Reacties voor: Onder Tim Cook heeft Apple 51% meer iOS-updates uitgebracht

Nog nooit heeft Apple zo vaak iOS-updates uitgebracht om problemen te fixen. Sinds Tim Cook aan het roer staat krijgen we veel vaker te maken met iOS-updates, bugfixes en aanvullende updates om nieuw ontstane fouten op te lossen.

Reacties: 8 reacties

  1. Beetje apart artikel. Software-kwaliteit is echt een zaak van de software afdeling. En de software is wel een stuk complexer geworden.
    Ik ben absoluut geen Cook fan, maar alleen deze correlatie leggen slaat nergens op .
    Wel kan je de algehele kwaliteit bij Apple relateren aan Cook en de onder hem optredende mentaliteit in de Board. Dat strekt veel breder:
    – Waarom die vertragingen in product launches (AppleWatch, Airpods, HomePod) en duurt het een eeuwigheid voor een relatief simpel ding als de AirPad het licht ziet
    – Waarom het dwaze (vertragende, lage prioriteit, verwaarlozing sommige modellen) beleid rond alles wat Mac is ? Splits die divisie dan af.
    – Waarom die selectieve moraal (Cook als openlijk homosexueel een kritisch betoog houden in het homofobe China, maar gauw omkijken bij openlijke repressie als dat beter is om zaken te doen ?)
    – Alle overbodige luxe (gebouwen, inrichting, mode- en trendgerichtheid) begint langzamerhand iedereen de keel uit te hangen

    Al met al lijkt de houdbaarheidsdatum voor Cook wel wat te verstrijken, maar op basis van de business resultaten zal hij nooit hoeven vertrekken.

  2. Meer een slecht teken dan goed teken.

  3. Geheel logisch dat er nu meer tussentijdse updates komen. iOS/MacOS wordt steeds groter en omslachtiger. Hoe groter het besturingssysteem, des te meer problemen lijkt mij.

  4. Natuurlijk, Apple blijft nummer 1 met echt degelijke producten. Heb in mijn leven al veel toestellen kunnen testen, maar er is er maar een die de hardware en software perfect combineert, ook al zaten er nu wel wat bugs in ios11.

  5. Inderdaad logisch, IOS wordt steeds groter en complexer, en dan zal er meer bugs opgelost moeten worden,
    ook is het hele beleid anders dan voorheen, met publieke beta updates.

    daarbij komt dat het vinden van IOS bugs een lucratieve business is geworden, en een IOS bug vinden levert meer media aandacht op dan een Win bug, waar je dan een van de vele bent 🙂
    het achterhouden van een beveiligings-bug is natuurlijk financieel aantrekkelijk, en logisch dat dit niet zo snel publiekelijk gemaakt wordt door een ontdekker, die gaat eerst leuren voor een goede bonus 🙂

    Maar om IOS en OSX bugs op een hoop te gooien geeft een beetje een vertekend beeld.

  6. Dat mensen zich er niet door laten afschrikken is natuurljk een andere reden dan de schrijver doet voorkomen. A moet je wel om minder gevaar te lopen. B doordat er steeds meer Apple gebruikers bij komen die voorheen Windows en Android gebruikers waren en dus een lagere standaard voorheen accepteerden en meer updates gewend waren.

  7. Niet alleen is de kwaliteit van de Apple software releases onder Cook lager dan onder Jobs, ook de kernwaarde van gebruiksgemak is tegenwoordig ver te zoeken.

    Vroeger werkte iOS bijna instinctief. Alles was zo logisch dat zelfs mijn ouders er makkelijk mee konden werken. Tegenwoordig zijn er allerlei swipes, “3D” touches en andere toverspreuken nodig om je telefoon te bedienen.

  8. Ik heb verleden jaar mijn eerste Apple product gekocht (ipad pro) met de verwachting dat het scrollen in pagina’s zou gebeuren zonder stutter zoals bij android wel al is gebeurd en resultaat is njet.
    100 en één emoticons kunnen me niet bekoren, een deftige file-manager ? Njet.
    Openbaar vervoer in kaarten app ? Njet
    Updates van apps die blokkeren…
    Voor mijn part allemaal teveel gehypt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.