Textwrangler en BBEdit

Mac-tekstverwerker TextWrangler stopt, BBEdit neemt het stokje over

De gratis tekstverwerker TextWrangler verdwijnt. Gebruikers kunnen overstappen naar de gratis versie van BBEdit, dat dezelfde functies bevat.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Ontwikkelaar Bare Bones Software gaat stoppen met TextWrangler, de populaire gratis tekstverwerker waarmee je ook code kunt schrijven. Gebruikers kunnen overstappen naar BBEdit, een wat meer op professionals gerichte HTML-editor en tekstverwerker.

TextWrangler voor Mac

TextWrangler: geen updates meer

TextWranger krijgt geen updates meer, maar blijft voorlopig nog wel werken. Wel kun je in de loop der jaren steeds meer tegen problemen met compatibiliteit aanlopen en zullen er geen beveiligingsupdates meer worden uitgebracht. Gelukkig heeft de ontwikkelaar gezorgd voor een makkelijke overstap naar BBEdit.

BBEdit 11.6 heeft dezelfde functies

Gebruikers kunnen overstappen naar BBEdit 11.6, dat gratis en zonder licentie te gebruiken is, ook in de toekomst. Zonder licentie bevat BBEdit dezelfde functies die je ook in TextWrangler vond. Het maakt dus niet uit welke van de twee je gebruikt. De eerste 30 dagen krijg je alle betaalde functies van BBEdit tot je beschikking, ook de meer geavanceerde. Wil je die blijven gebruiken, dan moet je voor $50 een licentiecode kopen. Maar dat hoeft niet: je kunt ook tot in het ‘oneindige’ gebruik maken van de basisfuncties voor het bewerken van tekst en code.

TextWrangler bestaat als sinds 2003 als goedkoper alternatief voor BBEdit, maar wel met minder functies. Afgelopen zomer bracht Bare Bones een gratis versie van BBEdit uit en hintte daarbij dat het uiteindelijk TextWrangler zou vervangen.

Textwrangler en BBEdit

Nieuwe functies in macOS 10.13
Bare Bones waarschuwt de gebruikers nu alvast, omdat macOS 10.13 eraan komt. In juni krijgen we daarvan een preview te zien op WWDC 2017 en mogelijk gaan er dingen veranderen waardoor TextWrangler niet meer compatibel is.

BBEdit is niet verkrijgbaar via de Mac App Store, maar alleen via de website van de ontwikkelaar. Daar betaal je $49,99 voor een licentie voor één persoon. Mensen die eerder BBEdit via de Mac App Store hebben gekocht kunnen upgraden voor $29,99.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2017, 12:54
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerp tekstverwerker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.