Reacties voor: Tidal: muziekdienst voor audiofielen nu ook in Nederland

De muziekdienst Tidal is nu ook in Nederland en België te gebruiken. Met Tidal luister je naar lossless muziek op je iDevice en andere apparaten.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 14 reacties

  1. 200 euro is toch best veel.

  2. Ik had via VPN al een account in Engeland, maar nu kan ik dat gelukkig zonder problemen gebruiken in België. Het verschil is immens!!

    Uiteraard is deze dienst niet voor iedereen: beluister je je muziek op je Sonos setje of gelijkaardig dan ga je er niks van merken.

    Maar op een high end stereo is het een wereld van verschil.
    Zo goed nieuws !!!

  3. Qobuz is er al sinds begin 2014 en biedt eigenlijk hetzelfde tegen dezelfde prijs. Daarmee heb je dus tenminste drie aanbieders die zich individueel niet op prijs of kwaliteit onderscheiden van elkaar (Deezer, Tidal en Qobuz), maar voornamelijk op content. Qobuz is bijvoorbeeld erg goed in klassiek.

  4. een audiolfiel luisterd muziek niet op sonos spreakers of een een iPhone, niet thuis in ieder geval. En €20 neer tellen wat nog steeds niet klinkt doet een audiolfiel ook niet. Misschien meer voor mensen die denken adiofiel te zijn.

  5. Qobuz(duurder dan Deezer) een iOS app heeft ook HQ net als Deezer(Premium abonnement €9,- p/maand)

    Bestandsformaten zijn mij onbekend.

  6. Origineel geplaatst door sdm9180
    200 euro is toch best veel.

    12 x 20 is toch € 240,-

  7. @Nick Seamore: Betere kwaliteit dan lossless kan toch niet, of mis ik iets. Bovendien kun je Tidal dus ook gebruiken zonder iOS-apparaat of Sonos.

  8. Nick bedoeld dat lossless luisteren OP bijvoorbeeld je iPhone niet zo heel zinvol is. Daarnaast heeft een iPhone niet de beste DAC. Dus VIA je iPhone (naar de stereo) geeft ook nog steeds niet de beste kwaliteit.

  9. Ik denk ook niet dat er iemand is die Tidal zou gaan gebruiken alleen voor de iPhone-app. Deze app is puur een aanvulling om ook onderweg je muziek en playlists te kunnen beluisteren. Het gaat dus meer om de beschikbaarheid in plaats van audiokwaliteit op iOS.

  10. En de audiofielen buitelen weer over elkaar om te vertellen dat ze het beste gehoor hebben en de beste high end stereo hebben.
    Muziek, geniet maar poch met mate!

  11. @hops: LOL

    @Nick Seamore
    @Karel-Willem: Tsja, hoe audiofiel ben je echt als je (zelfs op een iPhone) niet het verschil tussen lossy en lossless hoort? 😉

    Ook met ‘niet de beste DAC’ is dat verschil vaak duidelijk te horen. Of je dat (in relatie tot bv de prijs) zinvol vindt is vervolgens een puur persoonlijke, dus subjectieve, afweging.
    En een “stereo” geeft sowieso niet de beste kwaliteit, daar heb je op zijn minst hifi voor nodig 😛

    (Red.) Reactie aangepast. Dit is niet de plek voor taaldiscussies.

  12. Tidal werkt niet met Sonos zie ik.

  13. Vanochtend even een 7-daagse trial aangevraagd en meteen geprobeerd uit nieuwsgierigheid. Man man wat een verschil! Gewoon via mijn iPhone 4S en goedkope Philips in-ear dopjes van €30 klinkt het head-2-head veel beter dan Spotify in zijn ‘extreme’ quality. Je hoeft hier echt geen audiofiel voor te zijn hoor! Met name akoestische muziek (piano, gitaar, strijkers) klinkt heel helder en veel dynamischer. ‘t Is dat ik €20/mnd nèt iets teveel vind en een premium Spotify abonnement al bij mijn KPN abo in zit, anders zou ik het wel weten. Dit moet gewoon de toekomst worden van streaming audio!

  14. Ik gebruik nu een half jaar het Qobuz FLAC abonnement in huis in combinatie met een Bluesound Streamer (lijkt op Sonos) en op de iPhone en het verschil met Spotify is op bijna iedere geluidsdrager zeer goed te horen. Wel is de bibliotheek iets beperkter, maar bijna alle nieuwe albums zijn aanwezig.
    Nu ik tegenwoordig weer vaak €17 of €18 voor een nieuwe cd neertel, vind ik €20 een redelijke prijs die niet alleen voor zgn audiofielen weggelegd is. Tevens kunnen 3 streams tegelijk gebruikt worden ipv èèn bij Spotify wat familiegebruik mogelijk maakt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.