‘Apple werkt aan Voorvertoning en TextEdit voor iOS 8

Apple werkt aan speciale iOS-versies van Voortvertoning en TextEdit voor iOS 8, aldus bronnen van 9to5Mac.

TextEdit Preview iOS 8Apple werkt aan een iOS-versies van de Voorvertoning- en TextEdit-apps voor OS X. Dit beweert 9to5Mac op basis van anonieme bronnen. Met de mobiele apps kun je documenten bekijken die zijn gesynchroniseerd via iCloud. Apple probeert op deze manier een bestandssysteem te creëeren waarmee je makkelijk documenten en andere bestanden tussen iOS en OS X kunt uitwisselen vanuit de cloud. Het moet voor ontwikkelaars ook makkelijker worden om iCloud te integreren, zodat iCloud een universeel bestandssysteem wordt.


De iOS-versies van Voorvertoning en TextEdit kunnen bestanden alleen bekijken. Wil je bijvoorbeeld een document bewerken, dan wordt hij vanuit Voorvertoning geopend in één van de iWork-apps. PDF-bestanden worden volgens de bronnen geopend in de iBooks-app.

De nieuwe iOS-apps bevinden zich op het moment nog in een vroege ontwikkelfase. Op het moment wordt overwogen om Voorvertoning en TextEdit in iOS 8 te introduceren, maar het is ook mogelijk dat Apple wacht tot een latere iOS-versie. Omdat Voorvertoning en TextEdit synchroniseren met de OS X-versies van de apps, zou Apple in iOS 8 de koppeling tussen het iOS-besturingssysteem en de Mac verbeteren.

We zagen deze week al meerdere geruchten voorbijkomen over iOS 8. De nieuwe iOS-versie zou bijvoorbeeld iTunes Radio als losse app krijgen en Apple werkt naar verluidt aan een update voor Apple Maps. Al deze geruchten werden de wereld ingebracht door bronnen van 9to5Mac.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.