Reacties voor: Telenet lanceert Yelo tv-dienst voor iPhone en iPad

Telenet lanceert in België Yelo, een nieuwe dienst om tv te kijken via je iPhone of iPad. Met de dienst zijn nu 10 zenders beschikbaar, voorlopig gratis.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 53 reacties

  1. Link werkt nog niet.

  2. Hier kan UPC een voorbeeld aan nemen. Krijgen Nederlanders een beperkte opname app, krijgen Belgen een streaming app.

  3. Volgens mij zijn de live beelden op ipad en iphone vanaf morgen al wel beschikbaar. Ook Video on demand.

  4. De app zou om middernacht beschikbaar moeten zijn.

  5. Vannacht al eens proberen. Zolang die niet betalend is zal ik hem misschien gebruiken, maar mijn Telenet factuur is al hoog genoeg…

  6. Wat is dan de dienst van Belgacom? Ik ben hier namelijk klant bij.

  7. Dat zou gratis moeten blijven, je betaald tenslotte toch al voor digitale tv.

  8. Zolang Telenet mij verplicht om HUN digibox of digicorder te gebruiken komt digitale tv er bij mij zowiezo niet in!

  9. UPC doe eens mee

  10. vanaf zaterdag 18 december 2011 staat er op de website

  11. Mensen, hoeveel keer ne mens hem moet blijven herhalen; wil je tv kijken op je iphone; schaft u aub dan een slingbox aan , ja dat kost wat geld maar je zit er voor lange tijd goed mee en je kan zowel via EDGE,3G en wifi kijken en je moet buiten dat bakske en mss nog een kabel die je erbij moet kopen niks extra’s betalen.

    Bij dit hier is een mooi initiatief enzo maar je kan het blijkbaar alleen maar via wifi dan gebruiken en moet er nog eens voor betalen ook?? Daar dank ik voor, mijn rekening van telenet is nu al maandelijks voor alles meer dan 200 euro.

    Lennie; blijf jij van mij gerust in de middeleeuwen hangen, ik ga ondanks alles toch het liefste mee met de nieuwe snufkes ;).

  12. Yelo is nog vrij experimenteel en daarom maakt Telenet het de eerste zes maanden gratis.

  13. Ja lap, aangezien ik enkel me gek betaal aan digitale tv en niet aan /hun/ internet kan ik niet live tv kijken. Ik ga me toch eens een slingbox aankopen denk ik.

  14. @Bram: Ik heb de slingbox solo, houd er rekening mee je met deze maar op 1 toestel terzelfdertijd kan kijken.
    Met de slingbox pro enz… kan je op 4verschillende toestellen terzelfdertijd kijken.

    Op je laptop of iphone kijken waar en wanneer je wil zolang je maar genoeg snelheid hebt natuurlijk via je provider ;).Via gprs werkt het sowieso niet wegens de snelheid veel te laag ligt.
    Voordeel is ik nu in bed ofzo ook naar tv kan kijken op iphone/laptop, is wel super.
    Voor op de iphone of laptop via 3G moet je wel maken je genoeg data hebt want per uur ben je met de iphone makkelijk 120MB kwijt en via de laptop zelfs het dubbele.

    Toen ik het toestel thuis kreeg was er alleen de kabels bij om via scart aan te sluiten maar ik ben een kabel weesten kopen met aan beide zijden 3 pinnen, ik meende dit rood,groen en geel was als ik me niet vergis (zie je wel op youtube filmpjes).
    Dankzij deze heb je toch alweer iets beter beeldkwaliteit dna met scart aan te sluiten.

  15. @apotheosis: Bedankt voor de verduidelijking. Ik zit vooral op Edge (net iets sneller dan GPRS) en hoop op 3G soon (Base….), en heb Mobile Vikings (2GB per maand maar in feite unlimited, en heb 2 sims)

    maar via Wifi (op werk, in bed, in zaak van ouders, …) zal het wel normaal werken zeker.

