Tile en Amazon Sidewalk

Reacties voor: Tile gaat samenwerken met Amazon, nu de AirTag er is

Verbinding met deurbellen en speakers
Tile heeft nog geen samenwerking met Apple's Zoek mijn-netwerk aangekondigd. Misschien komt dat er ook niet, nu ze hebben gekozen voor een samenwerking met Amazon Echo en de Ring-deurbellen.

Reacties: 26 reacties

  1. …en zo vindt je jezelf als gebruiker ineens in het ‘Ring’ systeem. Iets wat sommige bewust niet wilde, omdat Ring niet duidelijk is met wie ze data delen.

  2. Eerst zal Tile gewoon het Apple Find My open framework moeten gaan implementeren om met de Airtag te kunnen concurreren. Een paar deurbellen van Ring gaan echt niet helpen, maar Amazon zou wel met hun enorme kapitaal kunnen helpen de prijs van Tile producten te verlagen zodat je een goedkoper alternatief krijgt.

  3. Al is dit een mooie ontwikkeling, het komt nooit in de buurt van het bereik van het Find My netwerk.

  4. Steeds meer mensen hebben een ‘ring deurbel’

    Als ring moet helpen om het netwerk te vergroten…
    Hier in Europa is het aantal huizen met een ring deurbel zo laag dat dit totaal geen nut heeft.

  5. Geen idee hoe het bij anderen zit, maar in mijn kennissenkring is er vrijwel niemand met Alexa en/of een ring deurbel. Ben benieuwd wat de uiteindelijke dekking zal zijn, maar kan mij nou niet echt inbeelden dat het zo gigantisch zal zijn.

  6. Beetje laatste wanhoopspoging. Statische in house slimme speakers en wat statische deurbellen versus 1 miljard+ mobiele en statische Apple apparaten.

    Tile zal het nu vooral van Android users moeten hebben. Daar is nog geen alternatief… tot ook Google deze markt gaat ontdekken….

  7. 3 van die ***** amazon deurbellen in mijn straat… mensen moeten zich eens realiseren wat ze in huis halen met die dingen. Om nog maar te zwijgen van de ‘gevolgen’ voor de mensen op straat. Er zou eens beter op gehandhaafd moeten worden…

  8. Slim van Tile, mits de privacy gewaarborgd blijft (iets wat ik van Amazon hardware betwijfel), om hun netwerk uit te breiden. Voor gestolen spullen met een verstopte Tile zal het zeker helpen. Maar een sleutelbos in de natuur… nee.

  9. @Jack: Je moet ook vanuit Amerikaans perspectief kijken, wij Nederland stellen in de afzetmarkt niet veel voor

  10. @Stefan: wat is het probleem dan?

  11. Origineel geplaatst door Stefan
    3 van die ***** amazon deurbellen in mijn straat… mensen moeten zich eens realiseren wat ze in huis halen met die dingen. Om nog maar te zwijgen van de ‘gevolgen’ voor de mensen op straat. Er zou eens beter op gehandhaafd moeten worden…

    Hoe heb je er precies last van dan?

  12. Tile gedraagt zich als de gebeten hond,
    Wat ik eerder zie is dat Tile al lang wist dat Apple een concurrerende tracker zou uitbrengen, en heeft Tile heel slim een campagne opgezet, om mee te liften op Apple’s introductie van AirTags, en door zelfs Apple de boeman te noemen.
    Ze wisten dat dit hun enigste keuze was, maar ik weet ook dat Tile het onderspit gaat delven t.o.v AirTags.

    Zelfs nu met de toevoeging van Amazon (privacy?) gaan ze het afleggen tegen de miljoenen Apple devices die voor een veel betere dekking zorgd.

  13. Origineel geplaatst door Jack
    Geen idee hoe het bij anderen zit, maar in mijn kennissenkring is er vrijwel niemand met Alexa en/of een ring deurbel. Ben benieuwd wat de uiteindelijke dekking zal zijn, maar kan mij nou niet echt inbeelden dat het zo gigantisch zal zijn.

    Ring deurbellen zie ik regelmatig maar volgens mij hebben maar weinig Alexa als assistent. Maar dan praat ik wel over Nederland, volgens mij is dat bv in Amerika heel anders.

    Overigens kunnen veel mensen wel gebruik maken van Alexa als ze zouden willen. Ik heb bv een redelijk nieuwe LG tv en daar kun je Alexa op instellen. Ik heb ook een Sonos soundbar waar Alexa op kan. Deze apparaten hebben ook de Google assistent en ik denk dat de meeste Nederlanders daar gebruik van maken.

  14. Wanhoopspoging van een bedrijf dat denkt. Oh damn, we zijn te laat….

  15. Ik werk veel met Alexa
    Werkt zo goed
    Dus ben er heel blij mee

  16. De ring moest toch al vervangen gaan worden. Nu des te meer reden voor.

  17. @Stefan: er is dus niet echt wetgeving voor. Je mag je eigen terrein filmen en zelfs de openbare weg gedeeltelijk. Heb onlangs agenten aan de deur gehad die nieuwsgierig waren naar mijn camera’s en of die beschikbaar zijn in geval van.

