TestFlight beta's

TestFlight aangepast voor beta’s van iOS 10, tvOS 10 en watchOS 3

Apple heeft TestFlight aangepast voor iOS 10, tvOS 10 en watchOS 3. Daarnaast is er een nieuwe manier van feedback geven en krijgen ze meer statistieken te zien.

Apple heeft een update van het testtool TestFlight uitgebracht, waarmee de nieuwste beta’s worden ondersteund. Alleen op de Mac is het nog niet mogelijk om software te testen met TestFlight. Ontwikkelaars kunnen ook de nieuwe optimalisatie- en analysepools vinden in iTunes Connect.


TestFlight beta's

TestFlight voor nieuwe beta’s

Ondersteuning van TestFlight is belangrijk voor ontwikkelaars, want alleen dan kunnen ze testen of hun apps goed werken op de toekomstige versies iOS 10, watchOS 3 en tvOS 10. Sinds afgelopen maandag kunnen ze aan de slag met de beta’s voor ontwikkelaars. De publieke beta’s komen in juli. Er zitten nieuwe functies in die ze in hun apps kunnen inbouwen, zoals Siri in iOS-apps (voor een beperkt aantal diensten) en pushberichten voor tvOS.

Makkelijker feedback geven
In de beta van iOS 10 zit standaard de mogelijkheid om via een 3D Touch Quick Action feedback te geven over een app. Dit werkt eenvoudiger dat gebruik te maken van een feedbackformulier in de app zelf. Wel zit er nog een bug in de nieuwste versie van TestFlight: als je automatische updates aan hebt staan, kan het gebeuren dat de testversie van een app wordt overschreven door de App Store-versie, zodra er een appupdate uitkomt. Dit probleem gaat Apple de komende weken nog oplossen.

In iTunes Connect heeft Apple nieuwe analysetools beschikbaar gesteld, waarmee ontwikkelaars kunnen zien hoe vaak hun app is verschenen in de zoekresultaten, de pagina Uitgelicht, de hitlijsten en op de productpagina. Dit geeft een indruk van het aantal impressies (het aantal keren dat gebruikers jouw app hebben gezien). Ook kunnen ze zien hoe vaak mensen daadwerkelijk de app zijn gaan downloaden (de zogenaamde conversierate).

Nog geen iMessage-apps
Ontwikkelaars kunnen nu al hun aangepaste apps indienen voor iOS 10 en de andere platformen. Eén ding is nog niet mogelijk: ontwikkelaars kunnen nog geen apps voor iMessage indienen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.