    Ik wou die Pro kopen, maar vind het gek om 300 euro te betalen als ie 300 dollar kost. (borderlinx ftw), ben nog aan het kijken waar ik ‘m best koop.
    Ik heb een 40″ LCD tv van Samsung met 4 HDMI ingangen dus dat zal wel geen probleem zijn, HD digicorder, Blu-ray speler en PC hangen erop, dus heb ik er nog 1tje vrij.
    Die HD heeft ook geen scart aansluiting dus ik denk dat de HDMI kabel er wel bij zit (heb er anders nog wel een liggen). vraag me wel af of het eventueel in low quality via Edge kan…
    weten jullie nog goede webwinkels/retailers (fysieke winkels) in België?

    alvast bedankt!

  16. @Bram: Welke je wil hebben moet je zelf uitmaken, er zijn ondertussen 3 verschillende toestellen.
    Slingbox is niet via hdmi aansluiting. Je zal zo een kabel moeten bijkopen hier in de fnac in belgie ofzo met aan beide kanten 3pinnen in de kleuren rood, groen,blauw als ik me niet vergis ;). je vind dit wel op youtube allemaal.
    Via wifi is heel goed natuurlijk ;).
    Via EDGE hangt het ervan af, je zal dat dan wel merken ;).

    Ik heb de mijne hier besteld.

    Mocht het boeltje ooit opeens stoppen, dat ligt helaas aan de provider dan, dat gebeurt wel eens, dat is een teken de snelheden gewoon niet hoog en/of vooral niet stabiel genoeg zijn.
    De slingbox zelf werkt perfect.
    Voor op de pc of laptop te downloaden is gratis, via de iphone moet je de app slingplayer kopen.
    Ik ben er tevreden van alvast, dankzij dit allemaal heb ik toch bepaalde zaken kunnen kijken die ik anders live moest missen ;).

  17. Bram; je hebt toch een decoder van telenet of belgacom ofzo? Dat bakje kan je daar op aan sluiten, zo kan je alle zenders bekijken op je iphone/laptop enz…

    Je mag me altijd pm sturen als je iets wil weten.

  18. hahaha best grappig, er waren (of zijn) problemen met sommige onderdelen van de telenet server die door norton en een groot dee van de andere anti virus software wordt geblokt vanwege een mallicous code wat lijkt op een trojan waardoor er een hoop mensen geen bestanden van hun site code downloaden of de site helemaal niet openen

  19. @Jean-Paul Horn: Ik weet het dat dat een fout is die ze gemaakt hebben Maar ik heb een slingbox solo en ben er tevreden van.
    die sling box pro HD kopen is in mijn ogen niet nodig ook omwille er geen hdmi aansluiting is ondanks het nieuwste toestel die ze hebben uitgebracht.
    Anderzijds heb ik ook zoiets van ; hoeveel data gaat dat dan niet zuipen als je via HD kan kijken + de telenet decoder heeft maar 1hdmi ingang, als ik me niet vergis zou die decoder dan al 2hdmi ingangen ofzo moeten hebben? Zeg me als ik fout ben 😉

  20. @apotheosis: HD digicorder, jup. zou wel leuk zijn, maar ik had daarnet iets slingachtig gezien (int rood) met HDMI poort. na nader onderzoek zie ik die HDMI poort niet meer op hun website, dus dan twijfel ik weer. *zoekt eventuele alternatieven*

    Ik twijfel trouwens of een apparaat van begin 2009 nog wel nieuw genoeg is om begin 2011 te gebruiken 😉

  21. @Bram: Neen, geen toestellen met een hdmi poort voor de moment en zoals ik zeg zit je met het probleem je maar 1hdmi ingang hebt op je telenet decoder en je moet dan normaal gezien 2hdmi ingangen hebben mocht er een slingbox uitkomen met hdmi ingang.