  18. Nu de iPhone gebruikers een kwaliteitsproduct kunnen kopen als tracker is daar voor de dure en slechte tile troep weinig meer te verdienen.
    Geen wonder dat ze zich nu helemaal op Android storten. Die zijn ook niet zo kritisch als de meeste iPhone gebruikers. Ze laten zich immers ronduit troep aansmeren. Ze hebben er ook geen probleem mee dat ze ALLE privé informatie delen met adverteerders en weet ik wie er allemaal voor betalen. Een iPhone gebruiker is knettergek als die tile verkiest boven AirTag.

  19. Origineel geplaatst door RedBeard
    @Stefan: er is dus niet echt wetgeving voor. Je mag je eigen terrein filmen en zelfs de openbare weg gedeeltelijk. Heb onlangs agenten aan de deur gehad die nieuwsgierig waren naar mijn camera’s en of die beschikbaar zijn in geval van.

    Klopt! Je mag je eigendommen met een camera bewaken. Als je dan een stuk openbare weg meeneemt omdat je een camerabeeld niet kan kneden, dan is dat toegestaan. Ik heb trouwens Alexa en ben daar echt happy mee! Daarnaast heb ik meerdere Tiles in gebruik dus vind dit goed nieuws! Ik denk wel dat Apple betere dekking heeft en dus een voorsprong

  20. Origineel geplaatst door RedBeard
    @Stefan: er is dus niet echt wetgeving voor. Je mag je eigen terrein filmen en zelfs de openbare weg gedeeltelijk. Heb onlangs agenten aan de deur gehad die nieuwsgierig waren naar mijn camera’s en of die beschikbaar zijn in geval van.

    Euhm…daar hoeven ze zelfs niet voor langs de deur. Jouw Ring is gewoon bekend bij de politie, tenzij je dit actief hebt uitgezet. Die optie zit er pas sinds vorig jaar in omdat er teveel klachten waren over de waarborg van privacy. Dat is het nare van dit systeem. Er zitten enorm veel haken en ogen aan welke data er gedeeld wordt met wie. Fijn als je zelf weinig geeft om je privacy, maar ik baal ervan dat mijn overbuur een Ring aan zijn gevel heeft hangen.

  21. Haha (uiteraard) veel reacties van personen met een Apple bril op. Als Apple hun Find Me functie niet open stelt voor derden dan is het logisch dat o.a. Tile naar andere mogelijkheden gaat zoeken. Prima toch. Hoe meer keuzes des te beter het is voor de consument.

  22. Ik heb nu de Tiles maar ga toch de Airtags aanschaffen. Kans dat iemand met een Apple device in de buurt is, is nl veel groter.

  23. Origineel geplaatst door Ap
    Haha (uiteraard) veel reacties van personen met een Apple bril op. Als Apple hun Find Me functie niet open stelt voor derden dan is het logisch dat o.a. Tile naar andere mogelijkheden gaat zoeken. Prima toch. Hoe meer keuzes des te beter het is voor de consument.

    Maar het Find Me is juist wel open gesteld voor Tile en anderen fabrikanten. Enkel Tile wil daar geen gebruik van maken. Maar huilt intussen wel krokodillen tranen. Dat maakt ze juist zo hypocriet.

    Mbt meer keuze voor de consument ben ik het met je eens.

  24. @Monique: nou eigenlijk niet ! Moet digitaal weg gehaald dan eigenlijk mensen mogen klacht indienen tegen je en wanneer je een andere tuin in beeld krijgt mag ook niet

  25. Origineel geplaatst door Eric
    Nu de iPhone gebruikers een kwaliteitsproduct kunnen kopen als tracker is daar voor de dure en slechte tile troep weinig meer te verdienen.
    Geen wonder dat ze zich nu helemaal op Android storten. Die zijn ook niet zo kritisch als de meeste iPhone gebruikers. Ze laten zich immers ronduit troep aansmeren. Ze hebben er ook geen probleem mee dat ze ALLE privé informatie delen met adverteerders en weet ik wie er allemaal voor betalen. Een iPhone gebruiker is knettergek als die tile verkiest boven AirTag.

    @Eric, het is maar net wat je onder “kwalteitsproduct” verstaat in relatie tot de Airtag en Tile. Voor mij, als kritische iPhone gebruiker, is de airtag geen kwaliteitsproduct. T.o.v. de Tile pro is het geluid aanmerkelijk zachter, is het BT bereik fors minder en hoef ik geen extra’s te kopen om ‘m onderweg te kunnen gebruiken. De U1 chip is voor mij een pure gimmick, amper nuttig met z’n bereik van nog geen twee meter. Het “find my” netwerk is echter onovertroffen en voor mij de enige reden om een Airtag aan te schaffen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.