook.

  15. Origineel geplaatst door Marcel
    Zal allemaal wel meevallen meneer Cook. Ga eerst maar eens zorgen dat iOS en iOS X wat stabieler worden bij nieuwe updates. Net zo belangrijk om consumenten het vertrouwen in een product te laten houden.

    iOS X??? Wat weet jij dat wij niet weten?
    Wordt dat de OS voor de iPad Pro/Plus?
    Een cross-over OS voor een cross-over iDevice, eigenlijk heel logisch 😉

  16. Als ik erover nadenk… Hoezo ‘obstakel’? Je moet gewoon een iPhone kopen dan en stoppen met koppig steeds voor Android te kiezen.

    De verkopen van iPhone zullen ook wel een enorme boost krijgen hierdoor, waardoor het steeds minder een ‘obstakel’ wordt.

  17. Typisch deze sceptische reacties. Gelukkig is dat altijd wanneer er iets nieuws uitkomt. Beetje zelfde reacties als met de iPad en de iPhone.

    Ik denk dat de kans van slagen veel groter is bij Apple doordat het ten eerste gezien wordt als een sieraad en ten tweede door de grote ondersteuning van apps wanneer de de Apple Watch uitkomt.

    We zullen zien…

  18. Nog nooit horloges gedragen maar word nu wel ‘bang’ van die Apple watch…

  19. Shocking die constante opmerking hier op iculture:
    “je hebt altijd een iPhone nodig om het horloge te kunnen gebruiken.”
    Duh?

    Het is een accessoire.

  20. Tja…, dat zou ik ook zeggen! Ik ben bang dat veel mensen niet geïnteresseerd zullen zijn. 400 euro naast een iPhone van 700 euro is te gek.

  21. @Ralph: Ik ben het compleet met jou eens. Ook ik heb een Moto 360 en ben heel erg benieuwd naar de mogelijkheden van de Apple Watch. En of deze dan het prijsverschil met de, imho, mooiere Moto goed maken. Ik betwijfel dat Apple het net zo toe zal laten om eender welke, zelfgemaakte, watchface op je horloge te zetten.
    Maar ik kan de presentatie nauwelijks afwachten. We wachten tenslotte ook al veel te lang…

  22. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  23. Het isl zakelijk slim bedacht : dat horloge heb je de hele dag om en staat in verbinding met je smartphone, waardoor je die ook de hele dag raadpleegt. Zo worden we afgericht en verslaafd gemaakt. En als we na een tijdje zonder proberen zal dat moeilijk zijn.

  24. Een horloge hoort in mijn ogen tijdloos te zijn.. Dat zie ik niet snel gebeuren bij de iWatch.. Dus wordt er niet echt warm of koud van…

  25. Meestal koop ik m’n idevices vrij blind, het is toch wel goed, en d’r zit altijd wel wat op wat ik niet wil missen, of het is zo’n verbeterde versie dat ik het de moeite vind m’n centen aan uit te geven.
    Dit gevoel heb ik niet bij de smartwatch, het zegt me niet zo veel, ik zie het praktisch nut er niet zo van in.
    Ik sport veel, maar geen sport waarbij afstand enorm belangrijk is, en calorieën, Nouja 10 meer of minder maakt ook niet uit.
    Das opzich best zorgelijk voor de smartwatch, want ik heb vrij snel een nieuwe iPhone, en ben een horlogefanaat met meer dan 10 horloges in diverse prijsklassen, en van functioneel naar totaal niet functioneel.
    Maar die smartwatch, nee, ik denk niet dat die er voorlopig gaat komen.
    Voor mij beperkt in functie, maar ook in batterijduur.
    Anders heb ik iedere avond tig dingen aan de lader liggen…

  26. Origineel geplaatst door Dave: @Ralph: Of het onderscheidend zal zijn, dat weten we natuurlijk niet aangezien er eigenlijk nog niets of nauwelijks bekend is over de Applewatch. Ik weet wel dat wat ik tot nu toe gezien heb ik het veel vloeiender vind werken dan welk andere smartwatch ook.

    Vergis je niet wat ‘we’ al weten. De dimensies, welke sensoren er al wel(en dus ook niet) in zitten. Dit bepaald voor een groot gedeelte de functionaliteit. We weten dit omdat er apps voor ontwikkeld moeten worden. Of het vloeiender is… Geen idee? Waar heb je dat kunnen zien? Of vergelijken?

  27. Origineel geplaatst door Ralph:

    Vergis je niet wat ‘we’ al weten. De dimensies, welke sensoren er al wel(en dus ook niet) in zitten. Dit bepaald voor een groot gedeelte de functionaliteit. We weten dit omdat er apps voor ontwikkeld moeten worden. Of het vloeiender is… Geen idee? Waar heb je dat kunnen zien? Of vergelijken?

    Uitgaande van de demo’s die ik gezien heb, in vergelijking tot de smartwatch van Samsung ( de gear v ) die had ik laatst voor m’n vrouw gekocht had ( ze heeft de Note 4 )
    Dat ding liep dus totaal niet soepel en ging die zelfde dag ook weer retour. De sensoren idd, die zijn bekend, maar hoe verder de Applewatch exact werkt dat weet niemand, evenals hoe lang de Applewatch op 1 lading mee gaat, en hoe men kan reageren op eventuele notificaties.

  28. Origineel geplaatst door Ralph
    Kijk hier eens naar

    Bedankt voor de tip!

  29. @Gabor: Nou sommige android horloges hebben wel ondersteuning voor ios, dus zo raar is die opmerking niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.