  22. @Bram: Niet vergeten dat prijzen in de VS zonder btw zijn. $300 is momenteel 227,64 Euro, doe daar 21% Belgische BTW bij en je zit aan 275,45 Euro, daar nog klein beetje taxen bij en je zit aan je 300 Euro 😉

  23. @apotheosis: Kan je met uwe slingbox een ander kanaal kijken dan naar wat “de vrouw” in de zetel reeds naar het kijken is?

  24. Iemand die da app al heeft kunnen downloaden? Er werd gezegd dat hij vanaf middernacht beschikbaar zou zijn, maar ik zie hem alvast nog niet…

  25. @Lobmans: Helaas…

  26. Hij is er! Om 1u 🙂

  27. Hij staat nu in de appstore 🙂

  28. Beschikbaar op 18/12 is niet per se middernacht!

  29. De applicatie werkt hier nu! Het is dus weldegelijk mogelijk om een andere zender te kijken dan er op dat moment reeds via de tv gespeeld wordt. Best wel handig dus als ze hier thuis al iets aan het volgen zijn, en ik ondertussen een tweede programma kan bekijken via de iPhone. Het beeld is wel wat teleurstellend, imo toch wat té lage resolutie, de iPhone4 moet zeker wel groter beeld aankunnen…

  30. Werkt prima hier, op iphone3gs

  31. @Tom: Nee, dat is mss het enige nadeel aan de slingbox. Voor mij is dat makkelijk; we hebbe thuis 2tv’s en 2 decoders, ik doe met mijn decoder en tv wat ik wil 😉
    Ik zou nooit kunnen leven met 1tv als je met 2 of meer bent.

  32. @Lobmans:

    Hug? Één is echt wel heel mooi van kwaliteit hoor, ik heb dit vergeleken met de zender één via mijne slingbox en deze is duidelijk minder van kwaliteit.
    Het zal wel zo zijn acht enzo minder mooie kwaliteit afgeeft, dat is op de decoder ook het geval.
    Het jammere is het alleen via wifi zou werken, ik ga toch eens met 3G testen morgen als ik kan.
    Want mee mijn slingbox kan ik via edge,3g en wifi kijken.
    Ik vind ook telenet dit gratis moet aanbieden aan hun klanten.
    Het grote nadeel zal zijn als dit toch ooit via 3G zou werken je heel veel data zal kwijt zijn op 1 uurke tijd en ze spelen dan nog eens af in hogere kwaliteit.

  33. Origineel geplaatst door Lennie: Zolang Telenet mij verplicht om HUN digibox of digicorder te gebruiken komt digitale tv er bij mij zowiezo niet in!

    En dan uiteindelijk gaan huilen bij de klantenservice omdat je je eigen decoder niet normaal kan configureren zeker? Ik vind het prima dat ik een decoder krijg van UPC. Laatst kreeg dat ding kuren, 3 dagen later stond er een nieuwe decoder…

  34. Werkt hier ook prima. Zou wel gratis mogen blijven; we betalen allen al zoveel aan Telenet ;-(

  35. Ik heb het even geprobeerd, en het is echt super, TV kijken op m’n iPad. Die handige tv-gids + opneemfunctie is ook zalig.

    Alleen jammer van de statusbar die niet verdwijnt tijdens het full-screen kijken.

    De kwaliteit vind ik ook zeer netjes. Ik ben wel benieuwd hoeveel dit na de ‘proefperiode’ gaat kosten.

  36. Mooi beeld hier en heb ontdekt dat je het beeld ook een beetje kan vergroten.
    Dubbel tap werkt eerst niet om te vergroten, doe daarom eerst zoals je inzoomd op iets ( pinch ) op het beeld. Het beeld word al iets groter, maar als je nu dubbeltapt dan word het beeld de maximale grootte.
    Om terug naar het menu te gaan gebruik je de verkleinbeweging (pinch) en als je nu op het scherm tapt dan verschijnt de “Terug” button.

