Reacties voor: Telefoongesprekken opnemen op de Mac met Audio Hijack Pro

Met Audio Hijack Pro kun je telefoongesprekken die je van iPhone naar Mac doorstuurt opnemen om later nog eenst te kunnen terugluisteren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. In nl is dat verboden om een gesprek om te nemen zonder toestemming of dat je het aangeeft.

  2. @rick: Dat is een veel gehoorde uitspraak. Echter is het, zover ik weet, alleen strafbaar om gesprekken op te nemen waaraan je zelf niet deelneemt. Het echte afluisteren dus.

    Of het Chique is, is een tweede. Bij ontslagzaken wordt dit nog wel eens aangevoerd. Je zou dan een onbehouwen uitspraak van je baas kunnen hebben opgenomen. De rechter oordeelt dan dat het inderdaad niet netjes is wat je baas heeft gezegd. Alleen door het feit dat de werknemer stiekem een gesprek heeft opgenomen, wordt het ontslag alsnog goedgekeurd omdat er sprake is van een onherstelbare vertrouwensbreuk. Alleen de ontslagvergoeding zou wat hoger kunnen liggen (maar dat is in 2015 ook snel afgelopen).

  3. Ik wacht al jaren op zo’n app. Vroeger heeft dit wel gewerkt icm jailbreak

  4. Naar mijn weten moet je het kenbaar maken dat je het opneemt. als je dat niet doet dan is het strafbaar.

    Volgens mij.

  5. Origineel geplaatst door rick
    Naar mijn weten moet je het kenbaar maken dat je het opneemt. als je dat niet doet dan is het strafbaar.
    Volgens mij.

    Bij deze: het is niet strafbaar als je een gesprek opneemt waar jij aan deelneemt. Als je iCulture niet gelooft, dan ga je niemand die hier reageert geloven. Bel de politie maar, dan leggen zij je uit wat wij hier ook al zeggen: je mag elk gesprek opnemen zolang jij er maar aan deelneemt. Oftewel: aftappen van gesprekken van derden is niet legaal, maar je eigen gesprek opnemen is volkomen legaal. Verder ben je niet verplicht de andere partij op de hoogte te brengen van het feit dat jij het gesprek opneemt.

    @Michel: Ook nu nog zijn er jailbreak tweaks die op de iPhone zelf het gesprek voor je kunnen opnemen.

  6. Jammer dat deze app niet in de Mac App Store staat. Kan het opnemen van gesprekken ook met Piezo (andere app, zelfde developer) ?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.