Reacties voor: ‘Sommige Thunderbolt 3-accessoires werken niet met MacBook Pro 2016’

Volgens een accessoiremaker zijn veel Thunderbolt 3-accessoires niet compatibel met de 2016 MacBook Pro. Alleen de nieuwste accessoires zouden geschikt zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. Heerlijk, zo’n veredeld Chromebook voor 2 ruggen.
    Gaat niet goed met Apple…..

  2. Deze MacBook Pro is net zo ”Pro” als de iPad Pro.

  3. Ik vind dat Apple prachtige producten heeft gemaakt, maar ik bid op mn blote knietjes dat ze nu eens echt plat op hun bek gaan! Dit is het meest schandalige product ooit op de markt gebracht! Zelfs als hardcore fanboy moet je jezelf pijnigen om dit nog recht te durven praten!!

  4. Origineel geplaatst door th()mas
    Deze MacBook Pro is net zo ”Pro” als de iPad Pro.

    Helemaal mee eens😀 Maar op de iPad kun je wel alles blijven aansluiten

  5. Gelukkig wordt in het artikel nog een slag om de arm gehouden met de melding dat de randapparatuur misschien niet voldoet aan de spec’s. Dit kan je niet van de reacties zeggen.
    Volgens mij gebruikt Apple Intel chips voor thunderbold, dus zal deze voldoen aan de spec’s anders heeft Intel een heel groot probleem. In dit geval gebruikt plugable TI chips, waarvan de oude serie niet werkt en de nieuwe wel. Het lijkt er dus erg op dat de chip keuze van Plugable niet de beste is geweest en zij dus een uitdaging hebben om die oude chips compatibel te maken met firmware updates oid.

  6. Het begint wel een beetje genant te worden daar bij Apple…

  7. Ik ben blijkbaar een van de weinige die erg uitziet naar de nieuwe MacBook Pro. En sta pal achter de keuzes van Apple.

    De ‘problemen’ die worden geschetst zijn voor het gros van de mensen geen probleem. Het komt gewoon neer op keuzes die Apple heeft moeten maken en het feit dat ze afhankelijk zijn van Intel.

    MacBook Pro 2016 is het mooiste wat ze ooit hebben gemaakt!

  8. Origineel geplaatst door th()mas
    Deze MacBook Pro is net zo ”Pro” als de iPad Pro.

    Origineel geplaatst door Maarten
    Helemaal mee eens😀 Maar op de iPad kun je wel alles blijven aansluiten

    😂😂😂 Ja hoor, met die ‘standaard’ lightningaansluiting zeker?! Grapjas…

    Bovendien heeft de MBP een aanzienlijk ‘pro’fessioneler OS. En, niet te vergeten, BootCamp en virtualisatiesoftware van derden waarmee hij professionele softwarecompatibiliteit biedt waar een iPad in de verste verte niet aan kan tippen.

  9. Origineel geplaatst door Dirk
    Gelukkig wordt in het artikel nog een slag om de arm gehouden met de melding dat de randapparatuur misschien niet voldoet aan de spec’s. Dit kan je niet van de reacties zeggen.

    Volgens mij gebruikt Apple Intel chips voor thunderbold, dus zal deze voldoen aan de spec’s anders heeft Intel een heel groot probleem. In dit geval gebruikt plugable TI chips, waarvan de oude serie niet werkt en de nieuwe wel. Het lijkt er dus erg op dat de chip keuze van Plugable niet de beste is geweest en zij dus een uitdaging hebben om die oude chips compatibel te maken met firmware updates oid.

    Precies…en laat de azijnzeikerds maar lekker zeiken en vooral jaloers zijn dat ze heel graag een MBP zouden willen hebben 😂

  10. Zo moet je voor bijna alle randapparatuur een adapter kopen en zelfs apparaten die al wél een geschikte aansluiting hebben, blijken nu in veel gevallen niet geschikt.

    Met zo’n uitspraak wordt het wel heel erg duidelijk dat de auteur geen kaas heeft gegeten van USB-C, Thunderbolt en USB want hier klopt weinig van. Alleen in het stukje over geschiktheid zit een kern van waarheid maar wordt dit wel overdreven.