  37. mensen moeten echt beter eens alles goed uittesten want ook bij de reviews bij de app yelo zie ik vele fouten en onwaarheden staan door mensen die de app nog niet genoeg getest hebben.

  38. Hoezo “later wordt dit een betalende dienst ???

  39. Werkt perfect hier!
    Zelfs de on demand films kijken werkt perfect ( al staan er nog maar een 15 tal in de lijst)
    Beeldkwaliteit is verbazingwekkend goed ( had iets minder verwacht)
    En ten laatste: HD digicorder programmeren via de iPad = 10/10

    Super app Telenet!!
    Nu maar hopen dat de klanten die internet en digitale tv (+ nog een shitload aan extra services zoals prime, alle HD zenders,…) hebben, na 6 maanden een zacht prijsje krijgen voor deze service!

    Ik neem hem dan ZEKER!!

  40. @Vroem: Het was dan ook gewoon een allereerste reactie van mij nadat de applicatie nog geen kwartier beschikbaar was, uiteraard was dat niet als deskundige review bedoeld. Het nadeel vond ik dat het beeld te klein was, maar blijkbaar kan er dus toch ingezoomd worden, dus dan heb ik niets gezegd 😉

  41. Superapp! Zeker nu deze (nog) gratis is, kwaliteit is heel erg goed en de app is gebruiksvriendelijk, proficiat Telenet.

  42. Als Nederbelg die in NL werkt maar in B woont heb ik een NL store account. En zo loop ik tegen een Appleiaanse beperking aan: Yelo is alleen verkrijgbaar in de B store. Een beetje dom hoor, merkte dit ook al toen m’n Duitse lijfblad op de iPhone wilde: juist: Duitse store…..
    Toch voorlopig maar Windows zakelijk, wat een knullige bedillerigheid.
    De app lijkt me geweldig helaas….

  43. @Lobmans: Ik ben ook wat vergeten zeggen nog tussen dit beeldscherm van telenet nu en van m’n slingbox; de kwaliteit via m’n slingbox is mss iets minder wel maar is wel groter van scherm terwijl als ik naar één kijk via telenet nu ik langs alle kanten zwarte randen heb, ik kan via m’n slingplayer zelf kiezen welk formaat ik wil instellen.
    Er zit zeker wat in voor telenet met hetgeen ze aan het doen zijn maar slingbox blijft voor mij de beste optie omdat de op edge en 3G ook afspeelt 😉 en ik alle zenders kan bekijken enz…

  44. Waar blijft UPC met zijn app? Zou toch eind van dit jaar komen???

  45. Super app!

    Maar 1 probleempje, ik heb mij aangemeld via mijn telenet account, maar als ik bij instellingen op ‘digicorder programmeren’ klik, endan op ‘ kies je digicorder’ , dan staat er geen enkele inde lijst, terwijl ik heel zeker ben dat ik wel 1 heb?

  46. yelo geinstalleerd, wifi op iphone (3G) actief, met telenet account succesvol aangelogd, maar krijg boodschap ‘er is een probleem met de netwerkverbinding’ als ik live tv wil zien, tv-gids werkt wel, maar tv-theek dan weer niet. MIs ik nog iets?

  47. Origineel geplaatst door jo
    yelo geinstalleerd, wifi op iphone (3G) actief, met telenet account succesvol aangelogd, maar krijg boodschap ‘er is een probleem met de netwerkverbinding’ als ik live tv wil zien, tv-gids werkt wel, maar tv-theek dan weer niet. MIs ik nog iets?

    Zelfde probleem. Zit het bij mij of bij hen?

  48. Is niet in de app store hoor. De link kan niet geopend worden en “yelo” intoetsen helpt ook voor geen meter.

  49. Ik heb net hetzelfde netwerkverbinding probleem!

  50. Werkt het ook op de iPod touch 4?

  51. @Lennie: Dan moet hier ook niks posten!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.