Nieuwe tv-dienst Yelo van Telenet: tv-kijken via iPad en iPhone

Telenet lanceert in België Yelo, een nieuwe dienst om tv te kijken via je iPhone of iPad. Met de dienst zijn nu 10 zenders beschikbaar, voorlopig gratis.

yelo logoDe Belgische kabelaanbieder Telenet heeft een nieuwe televisiedienst gelanceerd, waarmee je digitale tv-beelden ook op de iPhone of iPad kunt bekijken. De dienst heet Yelo en is een alternatief voor een soortgelijke tv-dienst van concurrent Belgacom. Telenet introduceerde eerder al de mogelijkheid om op afstand de DVR te programmeren. Yelo gaat een stap verder: het biedt de mogelijkheid om op afstand programma’s op te nemen of de tv-gids te raadplegen. In een late stadium kun je ook op afstand televisiebeelden bekijken, bijvoorbeeld vanuit een hotelkamer. Telenet werkt nog aan de realisatie daarvan.

In eerste instantie zullen 10 tv-zenders beschikbaar zijn, die door een gebruikersgroep worden geëvalueerd. Het gaat om de VRT-zenders Eén en Canvas, NJAM, Disney, Studio 100, Acht, Prime Sport, Eurosport, Discovery en BBC Entertainment. Later komen er nog meer zenders bij. In het lijstje ontbreken de Vlaamse commerciële zenders nog, zoals de SBS-zenders VT4 en Vijf TV. In de persconferentie die vanmiddag plaatsvond, benadrukte Telenet-topman Duco Sickinghe nog dat de relatie met SBS uitstekend is, ook al bleek juist vandaag dat er conflicten tussen de twee bedrijven zijn over een nieuw tv-contract.

Bij gebruik van Telenet op de iPhone en iPad verloopt de verbinding via Wi-Fi. Ondersteuning voor andere smartphones en toegang via de computer volgt later. Vanaf morgen (zaterdag 18 december) is Yelo beschikbaar voor alle Telenet-klanten die een abonnement hebben op internet en digitale tv. Momenteel is de dienst nog gratis, later zal ervoor betaald moeten worden. Yelo biedt onder andere:

  • Een online tv-gids met informatie over de komende twee weken.
  • Video-on-Demand en films aanvragen uit een actuele filmcatalogus.
  • Programmeren van de Digirecorder op afstand.

Meer informatie is te vinden op de Facebook-pagina en het Twitter-account. De benodigde app zou volgens de website van Telenet via onderstaande link te vinden moeten zijn (maar wij konden ‘m nog niet vinden). Telenet is van plan om voor Yelo het principe van co-creatie (of crowdsourcing) te hanteren, waarbij klanten en gebruikers kunnen meedenken over de toekomst van Yelo.

Downloaden: Telenet Yelo TV (gratis)

Tipgever: Wouter via Twitter en anderen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 december 2010, 17:02
Categorie iOS
Onderwerpen telenet, televisie, yelo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.