    USB-C is niet meer dan een stekker. Het is weliswaar ontworpen met USB in het achterhoofd (geen specifieke versie van USB overigens!) maar kan net zo goed met andere protocollen zoals Thunderbolt worden gebruikt. Adapters heb je alleen nodig wanneer het apparaat geen USB apparaat is. Wanneer het wel USB is dan kun je gewoon van een andere kabel gebruik maken waarbij de USB-A stekker is vervangen door USB-C. Adapters zijn dus alleen nodig wanneer je een SCSI, DVI, HDMI, Thunderbolt 1 of 2, etc. apparaat erop wil aansluiten. Aangezien bij de gemiddelde consument vrijwel alle randapparatuur USB is hoef je dus voor vrijwel geen enkel apparaat een adapter te kopen, alleen de juiste kabel (en die zijn goedkoper).
    Buiten dat is dit een tijdelijk probleem omdat er op dit moment nog niet zo gek veel USB-C spul te verkrijgen is. Het is al wel aangekondigd (de elektronica-beurzen dit jaar stonden bomvol USB-C producten) en een aantal is al op de markt te verkrijgen. Een website die over Apple producten schrijft behoort kennis te hebben van het verleden van de fabrikant waar ze over schrijft. Dat blijkt hier dus vrij duidelijk niet het geval te zijn. Dit kunstje heeft Apple namelijk al diverse malen geflikt en meestal met succes. Nota bene met USB zelfs nog bij de eerste iMac. En dan te bedenken dat ze op dat moment op het randje van faillissement balanceerden. Al die doemdenkers hebben dus geen gelijk gekregen en dat zullen ze ook nu weer krijgen. Dat komt doordat USB-C universeel is en ook zeer breed wordt gedragen door de fabrikanten. Eigenlijk is dit de eerste keer dat niet alleen Apple maar ook de rest over een uitwisselbare standaard beschikt.

    Wat betreft de compatibiliteit (waar het in dit artikel om gaat): dit betreft alleen Thunderbolt 3 en dan ook nog eens een beperkte set Thunderbolt 3 producten van welgeteld 1 fabrikant. Zoals eerder in het artikel is opgemerkt kan het dus ook zo zijn dat de fabrikant een fout heeft gemaakt door verkeerde hardware te gebruiken. De soep wordt dus niet zo heet gegeten als hij in het citaat wordt opgediend.

    Wat mij betreft toont die lijst van “kritiekpunten” vooral aan dat het bij de gemiddelde gebruiker qua computerkennis niets is veranderd t.o.v. de jaren 80. Het zit nog steeds rond het niveau 0,0. Gezien onze afhankelijkheid van IT is dat een diep trieste en zeer zorgwekkende situatie. Hardware loopt momenteel tegen diverse limieten aan (Moeder Natuur’s wil is wet) en de verkoopcijfers tonen ook geen rooskleurig plaatje. Dat er weinig innovatie is qua hardware en de prijzen stijgen is dan ook een heel normaal gevolg. Hoe vervelend dat ook is. Intel is niet voor niets van hun tick-tock model afgestapt naar een veel trager ontwikkelmodel. Hoe groter wil je de hint hebben?

  11. @bla: Even ter extra info: USB-B–>USB-C kabel, voor maar €10,- 😋

  12. Ik geloof Schiller niet zo met die ‘enorme belangstelling’. Kan ook verkooppraatje zijn.

  13. Heel apart, al die mensen die klagen dat de nieuwe MBP niet revolutionair genoeg zou zijn.
    En maar klagen over de keuze voor USB-C. Alsof vasthouden aan een hele reeks oude aansluitingen zo vooruitstrevend is.
    Hoe zou je het vinden als thuis je broodrooster, stofzuiger, schemerlamp, wasmachine en staafmixer allemaal hun eigen stekker en stopcontact zouden hebben? Juist, volkomen niet van deze tijd.
    Straks heeft alle rand-apparatuur usb-c. Goed dat Apple daarin de trend zet.
    Mijn nieuwe MBP komt eind deze maand. Kan niet wachten!

  14. Ik heb geen USB-C en/of Thunderbolt 3 apparatuur. Wel heel veel apparatuur met andere connectors, ook van Apple. Mijn 2011 Macbook Pro kan ik zonder adapter op de meeste daarvan aansluiten. Voorlopig dus nog maar niet overstappen.

    Ik zat te wachten op nieuws van Apple om mijn Macbook Pro en Mac Pro te upgraden. Ik denk dat dat nieuws niet meer gaat komen en ik maar naar een oplossing met Windows en Linux moet gaan kijken.
    Ik ben een Apple gebruiker sinds 1997, maar op het moment verkopen ze niets dat ik zou willen kopen.

  15. Origineel geplaatst door renting
    Ik zat te wachten op nieuws van Apple om mijn Macbook Pro en Mac Pro te upgraden. Ik denk dat dat nieuws niet meer gaat komen en ik maar naar een oplossing met Windows en Linux moet gaan kijken.

    Helaas zal dat vergeefse moeite zijn. Desktops en notebooks verkopen niet meer zoals vroeger en we lopen tegen veel limieten aan waardoor o.a. Intel hun chip ontwikkeling al heeft terug moeten schakelen. Apple is daar net zo hard slachtoffer van als ieder andere OEM. Dan kun je wel naar Windows en Linux kijken maar je komt bij dezelfde hardware met dezelfde problemen uit. Dit zie je terug in diverse benchmarks maar ook in prijzen van o.a. Microsoft, HP en Apple. Machines van 4 jaar geleden kunnen prima meekomen met machines van nu.

    De techniek kan in ieder geval niet aan je verwachtingen voldoen. Iets dat velen zullen moeten accepteren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.